• senelerdir 29 ekim ve diğer önemli günlerde yapılması gereken törenler, resepsiyonlar hastalık, terör eylemi şüphesi ve benzer sebeplerle iptal edilirken, tv kanallarında milletin büyük bir kısmı için önemli olan bu günlerin anlam ve önemini anlatan tek ibarenin ekranın üst köşesinde yer alan bayraktan ibaret olduğu ve bu kavramların içinin boşaltılması için gereken algının fazlasıyla yaratıldığı günlerde yayınlanmıştır.

    yaratılmak istenen düzen, bu düzenin taşıdığı değerler ve karşısına aldığı kesim gayet açık bir şekilde ifade ediliyor artık. ana fikri milletin bütünlüğü ve bölünmezliği olan bir reklam filminde emirlere itaat zorunluluğu olan bu ülkenin yirmi yaşında üç günlük askerlerini vatan haini olarak gösteremezsiniz. reklamın başına koyduğunuz uyarı yazısı hiçbir anlam ifade etmez çünkü reklamı izleyen okuma yazma bilmeyen çocuk ve yetişkin insanların kafasında oluşan algıyı basit bir uyarıyla çözemezsiniz. sürekli olarak yapılan bu tarz ufak dokunuşlarla toplumda kutuplaşma tırmandırılıyor. sürekli dillerde olan dış güçler gibi düşmanlara gerek kalmayacak bu gidişle, düşmanınızı bu bizden, bu değil diyerek kendi içinizde zaten yaratıyorsunuz.

    başımıza sardığınız suriyeliler gibi tası tarağı toplayıp gidebileceğimiz başka bir millet başka bir devlet yok. bu milletin karakterinde de yok fakat göz önündeki resim maalesef ülkenin geleceğiyle ilgili endişeden başka bir şey hissettirmiyor.
  • (bkz: propaganda)
  • afiş faciasından sonra bu sefer başarılı buldum.
  • bir hükümet neden böyle bir reklam yapmak ihtiyacı duyar?

    (bkz: 15 temmuz 2016 darbe girişimi tiyatrosu)
  • türk silahlı kuvvetlerinin düşman askeri gibi gösterildiği reklamdır.

    ülkenin başına gelen en kötü şeysiniz, gerçekten.
  • sırat köprüsünde de ogs ve hgs gişeleri olduğunu görmemizi sağlayan reklam filmidir. adamların ruhunda var para hırsı onu biliyoruz da, bari sonsuz dünyaya bunu taşımasalardı.
  • erol olçok'u canlandıran kişi bildiğin reha kapsal. saatlerdir düşünüyordum kim bu diye.
  • reklam filminde bile şehit ayrımı yapılan bir ülke olduk. yazıklar olsun sizlere, yazıklar. cânım rumeli türküsünüde berbat etmişsiniz.
  • ömer halisdemir'in şehit düşürülüş anının en gerçekçi yansıtıldığı video olmuştur bence.

    sadece 3 kişi üzerinden giderek 15 temmuz özetlenmeye çalışılmış ve bence daha iyi, daha anlamlı olabilecekken olamamıştır. bunu videoyi hazırlayanlara ve videonun yayınlanmasına müsaade edenlere sormak lazım.

    son dönemlerde maalesef ki dikkat ettiğim ya da gözümüze sokulduğunu düşündüğüm konu da türbanlı kadınların ön safta olması. 1 sefer izledim videoyu belki hatam vardır ama ilk izlenimimde; ön saflarda türbanlı kadınların yer aldığını ve son sahneye kadar başı açık kadın olmadığını gördüm.

    geçen sene istanbul'da kısa bir süre bulunmuştum ve orada görmüştüm. egemenlik milletindir yazısını, hayır efendim vaktiyle atamız söylemiş egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.
  • içi boş milliyetçilik kokuyor, hitler, goebbels, akpliden beklenmez he he. adamlar akplileri hâlâ günde üç öğün hoşaf içen çarıklı osmanlı köylüsünün reenkarne olmuş hâli sanıyor ya. yahu atı alan üsküdar'ı geçti, siz sözde galata'dan üsküdar'a uçtuğu için iv. murat tarafınca tehlikeli bulunup öldürülen/sürülen zavallı hezârfen'in filminin çekildiği eski türkiye'de yaşıyorsunuz ya lan. uyanın lan geri zekâlılar. öf ya.
hesabın var mı? giriş yap