• u320 profili kalınlığında derstir. dd alınır ve geçilir. daha yükseğini arayan benim yakınlarımda aramasın lütfen.
  • anlatım kabiliyeti iyi bir hocadan alınırsa ve sıkı çalışılırsa çok sevilebilecek inşaat dersi. bu dersin en büyük sıkıntısı o zamana kadar pek karşılaşmadığımız, karşılaştıklarımızı da bilgi fakirliğiyle baktığımız için yeterince algılayamadığımız yapı elemanlarını iki boyutlu, orantısız ve bazen de yanlış çizilmiş şekiller üzerinden anlatmaları. o zamana kadar derslerde pek geçmeyen eleman davranışları da işin içine giriyor, burkulma, yanal burkulma, ezilme, büzüşme, gibi gibi... misal, yanal burkulmayı anlamayanlar öyle çok ki... e normal de, kirişin üst başlığı yana kaçıyor diye anlatılırsa şıp diye de anlaşılmaz ( kim kaçıyor yana? neden kaçıyor? yandan yük yok, nasıl yana gider? rüzgardan mı oluyor? diye uğultular çıkar sınıftan). bu dersin daha anlaşılabilir olması için 3 boyutlu çizimlerle ve çeşitli simülasyonlarla desteklenmesi gerekiyor. 3 boyutlu düşünme kabiliyeti de şart.

    profilleri ve nasıl şekil değiştirdikleri kavranınca gerisi çorap söküğü gibi çözülür, her şey nettir. betonarmedeki gibi iki ayrı malzeme olmadığından, dayanımı belli, davranışı belli süper bir malzemeyle çalışmak keyif verir. bir de hafif ve dayanımı yüksek olduğundan küçük kesitlerle uzun açıklıklar geçilir, geniş alanlar ve yüksek yapılar için uygundur. çeşitli mimariye de izin verir, estetik yapılar ortaya çıkar. ancak yangına karşı korumak gerekir.
  • sayesinde bulonla tanışılan ders. meğer ne menem şey bu dediğin bulon, hiç de yabancı değilmiş.
  • ytü'de bu dersi alan inşaat mühendisliği öğrencilerine ekseriyetle döşenen vize ve sınavlara sahiptir.

    sınav ertesinde asistanlarla şu tarz diyaloglar yaşanmaktadır:

    + hocam o sorular neydi öyle ya?
    - kabul biraz zordu.
    + biraz mı?
    - valla girsem ben de yapamazdım o soruları herhalde.
    + (iç ses) amınıza koyayım ben sizin.
  • ytü'de ancak ikinci vize ile geçilebilecek ders. (bkz: basınç çubukları)
  • şu ara canımı en cok sıkan konu
  • kol gibi ders.
  • odtü'de bu ders kapsamında okutulan kitabı merak ettiğim inşaat mühendisliği çalışma alanı.

    bilenler yeşillendirirse çok sevineceğim.
  • şahsımın tekte geçtiği, öğrenirken beni mutlu eden derstir. eğitim hayatım boyunca ilk defa (bkz: betonarme) dersinde böyle hissetmiştim bir de bunda aynı duyguları tattım. zorluğuna lafım yok. şu an (bkz: çelik yapılar 2) dersiyle uğraşıyorum. bakalım bunu da geçersem aşk yaşayacağım kendileriyle
  • bu aralar inşaat mühendisliği için ingilizce ana kaynak ve yardımcı/yedek kaynak kitapları araştırdığım ders.öneriler için mesaj kutuma yeşil yeşil boşalabilirsiniz.

    not:yardımcı kaynak olabilecek kitaplarda ing. şartı aramıyorum.türkçe olabilir.
hesabın var mı? giriş yap