• yüzün farkı bölgelerini açık ve koyu olarak renklendirmek ve derinlik algısıyla, ışıkla/gölgeyle oynayarak, göze (daha) estetik gelecek bir illüzyon yaratmak denebilir.

    kim kardashian bunun yaygınlaşmasına ön ayak olmuş isimdir.

    şurada ilgili işlemin maharetlerini görebilirsiniz.
  • ha bitti ha bitiyor, ''strobing daha güzel aslında hacı'' derken kim kardashian'ın kkw cosmetics'i piyasaya sürmesiyle yeniden moda olmuş makyaj akımı. benim gibi yuvarlak suratlı çıkık elmacık kemikli bazlama suratların imdadına hızır gibi yetişti aksjdhsjkdhdjs. selena gomez gibi gezdim yıllar boyunca, olabilecek en ciddi ortamda bile ''senin abin var mı kesin her gün yanaklarını sıkıyordur'' şakası yapıldı asjdhsjasdhj.

    maybelline'in stickinin formu aşırı kötü keşke iki taraflı yapsalarmış. sleek'in anastasia beverly hills çakması 6'lı paletini almıştım ama concealer olarak kullanılan ürünü felaketti, en koyu tonu da beyaz tenli birinin contouring yaparken süremeyeceği kadar saçma bir renk tonuna sahip. loreal'in ürünü kremimsi toz halinde ama çok iyi randıman alınamıyor, beni aydınlatamadı şahsen. indirimsiz fiyatı kesinlikle saçmalık. clinique'in yeni çıkardığı aydınlatıcı ve bronzer setinin bronzerı tam rezalet ama aydınlatıcısı şahane, bronzerı kesinlikle o paraya değmeyecek bir ürün bunu da geçiyoruz. nyx'in ürünleri kim kardashian'ın setine aşırı benziyor ve cidden çok ucuz bence denemek gerek. 2 sene önce de bunun corrector/contouring setini almıştım ama sadece corrector kısmını kullanabilmiştim bence başarılıydı. drugstore markalardan essence'ın bronzerı vücut için çok uygun olsa da yüzümde kiremit gibi durdu bunu da kardeşime pasladım. wet n wild'ın en açık renkli bronzerını ise türk kadınları sabitleyici pudra niyetine kullanıyor asjdhjskjd.

    bir süredir bronzer olarak benefit'in hoolasını kullanıyorum, crease bölgesi için de çok iyi bir far olma özelliği taşıyor. hoola'nın sticki aşırı güzel ama benim aklım hoola'nın daha açık renkli olan hoola lite'ında kaldı. toz ürünlerle yapmak gerçekten ustalık istiyor bu yüzden stick olan setlerden almak çok daha pratik ve düzgün sonuç almayı sağlıyor. en iyi stickler bobbi brown'da ama onu tek geçerim. high end konusunda da estee lauder'dan uzak durun daha rezil bir set daha çıkaramazlardı. en dandik pudrada bile o aplikatör verilmez bir de bunlar saçma sapan kare bir süngerle contouring ürünü satıyorlar. paranla rezil olmanın en büyük örneği. şimdi kim'e de sallıyorlar hem ürünler seyahat boyundaymış hem kırılıyormuş hem de fiyatı ateş pahasıymış. aydınlatıcısı bana aşırı sarı gelse de kadın çok amaçlı pratik bir ürün çıkarmış hakkını teslim etmek gerek. hem contouring seti hem kapatıcı hem hem far hem de far bazı.

    gözümü karartıp anastasia beverly hills'in setini alırsam eğer bu entryi editlerim. o kadar çok makyaj terimi kullandım ki yemin ediyorum türkçe konuşmayı unuttum, döndüm bazı terimleri türkçe'ye çevirdim sonra. şeyma subaşı gibi hissediyorum no way asjdghdgskdhjs.
  • yüzün güzel noktalarını öne çıkarmak için uygulanan makyaj yöntemi.

    ancak görüyorum ki herkes aynı işlem adımlarını yaparak gidiyor. yahu hepiniz mi kim kardashian' sınız? hepiniz mi kylie jenner' sınız? içinizde hiç mi selena gomez, ne bileyim gigi hadid yok?

    bu işin püf noktası şu, istenen sonuca ulaşmak için, yüz tipinize uygun siz deyin contouring ben diyeyim gölgelendirme yapmanız lazım. mesela benim burnum ince zaten, şimdi ben burnumu iki yandan çizip gölgelendirirsem, güzel olacağım derken michael jackson olmaz mıyım? olurum. bu iş öyle olmaz, yüzümüzün güzel noktalarını vurgulayacağız. amacımız bu, çirkinleşmek değil.

    yüz tiplerini 4' e ayırıyorum... buna ben karar verdim, daha önce kimsenin aklına gelmemişti mesela*. ve her birinde nasıl gölgelendirme yapacağınızı size anlatmaya çalışacağım.

    yüzünüz yuvarlaksa; alnınızın ortasını dom dom kurşunu yemiş gibi açık bırakarak, iki kaşınızın üstünü ve göz kenarınızdan çenenize inen hattı (elmacık kemiklerini içine almadan) koyu, alnınızın ortasını yuvarlak, göz altlarınızı ters üçgen şeklinde ve çenenizin ortasını tekrar yuvarlak şekilde açık gölgelendirmelisiniz.

    yüzünüz kareyse; alnınızı saç diplerinizden kaş kenarlarınıza uzanacak bir ters kalın hilal şeklinde, elmacık kemiklerinizin tam altını burundan kulağa doğru oval şekilde, çene kemiklerinizi düz bir çizgi hat şeklinde koyu, göz altlarınızı oval, çenenizi tam ortasından küçük bir daire şeklinde açık gölgelendirmelisiniz.

    yüz şekliniz ovalse; alnınızın tam ortasından saç dibinizi takip eden ince bir çizgi şeklinde, elmacık kemiklerinizin altını burundan kulağa doğru yassı bir oval şeklinde, çenenizin gıdınızla birleşen yeri de ince bir çizgi şeklinde koyu, çenenizin tam ortasını küçük bir daire şeklinde, göz altınızı burun kenarından şakağa doğru uzanan ve kaş kemiğini de içine alan kalın bir hilal şeklinde açık gölgelendirmelisiniz.

    yüzünüz kalp şeklindeyse; kaşınızın bitiminden iki parmak yukarıdan başlayarak şakak ve elmacık kemiklerinizin altını içine alacak bir oval şeklinde koyu, çenenizi dikine ve kaşlarınızın ortasını enine küçük bir daire şeklinde, göz altınızı burun kenarından şakağa doğru uzanan ve kaş kemiğini de içine alan kalın bir hilal şeklinde açık gölgelendirmelisiniz.

    tüm bunları yaptıktan sonra yüzünüzdeki tüm gölgelendirmeleri, 60 tl verdiğiniz kıçı kırık süngeri* ıslatarak, tampon hareketlerle yüzünüze yedirin.

    işte şimdi hepiniz altın orana sahipsiniz... daha da ben ne anlatayım?

    hadi ovaller, size bir sır daha veriyorum bak herkese vermem; elmacık kemiklerinize önce bronzer sürüp sonra gülün ve öne çıkan kısımlara allığınızı yuvarlak şeklinde uygulayın, sonra gelin de yanaklardan bir makas alalım*.

    "şanslı13' le resim" programımızın sonuna geldik, son olarak; bunlara o kadar da takılmayın, siz her halinizle güzelsiniz hanımlar. sağlıklı kalın, esen kalın efendim.
hesabın var mı? giriş yap