• x filesın favori yardımcı oyuncularından biri. 3. sezon bölümü clyde bruckman's final repose'a da ismini vermiş, kahin.
    adamımız big bopper hayranıdır. buddy hollynin öldüğü gün * ölüm hakkında öyle çok kafa yorar ki, herkesin, ne zaman ne şekilde öleceğini bilir hale gelir.
    ancak bu gift ona mutluluk getirmemiştir. çünkü bunu geri veremez.
    bay bruckmanın, scullye ölmeyeceğini söylemesi, x files hayranları arasında scully ölümsüz geyiğinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. aynı bruckman, sorularıyla kendisini rahatsız eden muldera da otoerotik asfiksinin ne kadar aşağılık bir ölüm şekli olduğunu söylemiş, ve mulderı susturmuştur.
  • x filesın 3. sezonun 5. bolumunun mulder ve scullyden sonraki ana karakteri. bir sigorta saticisi olan bruckman ayni zamanda insanlarin olumlerini de ongormektedir. mulder bir cinayet mahallinde gorgu tanigi olarak sorguladiklari bu adamdaki yetenegi kesfeder ve olaylar gelisir. x files ve ozellikle scully hayranlarinin, scully'ye "sen olmeyeceksin" diyerek onu olumsuzluk mertebesine yukselttigi icin cok sevdikleri, bolumun sonundaki olumu, kara mizah olarak ilerleyen bolumdeki en duygusal an olarak hafizalara kazinan tek bolumluk ama olumsuz x files karakteri.
  • kah heyecanlandıgım kah guldugum kah huzunlendigim clyde bruckmans final repose adlı bolumun karakteri.. alt komsusunun kopegini scully'e armagan etmiştir..
  • the x-files dizisinin efsanevi karakterlerinden. kendisini canlandıran peter boyle bu rolüyle 1996 yılında en iyi konuk oyuncu dalında emmy ödülü almıştır. karakter yaratılırken aynı isimdeki 1930'ların buster keaton filmleri yönetmeninden esinlenilmiştir. gerçek clyde bruckman 1955 yılında beş parasız bir haldeyken yakın dostu keaton'dan ödünç aldığı tabanca ile yaşamına son vermiştir. trajedi ne kurguda, ne de gerçek hayatta bırakmamıştır peşini.

    http://www.imdb.com/…ame/nm0115669/?ref_=fn_al_nm_1
hesabın var mı? giriş yap