• (bkz: üst düzey gerizekalıyım demenin alternatif yolları)

    cumhurbaşkanı devlet değildir, devletin maaşlı memurudur.

    ekleme: sevgili üstteki yazar, biz karşıt görüşe tahammül etmiyor değiliz. biz cahilliğe tahammül edemiyoruz. cumhurbaşkanının görevi nedir bilmiyorsun, gelip burda toynaklarınla başlık açıyorsun. biz buna karşıyız, buna tahammül edemiyoruz.
  • türkiye'de artan maymun sayısıyla açıklanabilecek durum. zira siz götümüzü de sikseler aman devlet diyebilecek kafadasınız. ulan embesil devlet sensin, senin içinde bulunduğun kurumlar.. tayyip de devlet falan değil. şaibeli onlarca seçim, algı çalışması ve müthiş bir servet transferi ile rejimini koruyan bir diktatör.

    bu başlığı açan kahpe vatan haininin derdi tipik adam avlamaktır. dolayısıyla prim vermeyin at kafasına. özelden gelip tehdit eden bir aktrol kendisi. hatta nickaltına gidip doldurabilirsiniz.
  • yanlış önerme.

    cumhurbaşkanı, halkının işçisidir.

    yani, normal ülkelerde.

    gıkını çıkarmadan, saygısızlık etmeden hizmet eder.
  • oha derler adama, bırrsst derler hatta. kendinize gelin, devleti bir kişiye tapulamak kimin haddine lan?

    bunlar hep bu osmanlı dizilerinde yarım akıllılara empoze edilmeye çalışılan "devletlüm" sıfatından kaynaklanıyor. bu ülke 85 milyona ait, bu devlet bizim, hükümeti seçersin seçmezsin orası ayrı. ama bu devlet tek kişinin değildir, asla da olmayacaktır.

    hobi olarak yalayanlara lafım yok da, iş olsun diye yalayanlar varsa pazarda onuruyla limon satsın diyorum.
  • başkanıdır. kelimede bile başkan diyor, götünüzden kavram uyduruyorsunuz. ali koç fenerbahçe midir ya da ahmet nur çebi beşiktaş mı? bu, asırlık kulüplere, kurucularına, efsanelerine hakaret olur.

    devlet bir aygıttır, cumhurbaşkanı o aygıtı belirli bir süre, diğer kurumlarla koordineli şekilde yönetmekle mükellef kamu görevlisidir. sen "cumhurbaşkanı babamdır, aşkımdır, her şeyimdir" diyebilirsin, o senin sevgini gösterir ama devlettir diyemezsin.

    memur değildir, kamu görevlisidir. her memur kamu görevlisidir ama her kamu görevlisi memur değildir.

    657 sayılı yasanın 4. maddesi: "mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu kanunun uygulanmasında memur sayılır."

    tck 6 madde: " kamu görevlisi deyiminden; kamusal faaliyetin yürütülmesine atama veya seçilme yoluyla ya da herhangi bir surette sürekli, süreli veya geçici olarak katılan kişi"
  • cumhurbaşkanı devlet değil, devletin bir memurudur. çalıştığın şirketteki ceo gibi falan. devlet de kutsal bir şey değil, belirli hizmetleri gören bir kurumdur. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan olmuş, kemal kılıçdaroğlu olmuş bu gerçeği değiştirmez.
  • cb ölünce devlet öldü deyip dağılacak mıyız bu durumda?
  • cumhurbaşkanı adayım louis xiv.

    (bkz: l'état c'est moi)
  • temsil : (bir kimsenin ya da bir topluluğun verdiği yetkiyle) adına, yerine davranma.

    daha dediğinin ne anlama geldiğini bilmeyen adam yargı dağıtmaya kalkıyor. evet cumhurbaşkanı devleti temsil eder. nokta. burada bitiyor olay. hiç kimse devletin kendisi değildir. olamaz. devlet kurumlardan oluşur. yeri gelir cumhurbaşkanına da dur denilir. yeri gelir meclise de dur denilir.

    biz hala kavram öğretmeye çalışıyoruz. şu basamağı atlayamadığımız için ülke bu halde maalesef.
hesabın var mı? giriş yap