• (bkz: cinlere inanan insanların olması) başlığını gördükten sonra bu inancın, inananlar tarafından ne kadar derin boyutlara vardığını belirtmek ve bir olayı anlatmak istiyorum.

    kısaca; yakınlarda tanışık olduğum biri ile hal hatır soruyoruz. bu arada kaç kardeşsiniz diye sorduğumda 14 diye cevap verdi '' ama bunu kimseye anlatmam sadece samimi olduklarıma anlatırım benim 6 kardeşimi cinler öldürdü '' dedi.

    o an garip bir duygu içine girdim. yani şimdi bu durum karşısında ne diyebilirim diye düşünüyorum. belli bir yaşa gelmiş ve çoluk çocuğa karışmış ( belli ki yıllardır buna inanıyor ) ne söylesem diye düşündüm.

    b: ben
    a: arkadaş

    ben: yani sen 6 kardeşinin daha bebekken cinler tarafından öldürüldüğünü mü söylüyorsun, peki bu nasıl oldu?

    a: anlatayım; annem sıcak su dökerken besmelesiz döküyordu. sonra her doğan kardeşim 1 yaşına girmeden ölüyordu. sonra annem şeyhe gitti durumu anlattı. şeyh'de ona; ''sen sıcak su dökerken besmele çekmemişsin ve kuytu yerlerde, deliklerde banyoda, mutfak giderinde cinler ve yavruları yaşar, sen sıcak su dökünce yavruları ölmüş ve intikam olarak da senin çocuklarını öldürmüş. daha da öldürecek çünkü sen onların 6 çocuğunu öldürmüşsün'' demiş. ve gerçekten de 6 çocuğu ölmüş. sonrasında her sıcak su döktüğünde besmele çekmiş ve şimdiki çocukları sağlam.

    ben: islam inancında cinler vardır, kuranda da geçer ama; ben böyle ölümlü olaylar pek duymadım, zaten sen yıllardır buna inanıyorsun benim görüşlerimin seni bağlamayacağını biliyorum, o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

    a: inanmamakta özgürsün ama ben inanıyorum.

    bu olaydan sonra biraz araştırdım; mesela nihat hatipoğlu buna benzer bir durum yaşadığını anlatıyor. link

    sonra bir kaç hadis ve rivayette de buna benzer olaylar var. zaten eski insanlara sorsan cin hikayeleri gırla.

    bilmiyorum ama ben de bu kültürün ve inancın içinden geldiğim için '' dilime mi yapışacak '' mottosuyla sıcak su dökerken besmele çekerim.

    araştırılması gereken bir durum.

    edit: aile çocuklar ölünce hastaneye hiç gitmemiş, bir doktor kontrolüne de girmemiş. o dönem en güvenilir kaynak şeyler-hacı hocalarmış.
  • cinler 5'den sonra seriyi bıraktığım için beni etkilemeyen olaydır.
  • başka boyuttalar deniliyorsa bu dünyadaki fiziki bir reaksiyonun nasıl olduğunu, o sıcak su nasıl yakmış diye sormak istediğim hadise. besmelesiz götümüzün üstüne de oturmayalım, mazallah bir cin bebeği ezmeyelim, intikamları acı oluyormuş.
  • ben 8-9 yaşlarındayken dayım askere gitmişti... 3 ay dolmadan sinir krizleri geçiyor kendini boğmaya çalışıyordu... dayımda karı kız hayatı eksik olmayan bütün parasını bu uğurda harcayan biriydi... bahsettiğim yıllar 90 ların sonu... bir gün askeriye den bizi aradılar durum böyle askeri hasteneye sevk edeceğiz gelin sahip çıkın çocuğunuza dediler... gittik mr a girdi ve kalbi atmıyor çıktı... doktor oldukça şaşırdı başka hastaneye sevk ettiler yine aynı şekilde çıktı kalp çalışmıyor... ama bizimle konuşuyor bir şeyler anlatmaya çalışıyor arapça konuşuyor (hiç bilmezdi)... hocaya götürelim dedik zonguldaktaydı askerdeyken orada bir hocaya götürdük...

    aneannem başında kurar okurken “sus be kadın, yanlış okuyorsun” diye söylenip kendi okumaya başladı ( sübhaneke bile bilmezdi)... askeriyeden terhis ettiler... bir gün bu kayboldu sonrasında geri döndüğünde askere gidicem diye eşyalarını toplamaya başladı... söyledik yok artık vs diye biz bu süreci yaklaşık 6 ay yaşamışken adam hiç bir şey hatırlamıyordu...

    hafız biriyle evlendirdik... namaz falan kılmaz cuma dan cumaya gidiyor sanırım... koyu dindar takılan malın biri şu anda...

    edit: altta yazan arkadaş çok haklı... hiç inandırıcı hikaye değil banada anlatılsa inanmazdım...

    alet bozuk diye rapor yazıp başka hastaneye sevk vermişti... bununla ilgili başka prosedür varsa bilemem...
  • hikayeler oldukça gerçekçi.

    mr'da kalbi atmıyor çıkmış shshahha. doktor da kalbi atmıyor diye sevk etmiş hahahaha sevk tanısı ne lan acaba dyshaag. ulan ne kafalar var ya.
  • bana daha çok kan uyuşmazlığı gibi göründü.
  • (bkz: hasan karacadağ) görmesin bu başlığı. saçma sapan bir korku filmini daha kaldıramaz bünyem. :)
  • (bkz: gündüz olsun okurum)

    okuduktan sonra edit: ortada bir sağlık problemi var. tamam geçmişte doktor yoktu hacı-hoca şeyh ya da adı neyse ona gittin fetva aldın diyelim.. ama şu an doktor var. bunu bir doktora sorabilirsin.. kan grupları ya da ailede genetik bir hastalık olabilir..bilimin bittiği yerde dini ihtimaller üzerinde durursun o da motivasyon için.. dünyada en az bebek ölümü avrupa ve abd'de.. besmele ile çocuk yıkadıkları için mi sizce?
    not: cumadan cumaya hekimspor..
  • cin dediğiniz şey belki de eski zamanlarda dünyayı ziyaret etmiş uzaylılardır.
  • bizim bi arkadaşta vardı... hebele hübele...
hesabın var mı? giriş yap