• bakırköy cumhuriyet başsavcılığının yapmış olduğu basın açıklaması

    7 kişilik koğuşlarda 35 kişi kalıyor iddiası var.

    avrupa parlamentosu türkiye eski raportörü tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor.

    cezaevlerinde corona şüphesi olan 39 kişi bulunmaktadır.

    cezaevlerindeki insanların yaşam hakkının korunması amacıyla bu başlığı açıyorum.
    ülkemizde gündeme gel(e)meyen vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. her türlü adi suça karışmış mahkumlar, erdoğan affıyla serbest bırakılmıştır. fakat düşünce suçluları maalesef serbest bırakılmamıştır. yaşam hakkı en temel haktır. cezaevlerinde yargılaması dahi yapılmadan tutuklu durumda bulunan insanlar var.
    "hakkında suç isnadı bulunan bir kimse, savunması için gerekli bütün güvencelere sahip olarak aleni bir yargılama sonunda hukuken suçluluğu kanıtlanıncaya kadar suçsuz sayılır (iheb md. 11)."
    "bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar masum sayılır (ais md 6/2)."
    "suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz (ay. md. 38/4)"

    maalesef ülkemizde bu konularda yorum yapmak dahi risk teşkil ediyor. bir anda silivri soğuktur esprileri gündeme geliyor. bu sefer durum daha ciddi artık silivri hem soğuk hem de koronalıdır. adalet bakanlığının, cezaevlerinde bulunan insanların sağlığını koruması ve sağlık bakanlığının da cezaevlerindeki sağlık koşullarını halka açıklaması zaruridir.

    geç gelen adalet, adalet değildir. adalet sisteminin bozulan çarkı çok fazla cana mal olmadan, tedbirlerin alınması gerekmektedir.
  • silivri cezaevinde çok fazla covid-19 virüsü bulaşmış hasta olduğu iddiaları var.
    başlığın ilgi çekmemesi gerçekten çok garip. suçlu suçsuz ayrımının yapılamadığı bir dönemden geçiyoruz ve bu cezaevlerinde darbe suçlamasıyla tutuklanmış hava harp okulu öğrencileri de bulunmaktadır. acil tedbir alınması şarttır. gün gelip masum oldukları hukuk önünde de tescillendiğinde duymamıştık dersiniz fakat öleni geriye getiremezsiniz. ses çıkarın arkadaşlar, bu ülkede tecavüzcüler, hırsızlar, mafyalar, adam öldürenler, para kaçıranlar, fuhuş yaptıranlar erdoğan affıyla serbest bırakıldı. mazaret olarak corona virüs gösterildi. hali hazırda cezaevlerinde bulunan insanlar ölüme terk edilemez. gerçi kime anlatıyorum ki. özelden küfürler yemeye devam edeceğim sanırım yine. bu cezaevlerindeki insanların eşleri, çocukları, anaları, babaları kimse yok mu? nerede bu harbiyelilerin aileleri neden ses çıkarmıyoruz? göz göre göre ölüme sürüklüyorlar çocukları. ses verin arkadaşlar sosyal medyanın gücüne inanın. yoksa elinize kan bulaşacak. farkında bile olmayacaksınız. ses çıkarın.
  • harbiyeli enes'te corona tespit edildiği iddiaları var. bu çocuklardan vatan haini ilan edemezsiniz. göz göre göre nazi almanyasının gaz odalarına çeviriyorsunuz cezaevlerini. ölümlerine seyirci kaldığınız bu gençlerin tek suçu hırsızlık yapmamaları, fuhuşa bulaşmamaları, kara para aklayan mafya babaları olmamaları, destek gördükleri bir muhalefetin olmaması ve belki de en büyük suça geliyoruz. çocuk yaşta aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri sıcak yuvalarını bırakıp, vatan sevdası uğruna asker olmayı istemeleri diyebiliriz.
  • verileri niye yayınlasınlar ki, bıraktıklarımız gençler, cenazeler çıkmadan kimsenin haberi olmaz diyorlardır.
  • yine kimsenin umrunda olmayan bir başlık açmışım. gerçi bana ne değil mi? bana dokunmayan yılan bin yaşasın. ölecek olanlar benim yakınım değil bişeyim değil. sıradan askeri öğrenciler. ölsünler ya bırakalım. gözümüzü, kulağımızı kapatalım.
  • corona ve cezaevleri konuları çok ilgi görmedi malesef, yağmurda kanadı kırılmış bir kuş olsaydı daha çok ilgi çekebilirdi.
    (bkz: cezaevlerinde korona vakası yok)
    (bkz: cezaevlerinde corona vakalarının görülmesi)
    (bkz: cezaevine corona virüsün girmesi)
    (bkz: cezaevlerinde ilk corona kaynaklı ölüm)
    (bkz: 13 nisan 2020 cezaevlerinde koronavirüs saptanması)
  • silivride 80 uzerinde vaka tespit edilmis, biri vefat etmis.kaynak

    sadece siyasi mahkumlar kaldi icerde. mahkum ve yakinlarinin yerine koymaya calisin kendinizi.cok ilginc bir vicdan olayiyla karsi karsiyayiz. aklimizi kaybetmesek iyi.
hesabın var mı? giriş yap