• 55 senesinde piyasaya çıktı , yuvarlak hatlı efsane otomobil. v8 motorla piyasaya sürüldü. 56'da revizyon geçirdi. daha zarif hatlara kavuştu.
  • 57 yili mahsulü enfestir bunun..
  • chervroletnin gelmiş geçmiş en karizmatik modeli. bunun hastaları vadrır, posterleri vardır, bilimum 50li yıllarda geçen amerikan filminde görülür. 50il yıllarda türkiyede de "belaayir" diye bahsedilen arabadır.
  • müslüm gürses'in paramparça klibindeki kırmızı bebek
  • ailemden bir adet 63 modelinin miras kaldigi arabadir...disi beyaz ici kirmizi deridir... butun cocuklugum bu arabanin cevresinde gectigi icin ayri bir yeri vardir... ama amcamin butun hatiralariyla kullanabilecekmiyim bilmiyorum... kiz gibi yatmaktadir simdi uzakta... sanirim huzunlu bir an olacak tekrar bulusmak...

    edit: sanirim araba yerine otomobil demek daha dogru olacak... niyeyse kendisine araba demeyi yakistiramiyorum... eski sahibi hep oyle derdi cunku...
  • "arabayı sürmeyi öğreniyorum" dediğim çağda sürdüğüm otomobillerden biri ve en büyük olanı.
    dayım birgün bu arabayla çıkıp gelmişti ve gördüğüm anda "budur" demiştim çocuk aklımla. en beğendiğim yanı da ön koltuğuydu. arkada olan geniş koltuğun aynısından öne de koymuşlar; 3 yetişkin 1 çocuk rahatlıkla oturur. köy yollarında, tarla yollarında deliler gibi kullanmıştım bu aracı, yaş 10-11. popo koltuğun ucunda, eller direksiyonda, ayaklar pedala anca yetişiyor... üzerindeki motoru değiştirmişler zaten, dizel mercedes motoru takmış amcalar sanayide, orijinal motoru gibi çok da yakmıyor yani. gez dur işte aşağı yukarı, sağa sola...
    sonradan satıldı gitti o da, üzüldük tabi. güzel arabaydı. karizmaydı.
  • istiyorum huleyynnn diye deliler gibi ağladığım araba. anca modelini alırım şimdi de, 56 model bir bel air kullanmadan ölmek istemiyorum. üstü açık olcak böyle, ben de eşarp gözlük falan takıp sürcem arabayı orda burda.... istiyorum huleyynnn!!!!

    60000-70000 dolarcık seviyelerinde geziyormuş fiyatları. kaç sene çalışmam gerekecek acaba bunu almak için, ağlamak istiyorum.
  • ben bu arabayla gezsem bizim yollarda çökertirim, o kasislerden filan geçerken dağıtırım kendisini. fekat ben bunu istiyorum. içinde de yaşayabilirim. problem yok. aslında var. param yok bunu alacak. o sorunu da halledersem arabayı dağıtmamak için gezmem sokaklarda ama evim olur bu. evet. saçma sapan entiri yazıyorum ama ne yapayım şimdi ben? bakıp bakıp hisleniyorum fotoğraflarına. gelip de ne yazayım şuraya? şanzımanını mı? :(

    http://www.customrodder.com/…_bel_air/photo_02.html
  • mezuniyet için kiralamayı düşünüp de sahibinin 9 saatliğine 430€ istediğini duyunca gıyabında kurduğum hayallerimin altüst olduğu otomobil.
  • 64 model olanlarını çok istediğim, biriciğim.

    neden 64 peki? en güzel chevrolet veya en güzel bel air modeli mi? hayır.

    godfather 1'de babanın manavdan bir şeyler alırken vurulduğu sahnede bindiği arabasına çok benziyor siyah 64 bel air'ler. o değil tabii, ama en azından öyle bir havası var.

    "ulan madem hayal ediyorsun, neden direk godfather'daki o arabayı hayal etmiyorsun?" diyenler olabilir haklı olarak. 64 bel air'ler çok ucuz olm, alabileceğim bir araba. ve ben hayal kurmaktan ziyade, hayallerini gerçekleştirmek üzerine kuran bir insan olduğumdan mütevellit; önce 64 bel air'i istiyorum. ona sahip olduktan sonra da diğerini hayal ederim.
hesabın var mı? giriş yap