• (bkz: cinlere inanan insanların olması) başlığını gördükten sonra bu inancın, inananlar tarafından ne kadar derin boyutlara vardığını belirtmek ve bir olayı anlatmak istiyorum.

    kısaca; yakınlarda tanışık olduğum biri ile hal hatır soruyoruz. bu arada kaç kardeşsiniz diye sorduğumda 14 diye cevap verdi '' ama bunu kimseye anlatmam sadece samimi olduklarıma anlatırım benim 6 kardeşimi cinler öldürdü '' dedi.

    o an garip bir duygu içine girdim. yani şimdi bu durum karşısında ne diyebilirim diye düşünüyorum. belli bir yaşa gelmiş ve çoluk çocuğa karışmış ( belli ki yıllardır buna inanıyor ) ne söylesem diye düşündüm.

    b: ben
    a: arkadaş

    ben: yani sen 6 kardeşinin daha bebekken cinler tarafından öldürüldüğünü mü söylüyorsun, peki bu nasıl oldu?

    a: anlatayım; annem sıcak su dökerken besmelesiz döküyordu. sonra her doğan kardeşim 1 yaşına girmeden ölüyordu. sonra annem şeyhe gitti durumu anlattı. şeyh'de ona; ''sen sıcak su dökerken besmele çekmemişsin ve kuytu yerlerde, deliklerde banyoda, mutfak giderinde cinler ve yavruları yaşar, sen sıcak su dökünce yavruları ölmüş ve intikam olarak da senin çocuklarını öldürmüş. daha da öldürecek çünkü sen onların 6 çocuğunu öldürmüşsün'' demiş. ve gerçekten de 6 çocuğu ölmüş. sonrasında her sıcak su döktüğünde besmele çekmiş ve şimdiki çocukları sağlam.

    ben: islam inancında cinler vardır, kuranda da geçer ama; ben böyle ölümlü olaylar pek duymadım, zaten sen yıllardır buna inanıyorsun benim görüşlerimin seni bağlamayacağını biliyorum, o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

    a: inanmamakta özgürsün ama ben inanıyorum.

    bu olaydan sonra biraz araştırdım; mesela nihat hatipoğlu buna benzer bir durum yaşadığını anlatıyor. link

    sonra bir kaç hadis ve rivayette de buna benzer olaylar var. zaten eski insanlara sorsan cin hikayeleri gırla.

    bilmiyorum ama ben de bu kültürün ve inancın içinden geldiğim için '' dilime mi yapışacak '' mottosuyla sıcak su dökerken besmele çekerim.

    araştırılması gereken bir durum.

    edit: aile çocuklar ölünce hastaneye hiç gitmemiş, bir doktor kontrolüne de girmemiş. o dönem en güvenilir kaynak şeyler-hacı hocalarmış.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap