• riley keough'un da yer alacağı amazon dizisi.
  • böyle müzik temalı yapımlarda önemli olan atmosferi becerebilmek treme'de, vinyl'da, mozart in the jungle'da olduğu gibi. senaryo bildik olsa bile izletir kendini atmosfer başarılı olunca.. ancak reese witherspoon yapımcı koltuğunda oturduğu için çok ama çok sikko bişey çıkacaktır. gelince bakacağız. bu sene içinde çıkacaktır.
  • taylor jenkins raid tarafından yazılan roman.
    kitabın kesinlikle çok sürükleyici bir dilinin olduğunu söyleyebilirim . kitap, röportaj formatında yazılmış. bu okumasını kolaylaştırıyor. goodreads sitesinde 2019 yılında kitap okurlar tarafından en iyi tarihi kurgu kitap kazananı olmuş.

    kitabın konusundan biraz bahsedecek olursak 70'lerde kurulan bir rock grubu var. gruba sonradan güzeller güzeli ve aşırı rocknroll daisy jones dahil oluyor. her birinin ağzından yaşanan olayları dinliyoruz. kitabı okurken böyle bir grup gerçekten varmış ve o dönemlerde şarkılarıyla kasıp kavurmuş gibi hissettim.
  • böyle across the universe, efendime söyleyim bohemian rhapsody vari 70’lerde geçen, müzikal bir hikayeyi anlatan, aynı adlı kitaptan uyarlama dizi. yazar çocukluğunda fleetwood mac’den çok etkilendiğini, onların hikayesinin kitabın kurgusunda kendisine ilham verdiğini açıklamış.
    riley keough on bölümlük bu dizide, daisy isimli grubun tutkulu rakenrol front womanını canlandırıyor ve kendisi aynı zamanda rahmetli(?) elvis presley’nin en büyük torunu olur. annesi, geçenlerde vefat eden lisa-marie presley sebebiyle, hayatının önemli bir kısmı stüdyolarda geçmiş. daisy rolünü kotaracağını düşünüyorum ancak fragmanlardaki hali bana feci halde florence welch’i hatta bu grup da bu sebeple florence and the machine’in, aynı machine ile 70’lere uçmuş halini anımsattı. neyse.
    sam claflin de tam böyle olacak gibi oluyor ama olmuyor gibi bir durum var. bence yetenekli bir aktör ama sadece kadınlara hitap edecek projelerin dışına pek çıkamadı gibi. grubun diğer ağır topu billy dunne rolünde. kendisinin daisy ile hem iktidar savaşlarını hem de fısırdaşmalarını izleyeceğiz. ihtiraslı bir aşk üçgeni içinde kalacak gibi görünüyor. grubun diğer üyeleri ile de önce göklere çıkılacak akabinde neler olacak göreceğiz.
    umarım biraz kafamızı dağıtacak, güzel müzikler dinler, güzel performanslar izleriz.
  • dizi öncesi bu grup kimdi diye düşüncelere dalıp kitap uyarlaması olduğunu öğrenmemle şaşırdım kaldım. öyle de gerçekçi olmuş. ilk üç bölümü bir solukta izledim. cumaları bekleme sebebi olmuş. prime şenlenmiş.
  • 13 bölümlük şahane dizi. o kadar şahane ki gerçekten bu grup ve daisy var sandım..kurgu olması üzdü.
    mekanlar, atmosfer, oyunculuk.. seyirciye geçirdikleri duygu efsane.. öylesine başlamıştım ama hikayelerini izlemek müthiş geldi ruhuma ilk 6 bölümü bir solukta izledik eşimle.

    başroldeki hatun sürekli bana florence and the machine solistini hatırlattı. süper oynamış cuk.. sam claflin ah sana diyecek lafım yok peaky blinders da görüp bayılmıştım. kral oyuncusun net.
  • (bkz: stevie nicks) ve (bkz: lindsey buckingham) aşkından ilham aldığı için kitabı bu kadar gerçekçi buluyorsunuz. biraz okuyun, araştırın lütfen. her başlığa boş boş yazıyorsunuz.

    tanım: amazon dizisi ve taylor jenkins reid kitabı

    not:70’lerin tarzı benim gibi hoşunuza gidiyorsa, seversiniz. sam claflin tüm şarkıları kendi söylemiş.
  • herkes deli gibi övmüş, şaşkınım. ilk bölüm itibariyle karton karakterler ve mekanlar ciddi hayal kırıklığı yarattı. birkaç bölüm daha sabredip izleyeceğiz, toparlayacak mı göreceğiz.

    bu arada başrolde oynayan riley keough korkutucu derecede meryem uzerli’ye benziyor.
  • şu anda bitirdiğim dizi. müziğin tüketenler açısından değil de, üretenler açısından ne kadar çetrefilli bir iş olduğunu anlatan müthiş bir iş olmuş. hikayede kitaptan ciddi sapmalar olsa da, duyguyu geçirme açısından çok başarılı olduğunu düşünüyorum.
  • fleetwood mac'ten izler taşıyan dizi
hesabın var mı? giriş yap