• (bkz: kafam girsin)
  • hayatımdaki en sancılı deployment ı bana yaşatan kütüphane. sınıf kütüphaneleri de çok kötü tasarlanmış. her çeşit hatada logon failed exceptionı verip, size hata hakkında en ufak bir ipucu vermez. yine de kullanıyoruz.
  • oracle discovererın açık ara üçe beşe katladığı gereksiz tooldur. göze hitap etmez, kullanışlılığı sıfırın altında, word'den bozma ekranında sıkış tıkış kolonlar, yarısı görünmeyen veriler.. yemin ediyorum isminden başka sevilecek tek tarafı yok.
  • yok efendim "100 tane kolonum olsun, 1000lerce satırım olsun, içinde kimisi gri renk olsun, kolonların bazıları gözükmesin, gözükenlerin bi kısmı bold olsun geri kalan kısmının x>y koşuluna uyanları italic-kısmızı-arial geri kalan kısmı siyah olsun, alphabetic order yapsın ama raporun su kısmında top n brand gözüksün......." gibisinden bir cehennem azabıyla karşılaşılabilitesi hat safhada olan sap'ın bo uygulamasıdır ki, işe girip ilk günden sonraki 9 ay boyunca paso buna abanmak beyin a.cuklaşması sebep olduğu gibi bunun birde excele export etme durumunda da ms office'e yağdırcağınız küfürler de cabasıdır.hani 9 ay boyunca "anne ben sapçı oldum" bile diemememek de bu durumun süsü.ha en sonunda noldu, proje durdu.baktılar alamanyalardan adamlar gelio bu istekleri bu programla karsılamak zor denildi ve proje düştü.ben "bu yazıyı okuyana crystal koymasın" die özetlemek gerekirse;
    (bkz: sap gördün kopar, crystal gördün domal)
  • durmadan sahibi değişen ürün. hatırladığım firmalar arasında:
    - crystal decisions
    - seagate software
    - veritas
    ve son olarak business objects var.
  • raporlarınızın ebadı milyon satırlarda olmadığı sürece hızlı tepki verir. ama bu limiti aştığınız zaman firewall'ın timeout vermesine yetecek kadar uzun bir sürede raporunuzu getiremez. kapalı kaynak olduğu için sorunun ne olduğunu da çözemezsiniz. .net ortamında olduğu için linux serverlarınızda çalıştıramazsınız. baştan başa bir sıkıntı kaynağıdır uzun vadede.
  • business objects'i sap'nin alması ile eski sahipleri listesine bir satır daha eklemiştir.
    ayrıca bunun eski versiyonlarının dağıtımı için yaptığı bir sürü hammaliye yüzünden ufak tefek projelerin raporlanmasında kullanılmaması insan sağlığı açısından yararlıdır.
  • herhangi bir veri kaynağından, kolayca görsel interaktif dokümantasyonlar hazırlamanızı sağlayan raporlama programıdır. ayrıca farklı uygulamaların verilerini bir araya getirerek profesyonel bir uygulama da hazırlanabilir. rapordaki süzme ve sıralama işlemi ile çok kolay indeksleme yapılır. yıllardır profesyonel düzeyde bile olmayan bir kullanıcısı olarak diyebilirim ki, bir süre sonra bu program insanın eli ayağı oluveriyor.

    çeşitli parametrelerin, fonksiyonların ve bilumum formüllerin yer aldığı, emek verilerek hazırlanmış türkçe bir kaynak için: http://www.crystaltr.com/
  • web viewer' ı opera browser ı desteklemeyen raporlama aracı.
  • elinde türkçe kaynağı olan varsa paylaşabilir mi?
hesabın var mı? giriş yap