• tutar mı tutmaz mı bilemem ama sabahın köründe yabancı warez sitelerinde görüp şaşırdığım albümdür.
    (bkz: impressive, most impressive)
  • 80 kusur bin tane basilan ve buyuk ihtimalle hala raflarda ilk baskisi gozuken album. haftalarca en cok satan album olan belkis ozener'in albumu bile ancak 5 hafta sonra 100 bine ulastiysa, listelerde belkis'in albumunun ustune cikamayan come closer'in ilk baskiyi tukettigini, hele ki ilk hafta 150 bin sattigini dusunmek cok yanlis olur.
  • bildiğimiz pop kalıplarını yineleyen ama bunların arasına oryantal ve akdeniz ezgilerini katarak güzelleştiren tarkan albümü. bizim kulağımız ve gönlümüz bu melodilerle bu ritimlerle dolu olduğundan farkı anlayamıyor olabiliriz ama yurtdışındaki birçok eleştirmen tarafından beğenildi bu uzunçalar (örnek link aşağıdadır). ayrıca birçok aptal şarkının patladığı yaz aylarında neden bu albümden bir şarkı hit olamadı diye kendi kendime sorar ve üzülürüm.

    http://www.allmusic.com/…?p=amg&sql=10:nt6m962oaepo
  • yeni üç şarkı eklenerek ve mevcut şarkıların da aranjeleri değiştirilerek abd baskısı hazırlanan tarkan albümü. üstelik bir çok ünlü ismin "featuring artist" olarak yer alacak olması cabası. ayrıca türkiye'de 100.000 sınırını aşarak mü-yap'tan ödül alacak olan albümdür.
  • dağıtım ve tanıtım faciası tarkan albümü. lakin 15 şarkı da ayrı güzel. beni üzen albümlerden bir tanesidir ki diğerlerini sorarsanız hatırlayamadım şimdi.
  • son yıllarda yapılmış en iyi ingilizce pop albümü olduğunu iddia etmekten çekinmem. bütün şarkıları hit olabilecek kapasitede. hadi hepsi olmasa bile en az 6-7 hit çıkarır ki var mı öyle bir pop albümü, (son yıllarda) ben bilmiyorum. kaybettiği tarafı dünyada pop müzik bitmişken çıkması olmuştur. saçma-salak sesler eşliğinde müzik diye insanlara sunulan r&b'nin kurbanı olmuştur.
  • tarkan'ın karma albümü ile yarışabilecek düzeyde bir albüm olmasına rağmen ne türkiye'de ne de yurtdışında hak ettiği değeri bulamamıştır. r&b ve elektro müzik furyasının bütün dünyayı kasıp kavurması, oldukça zayıf yapılan tanıtım ve nispeten kötü klipler ve eksikliği hissedilen turneler bu başarısızlığın ardında yatan sebepler olabilir.

    ayrıca eğer tarkan bu albümle yurtdışında büyük bir patlama yapabilseydi, bence albümün yapımcısı ahmet ertegün müzik dünyasına en son büyük yeteneğini armağan edip aramızdan ayrılmış olacaktı.
  • kesinlikle muhteşem bir tarkan albümü.aynı zamanda bu albüm, şimdiye kadar bir türk şarkıcının yayınlamış olduğu en güzel ingilizce albümdür.albüm müzikalite kokmaktadır kısaca.benim şimdiye kadar dinlediğim en iyi ingilizce albümlerden biridir.15 şarkılık albümün 9 hit şarkısı olabilirdi, yeterli tanıtımla.gerçi yeterli tanıtımla albümdeki bütün şarkılar hit yapılabilirdi de.çok çaba harcanmasa da kolaylıkla hali hazırda "ben hitim" diye bağıran 7 şarkısı var :

    1-why don't we
    2-start the fire
    3-bounce
    4-dont't leave me alone
    5-i'm gonna make u feel good
    6-mass confusion
    7-touch

    bir de "shh", "shikidim", ve o muhteşem "come closer" ve "if you only knew" isimli slov şarkılar da cabası tabi.
    kısacası şahanedir.ha içinizden peki neden bu albüm tutmadı diye geçiyodur...türkiye'de neden tutmadı söyliyim..türkiye'de hangi ingizilizce albüm, tarkan'ın herhangi bir türkçe albümü kadar tuttu ki zaten ? türkiye'de türkçe müzik dinlenir.hatta arabesk dinlenir de neyse...dünya'da neden tutmadı diye düşünüyo olabilirsiniz...dünya'nın neresinde ne kadar tuttuğunu bilemiyoruz.ama sanırım dünya çapında bir patlama beklemek zaten çok şey beklemektir.çünkü böyle büyük patlamaların gerçekleşmesi için bazı şartlar gerekli.bi kere 2000 lerde olunduğu için kaybedilmiştir.çünkü artık dünya müzik piyasası ve genel olarak dünya nüfusu bir göl ya da deniz değil, çok büyük bir okyanustur.en büyük patlamalar 60-70 ve 80'lerde yaşandı.beatleslar michael jackson'lar, elvis presley'ler..90'lar bile yalan ki britney,justin, ricky, shakira...kimler patladı da hiç biri öncekiler gibi olmadı.hele ki 2000'lerdeyiz artık, bundan sonra öyle dünyayı sallayacak büyük starlar olmaz.dünya'da tutmamasının ana sebebi bu.2.sebep te tanıtım eksikliğidir.promosyon yetersizliği.olay budur.bi de bunların dışında hani çalıştığı tanıtım ekibi tarkan için o dönemde pek şanslı bi ekip değildi.tarkan da bu açılardan "çok şanslı da" olması gereken bir dönemde olamadı.çünkü hayatta bazen şans faktörü inanılmaz işler başarır.belki de promosyonun yetersizliği, şans faktörüyleortadan kalkacaktı.ama o da çok büyük bir şans olurdu, olmadı.bir de son bir etken daha var.bu süreçte, dünya müzik piyasasının genel durumu, eğilimler, tarkan'ın başarısının görünmesine engel olan diğer patlamalar, odak noktaları.çünkü dediğim gibi, bu çok büyük bi sahne.ve bu sahnede insanların dikkatlerini çeken çok şatafatlı "bir sürüüüüüüüü" insan var.onların arasında dikkat çekmek te kolay değildi.yani belki de dünya sahnesi çok kalabalıktı, tarkan da bu sahnede biraz kaynadı.olaylar bunlardır.ama hiçbirisi önemli değildir, "come closer" muhteşem bir albümdür.
  • tarkan'ın albüme adını verdiği şarkısı, sözlerini de yazayım:

    [verse 1:]
    a wind is blowing and a fire's loose
    i couldn't find the words to call a truce
    and tore the temple down to let the spirit rise..ooo

    in the sound of the storm
    i can hear just one voice

    [refrain:]
    all over
    let us all come closer

    [verse 2:]
    there is nowere to touch that doesn't hurt
    there is nowere that i can't look that isn't blurred
    wirh all the righteousness and all the holy words...ooo

    in the sound of the storm
    i can hear just one voice

    [refrain:]
    all over
    when the heart sinks lower
    and the healing slower
    let us all come over

    [verse 3:]
    i need a hand for
    a thread of peace and a send of hope
    i will raise my eyes to see more
    speak a truth and we shall know...ooo

    in the light of one choice
    we will sing with one voice

    [refrain:]
    all over
    when the heart sinks lower
    and the healing slower
    let us all come over

    [verse 4:]
    that is where we are
    that is who we are
    that is all we are
  • bir albümün birkaç kere dinlenilmesi gerektiğinden bihaber yurdum insanı için bok atmak en sevdiği eylem olduğundan, neyin başarılı neyin başarısız olduğunu göremiyor, come closer belki tarkan'ın yapabileceği en iyi albüm değil fakat itiraf edeyim ki bence "iyi"ye oldukça yaklaşmış bir albümdür, ne sözler boktan ne müzik, uğraşılmış ulan bir emek var işte.albümün yarısını çok beğendim, beğenmediğim 1 ya da 2 şarkı var, o da olsun. tabii ki hepimiz isteriz ki tarkan yine aacayipsin'deki gibi, ölürüm sana'daki gibi kral şarkılar yapsın, yine inletsin ortalığı (bkz: tarkan'ın her klibinin olay olduğu yıllar) ama bu ingilizce bir albüm ve adamın 90larda olay yaratan şarkılarıyla kıyaslamayın, 2010'a gircez bre, bırakın istediği şeyi denesin, bırakın başarısız olsun daha iyisini yapsın, ki yine söylüyorum bu albüm kesinlikle hayal kırıklığı değildir.yabancı albüm yapmak hep içinde varmış, dileriz ki hevesini almıştır ve yine bizi o güzel şarkılarıyla eğlendirip, hüzünlendirecektir nokta
hesabın var mı? giriş yap