• (bkz: niyazi saral)
  • bilgisayar sektöründeki "en güvenilir firmalar" listemin en başında yer alan kurum. 7-8 sene önce asus'un bir anakart'ı hakkındaki destek hikayesi ile başlayan sempatim, daha o zamanlar henüz yaygın olmayan internet üzerinden bir alışverişteki hatayı gidermedeki hızları ve samimiyetleri ile tavan yaptı. o zaman web sayfalarındaki yardımın çokluğu türkçe kaynak arayanlar için iyiydi. şimdi kendi forumları var, yardıma ulaşmak daha kolay.
  • yukarıda yazılanları okuduğumda bir tek benim sorun yaşadığımı anladığım firma. oysa ne hışımla girmiştim çizgi elektroniği başlık kutusuna ve ne umutlarla basmıştım getir butonuna.

    değişik işlemciler, powerlar ve bileşenlerle hatta elektrik problemi olabilir diye değişik mekanlarda denediğim anakart bende hep aynı sorunu çıkarırken onların testlerini ne hikmetse 4 defadır geçiyor ve bios update kisvesi altında kartı bana geri yolluyorlar.

    sonuç: ya yaptıkları testler yetersiz yahut gerizekalı teknik servis elemanları var ya da ben salağım.
  • üç kuruştan kar etmek için doğru düzgün bir kargo firması yerine ptt ile çalışmayı tercih etmiş olan firma. gönderirken aras kargo ile gönderiyorsunuz, ertesi gün ellerinde oluyor. işleri bittiğinde ptt ile geri gönderiyorlar, artık 1 haftada mı gelir 2 haftada mı şansınıza kalmış. şahsen 1.5 hafta oldu halen beklemekteyim. parası neyse verelim, doğru düzgün bir özel firmadan ödemeli gönderin de, en azından ertesi gün elimize gelsin malımız. sinir küpü olmayalım.
  • çarşaf gibi gönderdiğim detaylı problem açıklamasını dikkate almayıp yarım saatte sorunumu (asus'un internet sitesindeki en son bios güncellemesini yaptıktan 1 hafta sonra kendilerine gönderdiğim anakarta) bios update yaparak çözdüklerini iddia edebilen firma. yahu daha yeni bios çıkmadı ki?
  • önceden sattıkları bir ürünün garantisi bittiğinde teknik destek almak isteyen müşterisine "zaten o ürünün garantisi doldu. teknolojik ömrü de doldu. kusura bakmayın biz size yeni ürün satmak için bu desteği nah veririz. gel amcanın kıllı kollarına" diyen bir şirkettir.
  • a+ bilgisayar teknik eleman eğitimi programı ile sektöre ve yurduma büyük katkıları olan harika firma
  • bütün parçaları özenle seçilmiş pc min aniden bozulan ekran kartını kısa bir form doldurup kargoya verdikten sonra çok hızlı bir şekilde (araya bayram girmese kartın gidiş dönüşü sanırım 1 haftadan kısa tutacaktı) değiştiren firmadır.
    kutuyu açınca garantisi için geri yolladığımdan daha üst model bir kart geldiğini görünce dumura uğradığımı da eklemeliyim (sanırım 1-1.5 sene kadar önce aldığım kartın günümüzdeki muadili oluyor ama olsun, isteseler yeni ama yolladıklarından daha düşük seviye bir kart da yollayabilirlerdi ve bu benim kartımın muadili değil demezdim).

    tüm bunlar bir araya gelince, hayatımda ilk defa satış sonrası hizmetten memnun kalmamı sağlamışlardır.
    bilgisayar kasasının içini asus marka parçalarla doldurmak için başlıbaşına bi nedendir.
    (keşke asus laptoplara da baksalar. asus türkiye hakkındaki yorumları, kendi deneyimim ve bu başlık altındaki diğer yorumları okuyunca ister istemez bu temennide bulundum.)
hesabın var mı? giriş yap