8432 entry daha
  • hayatımızı karartan virüs.

    benim merak ettiğim bir şey var yani tedavide kullanılan ilaçlar durumu daha kötü yapıyorsa ? bazı ilaçlar tüm dünyada yasakken bizde kullanımı devam ediyordu bakanlık kullanımını kaldırdır falan filan.

    demem o ki bu ilaçların faydadan çok zararı olabilir mi ?
  • (bkz: #122982472)

    yukarıda linklenen entry'ye eleştiri: orijinal kaynağı referansları ile tarayacak kadar zamanım yok; aşı tesiri ile ilgili kısma hızlı bir yorum.

    pfizer aşısının şiddetli covid-19 durumunda etkisinin yetersizliği iddia ediliyor ve buna kaynak olarak 140 sayfalık bir rapor referans gösterilmiş. entry sahibi inançlıysa kul hakkı, inançsızsa bilimsel etik diyelim; böyle yazı yazılmaz sayın yazar.

    orjinal makale zaten alıntıladığı metni, kendi istediğini söyletmek için cımbızlamış, sizde gelip bunu buraya taşıyor, bunun üzerinden kamuoyu oluşturuyorsunuz. alıntılanan metin daha detaylı okunursa, o alıntı daha iyi anlaşılır. "statistically not significant" çünkü hemen bir üst paragrafta da dendiği gibi "statistically significant" sonuçları verecek faz 3 denemesi 2 yıl sürüyor. aşıyı geçtik, hastalık peydah olalı 2 sene olmadı daha. netice itibariyle, cımbızlanan 140sayfalık rapor bile aşının virüsü kapan bünyelerde semptomların ciddiyeti açısından net pozitif etkiye sahip olduğunu kaynakları belirterek söylüyor.

    makalede 48 tane referans var, rastgele açtığım ilk referans 140 sayfalık bir rapor çıktı. ki yayınlanıp sonra sansürlenmiş orjinal makalenin kendisi de en başta peer-reviewed değil; sitenin yorumlar kısmı da plandemi, scamdemi yorumlarıyla dolu. en basit tabiriyle bunun adı pseudo-science'tır.

    bu aşı mevzuunda birde şöyle bir yanılgı var. sanılıyor ki aşılar hem tüm popülasyonu tamamıyle immune yapacak, hem de bulaşma zincirini kıracak, covid19 yeryüzünden silinecek. o değil; aşının maksadı, hastalığın semptomlarının ciddiyetini kısa vadede, cevap verdiğim yazarın seveceği şekilde ifade etmek gerekirse "statistically insignificant" seviyeye çekmek. devlet politikalarındaki tüm şaibeleri bir kenara bırakıyorum, aşı üzerinden plandemi iddia etmek abesle iştigaldir.
  • abimin yogun bakimda suren tedavisinde actemra ilacinin kullanimi icin onay verdik ancak bir de saglik bakanliginin onayi ve ilaci gondermesi bekleniyormus, eczanelerden bunu alip hastaneye vermemiz mumkun mu? eger mumkunse ve temin konusunda tanidigi olan varsa bana ulasabilir mi?
  • bir aşı uğruna, şurada görüleceği üzere, dünyanın en gelişmiş ve demokrat ülkelerinden birisinin yakışıklı ve seksi başbakanının* bile götünün başının oynayabileceğini göstermiş grip benzeri hastalık.

    içeriğin orijinali şöyle:

    january 14th 2021: no plans for divisive vaccine passports for canadians, trudeau says.

    february 16th, 2021: trudeau says there are pros anc cons to vaccine passport idea, will listen to the experts.

    april 28th, 2021: trudeau says covid-19 vaccine passports to be expected for canadians.

    türkçe meali de böyle:

    14 ocak 2021: trudeau, '(toplumu) ayrıştırıcı aşı pasaportları için herhangi bir planımız yok' dedi.

    16 şubat 20201: trudeau, 'aşı pasaportu fikrinin artıları ve eksileri bulunmakta' dedi, uzmanları dinleyecek (görüşlerini alacak).

    28 nisan 2021: trudeau, 'canadalılar için aşı pasaportları beklenmelidir (aşı pasaportlarına hazır olun)' dedi.

    ülkemiz için konuşacak olursak, burayı covid günlüklerine çeviren güruh hiç endişelenmesin, yakında bizim için de aşı pasaportu uygulamasına başlanır muhtemelen. ana akım medyada her türlü karşıt görüş şeytanlaştırılıp temel hak ve özgürlüklerimizin kısıtlanması ile ilgili her türlü deli saçması, konunun uzmanlarınca justfiy edilir. sonra gider aşınızı olur, gelir burayı aşı günlüklerine çevirirsiniz. sosyalleşmek muazzam.
  • vahametinin veya ağırlığının tıbbi kriterleri olduğunun unutulduğu hastalık.

    bakın eğer bilincinizi kaybetmiyorsaniz, solunum cihazına baglanmiyorsaniz ağır gecirmiyorsunuzdur.

    anneniz, babanız evde geciriyorsa lütfen ağır geçirdi diye yazmayin. ağır geçiren insan hastanededir. rica ediyorum.
    evet ağrıdan sizidan belin kopabilir, canın yanabilir ama hastaneye girip yoğun bakım ve solunum cihazına ihtiyacın yoksa ağır geçirmemişsindir kardeşim.

    evet psikolojik olarak ağır gelebilir ama bunun kriterleri var belirli olan, ve senin kişisel tecrübene bakmayan.

    edit: insanları yanıltıcı şeyler okumaktan gerçekten bıktım.

    ben geçirdiğimde bana da zor gelmişti, bu hafif haliyse ağırı kimbilir nasıldır diye. ama yineliyorum : yazarken dikkatli yazın, okuduğuna bire bir inan ve korkan insanlar var. bu o kadar mistik, bilinmeyen ve sihirli bir hastalık değil.
  • pcr testinin negatif çıkması yüzünden ancak 4 gün sonra covid olduğumu öğrendim.

    benim yaşadığım en büyük sıkıntı yüksek ateş ve üşümeydi. dolayısıyla ilk başta üşüttüğümü düşündüm. evde dururken bir anda titreyerek yatağa girmek zorunda kalıyordum. aradan bir iki saat geçiyor bu seferde ateşim 40'a kadar çıkıyordu. üçüncü gün test olmak için hastaneye giderken hayatımda ilk kez araba kazası geçirdim. bu kaza yüzünden bütün günüm arabanın başında geçti. ertesi gün covid testi olduğumda negatif çıktığını görünce yine üşütme olduğunu düşünüp kendimce önlemler almaya çalıştım(üşürsem elektrik sobası, ateşim çıkarsa parol ve de c vitamini).üşütme diye düşündüm çünkü covidin bilinen belirtileri yoktu bende. ateş var tabi ama test negatif çıkınca değil demek ki diye düşündüm fakat şikayetler devam edince kendimi acilde buldum.

    ilk kan verdiğimde kan enzim değerinin normalde 20 olması gerekirken 140 olduğunu söyledi doktor. bu normalde kalp krizlerinde görülen bir şeymiş ama akciğerde enfeksiyon da olabilirmiş. kalp kapakçığı enfeksiyonu ve covidde diğer şüpheliler arasındaydı. arka arkaya kan vermeye devam ettim bir yandan da tomografi çektirdim. en sonunda doktor bana covid olduğum gerçeğini söyledi. şuan 8 tane ilaç içiyorum ama önceki günler gibi ateş, üşütme şikayetlerim yok. bir odada izoleyim. şimdi diğer aile bireyleri kendini korumaya alıyor onlarda da bir şey çıkmaması tek isteğim.

    bence rahatsızlığımızın ne olduğunu düşünürsek düşünelim testi mutlaka yaptıralım. negatif bile çıksa eğer hastalık devam ediyorsa mutlaka doktora da görünmek lazım. bu hastalık böyle pis bir hastalıkmış.
  • verilere göre ülkemizde bu girdinin girildiği ana kadar vaka sayısı 5 milyon, en az bir doz aşılananların sayısının da 15 milyona yakın olduğu hastalık.

    resmi verilerin bu sayılarda olması sonrası benim merak ettiğim bir konu var, ayrı bir başlık açılmasını gerek görmediğim için bu başlık altında sormak istedim. çevrenizde aşı olan mı covid-19 geçiren sayısı mı daha fazla?

    yanıtlayan, merakımı ve merak eden diğer kişilerin meraklarını gideren herkese teşekkürler.
  • vaka sayilari bu denli düştüğüne göre, hastanelerin de rahatlamış olması gerekiyor.
    doktor suser'lardan bilgi bekliyoruz, gerçekten hastanelerde hasta sayısı azaldı mi? yoğun bakimlar boşaldi mi?
    bir de, bu illet sadece avm ve okulda mi bulaşıyor? otellerden hiç ses yok, oralarda bulaş yoksa, acikhavada maske zorunluluğu hala niye var?
    tesekkur ederim şimdiden, cevaplarsanız.
  • yayiliminda cocuklarin katkisinin sinirli oldugu hastalik.

    çocukların tam kapanmada sürekli parkta oynaması basliki yazdigim yazindan ozet:

    covid 19'un bulasmasi ve cocuklar: cocuklar sorumlu degil
    geneva'da 10 mart - 10 nisan 2020 tarihleri arasinda 16 yasindan kucuk cocuklar degerlendirildi. 39 evden sadece 3 tanesinde (%8) cocuklarin ilk vaka olma olasiligi vardi cunku cocuklar yetiskinlerden once belirti gosterdiler. digerlerinde cocuklar yetiskinlerden sonra veye eszamanli olarak belirti gosterdiler. bu calisma cin'deki bir baska calismayla da tutarliydi. 20 ocak - 27 subat 2020 tarihleri arasinda hastaneye basvuran 68 cocuk degerlendirildi. 65 cocuk (%96) daha onceden enfekte olmus yetiskine sahipti. wuhan disinda 10 tane cocuktan sadece 1 tanesinde cocuktan yetiskine gecisten suphelendi. veriler kisitli olsa da benzer sekilde evin disinda da cocuklarin bulastiriciligi yaygin degildi. fransa'da picornavirus, influenza a ve sars-cov-2 ile eszamanli enfekte olan 9 yasindaki bir cocugun 80 sinif arkadasiyla temasli oldugu tespit edildi. okul icinde bircok grip vakasi olmasina ragmen ki bu solunum yollari hastaliklari icin uygun bir bulasma ortami oldugunu gosterir, hic bir ikinci temas vakasi olmadi. avustralya'da 15 okulda toplam 9 cocuk ve 9 gorevli covid-19 oldu. yakin temasli toplam ogrenci sayisi 735, ve gorevli sayisi 128'di. sadece 2 tane ikincil enfeksiyon vakasi tespit edildi, hicbirisi yetiskin degildi. 1 ogrenci muhtelemen bir gorevli tarafindan enfekte edildi, diger ogrenci de muhtemelen enfekte olmus iki sinif arkadasiyla temasliydi.
    not: ikincil enfeksiyon sizin yakin temasli olan birisiyle temasli olmanizdir. birincil enfeksiyon ise sizin dogrudan hasta olan birisiyle temasli olmanizdir, yakin temas olarak da adlandirilir.
    https://pediatrics.aappublications.org/…e2020004879

    devami yazimda
    (bkz: #123027669)
  • bu pandemi bana şey gibi geliyor sanki mission impossible filminde ethan hunt bu sefer beceremedi teröristler virüsü yaydı kötüler kazandı.
6693 entry daha
hesabın var mı? giriş yap