• cumhuriyet savcısı eyyup akbulut'un pandemi sürecindeki usulsüzlükler ve haksızlıklar ile ilgili esenlik bildirisi videosu

    [edit]

    savcının "aşı karşıtı değilim" dediği halde bile başlığın altında üç maymunu oynar gibi yorum yapanların olduğunu görüyorum. ihale alan maske firmalarından bahsetti, bunların standartlara uygun olmamasından, hukuksuz yasaklardan, aşağıdaki başlıkların bazılarından;

    (bkz: alkol yasağı)
    (bkz: 24 mart 2021 akp 7. olağan büyük kongresi)
    (bkz: 11 mayıs 2021 istanbul'da filistin mitingi)
    (bkz: 14 mayıs 2021 trabzon'da 2 bin kişilik yürüyüş)

    fakat hala aşı karşıtı, şakirt vs yazanlar var. akşama da fetöcü , vatan haini de yazarsınız siz!

    [edit2]

    özel mesajlardan savcının kimliğini göstermesine rağmen bu isimde viranşehirde bir savcının bulunmaması gibi mesajlar geliyor. aşağıya haber linkleri ve kaynaklarını ekliyorum.

    viranşehir ilçe protokol listesi
    cumhuriyet savcısı eyyup akbuluttan esenlik videosu

    [edit3]

    soruşturma ve inceleme haberlerinin devamı şüphesiz gelecektir.

    (bkz: https://www.aykiri.com.tr/…celeme-baslatildi/11785/)

    [edit4]

    savcı beyi maalesef görevinden uzaklaştırmışlar.
    (bkz: savcı eyüp akbulut'un görevden uzaklaştırılması)

    [edit5]

    ilk olarak şanlıurfa barosu twitter adreslerinden savcı bey'e desteklerini şu duyuruyla bildirdiler.
    aynı desteği tüm türkiye baroları ve 'cumhuriyet' savcılarından beklemekteyiz.
    duyuru linki

    [edit6]

    batman barosu da ölçüsüz bir müdahale olduğu gerekçesiyle savcımızın yanında olduklarını belirttiler.
    tık tık
  • görevini yapan savcıdır.

    temel hak ve hürriyetlerin usulsüz şekilde sınırlandırıldığı tüm hukukçular tarafından dile getiriliyordu zaten. *

    aşı ve maske hakkındaki iddiaları da açıklayacak şekilde soruşturma başlatmış. ancak bilinmesi gerekir ki soruşturma açılması aşı ve maske karşıtlığı değildir, halkın endişe ettiği konuların kolluk kuvvetleri aracılığı ile açıklığa kavuşturulmasıdır. bakalım sonuç ne çıkacak.
  • hukukçu olan bile hukuksuzluktan dert yanıyor, bu çok acı bir durum bir toplum için.
  • ben hukukçu değilim ama hukuk bilirim. daha geçen valinin kısıtlaması için lan bu nasıl olur hukuka göre yasal değil demiştim (bkz: #123369876)

    her vatandaş hukuk bilmelidir, bilmeli ki bu nasıl iş desin

    hukuk dediğim gidip her şeyin detayını bilmeye gerek yok tabi ama temel hak ve hürriyetlerinizi bilin.

    cumhuriyet başsavcısı bile uğraşma senin başın yanar dediler diyor resmen. halbuki bu adamları yıpratmamaları gerekiyor yine "yasalarca".

    edit: valilik hakkında soruşturma başlattığını söylemiş. valilik cumhuriyet savcısını nasıl soruşturabilir?

    https://mobile.twitter.com/…|twcamp^serp|twgr^tweet
  • en son gelen ekleme:

    sputnik’in sayfasından kopyaladım yapıştırıyorum:

    viranşehir savcısı eyyüp akbulut, 'esenlik bildirisi' başlığıyla yayınladığı videoda "pandemi genelgeleri hukuki değil" derken "bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim" ifadesini kullandı.

    sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve seyahat yasaklarının tamamının hukuka aykırı olduğunu ileri süren akbulut mesleğini kaybetme pahasına videoyu yayınlama gereği duyduğunu belirtti.

    uygulanan yasaklar ve yargı ile ilgili kabul edilemeyecek sorunlar olduğunu söyleyen akbulut, kanunda "vali gereken tedbirleri alır" ifadesinin gerekçe gösterilerek yapılan uygulamaların hiçbir şey ifade etmediğini kaydetti.

    kabahatler kanunun 32. maddesinin istismar edildiğini söyleyen akbulut, emrin yahut yasaklamanın kanunda açıkça düzenlenmesi gerektiğini fakat burada böyle bir unsur bulunmadığını dile getirdi.

    alınan önlemlerle alakalı olarak il idaresi yasasının zikredildiğini ve işlemlerin 11c ve 66. maddeler uyarınca yapıldığını ifade eden akbulut, "ancak bir yasada 'vali gereken önlemler alır' denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez. yoksa vali bizlere aklımızın almayacağı şeyler de emredebilir. temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasında dar yorum esastır. kanunilik ilkesi caridir. bunu bu yasaya istinaden yapamazsınız" dedi.

    aşı karşıtı olmadığını ancak aşılama yöntemlerinin de yasal olmadığını belirten akbulut, şu ifadeleri kullandı:

    "aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi isimi altında bir belge imzalatılıyor. benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın ön gördüğü koşulları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. bu metinler hukuken çöp. çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez.
    aşının prospektüsünde yer verilen yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var denemez. ben aşı karşıtı birisi değilim, mesleğim icabı ismime aşı tanımlandığı için incelemeye başladım. ve araştırırken de medyada bilimsel verilerle de desteklenen, tıp sahasında uzman kişilerin beyanlarını, raporlarını gördüm. bunlar kan dondurucu ifadeler. cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak mecburiyetinde. ancak bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor.
    ben işim gereği lüzumlu cesareti gösteriyorum. çıkıp cesurca konuşmak gerek. viranşehir uyuşturucu güzergahı... burada esrar gibi maddeler kullanılıyor. personelimiz yetersiz. işim bitmesine rağmen gece aramalar yapıyorum. fakat bu personel sokağa çıkma yasağına göre denetleniyor. zaten personelimiz az. ben personel bulamazken metropollerde polis maske mesafe denetimi yapıyor. bu kabul edilir değil. hiç kimse bizi kedi köpek gibi aşılayamaz."
    akbulut sözlerini "bu işin her türlü ceremesini çekmeye hazırım. şu anda özgür olması gereken basın kendiliğinden bir sansür uyguluyor. insanları cesaretlendirin. hukuk çerçevesinde gerekli mücadele verilsin" diye noktaladı.

    ffemmefatalee mesaj atarak ersan hocanın twitter hesabının olmadığını söyledi. ben de sayesinde öğrenmiş oldum. teşekkür ederim. ersan hocanın videolarından birinde bu durumu dile getirdiğini izlemiştim. video linkini bulunca eklerim.

    ersan şen'in şurda anlattığı durumu anlatan bildiridir. ayrıca haysiyetli hukukçular diyerek ersan şen ve kendisi gibi hareket etmeyen hukukçulara haysiyetsiz demiştir. bir anlamda göte göt demiş genç ve hakiki hukukçudur.

    edit: arkadaşlar videonun ilk üç beş dakikasına göre tanım girmiştim. sayın savcımızın, olayın hukuki boyutuna değindiğini düşünerek ersan şen'in paylaşımını eklemiştim. videonun tamamını izledim.

    eklemeler yapacağım:

    çıkarıp masaya vurmuştur. yani tokmağı. tokmak da sanırım 2 ton filan.

    sayın ahmet rasim küçükusta, yavuz dizdar ve canan karatay'ın görüşlerini de referans almaktadır. canan karatay karşıtları birazdan başlık altına üşüşüp "yeee o karının muayene ücreti 800 lira hem dolandırıldı" filan diye saldıracaklar. yemeyin bunları.

    sayın savcı pandemi sürecinin şüphe uyandıran taraflarını bilimsel delillerle destekleyip süreç başlatmış. mesela pcr testlerini, mesela maske takma zorunluluğu, mesela aşıların muhtemel etkileri, mesela aşı olma zorunluluğu gibi.

    sayın savcı lebalep kongreler hakkında da ilgili kişilere çakmıştır.

    bazı arkadaşlar "yeeeaa insanlar ölüyor, ne yani tedbir alınmasın mı" diyeceklerdir. tedbir alınsın kardeşim, evet doğru ama bunun hukuka uygun olması lazım.

    ben sayın savcıya şu katkıyı sunmak isterim: 2019 kasım-aralık aylarında çin'den gelen bir takım görüntüler vardı. nerede o görüntüler? o görüntülerde sokaklarda çırpınarak ölen insanlar vardı ve bu yüzden insanımız paniğe kapıldı. bu görüntülerin de sorgulanması lazımdır.

    bir edit daha: arkadaşlar siz isterseniz çift maske takın isterseniz bir de götünüze pamuk takın sikimde değil. neymiş efendim salgın varmış da maske takma zorunluluğu neden bu kadar abartılıyormuş? adam bilal'e anlatır gibi referans veriyor, sik kafalı yancı da rererö yapıyor. savcının derdinin hukuk değil de bizatihi yasakların kendisi olduğunu söyleyen, muhalif olduğu için sözlükte savunulduğunu düşünen arkadaşlar sizden rica ediyorum: savcının iddialarını çürütecek delilleriniz varsa sunun arkadaşlar. lütfen.

    sayın savcı maske takmadığı için ceza kesilen vatandaşın, olayı yargıya taşıdığını ve sonrasındaki sürecin saçmalıklarını dile getiriyor. yargıtay kararı vs ile ilgili hukuki saçmalıklar. arkadaşlarımız da bu kısmı dinlemeden "yeee ne olacak kanuna uydurulur" diyorlar. arkadaşlar rica ediyorum videonun tamamını izleyin.

    edit: hakkında inceleme başlatılmıştır. sputnik

    haber linki
  • desteklenmesi gereken savcidir...
  • ayağına taş değmesin dediğim savcıdır. bunları ben konuşunca "komplo bunlar" deyip tiye alanlar açsın dinlesin.

    ekleme :
    muhalefetin falan değil halk olarak şahsına ve açtığı davaya bizim destek olmamız, kendisinin arkasında durmamız gerekir.
    muhalefet dediğimiz adamlardan hala medet umulduğunu görmemiz çok garip. muhalefet kim? muhalefet de iktidar da biziz. sorumluluğunuzu devretmeyin kimseye.
  • muhalefetin sahip çıkması gereken savcıdır.

    şunu yazmak zorunda kalmak ne kadar acı...
  • en azından cesur denebilecek bir savcının bildirisi.

    edit: hukuki kısmına hukukçu olarak katılıyorum. hatta daha ileri götürüyorum: hiçbir geçerli yasal dayanağı olmadan kolluk eliyle yurt çapında ceza kesilmesi, yasaklar konulması kamu düzenini bozmaktadır.

    bununla birlikte maskelerin ve hijyen ürünlerinin yetersiz şekilde denetlendiğine de katılıyorum.

    ancak aşı konusunda sayın savcı maalesef haksız. iddialarını dayandırdığı hekimlerin varsa ciddi ve bilimsel bulguları bunları akademik bir çalışmayla yayınlamaları gerekir. aksi takdirde “kaynımda da var.” kıvamında kalır bu laflar.
  • şaşkınlık içerisinde dinledim.
    umarım görevine devam eder.
hesabın var mı? giriş yap