• hikayesini çok beğendiğim filmdir. tavsiyedir
  • kızım var ve çok ağladım. kesmeyin lan desteğinizi kızlarınızdan bu ülkeyi kadın kurtaracak.
  • film güzel ama tv 8 filmi kese kese kuşa çevirmiş, filmin başında kızların babalarına karşı yaptığı şarkı çok güzeldi mesela ama bunu göremedik. yeğenin sinema salonunda gişeci ile girdiği muhabbet vs hep kesilmiş.

    ayrıca kız ve babanın telefonda ağladığı duygusal sahne ve final maçında son hareket esnasında reklamın girmesi filmin içine etti.
  • gece gece netflix’te izleyecek film ararken, uzun zamandır duyduğum bu filmi izlemeye karar verdim ve şu an cenazeden çıkmışçasına ağlıyorum. ulan, gayet güzel bir gün geçirmiştim halbuki, bu kadar dağılabileceğimi tahmin etmezdim.

    film manyağı değilimdir, hele ki aamir khan’ın 1 belki 2 filmini izlemişimdir. ancak filmin ilk yarısında, hindistan’da kızların küçük yaşlarda yaşadıkları, maruz kaldıkları, kendilerine yakıştırılan hayatları yaşamak zorunda olmalarına rağmen bir babanın, doğru ya da yanlış kendi hayalleri uğruna kızlarını, kızların yapamayacağı düşünülen bir spor dalında yetiştirebilmesinin mücadelesini izlemek inanılmaz keyifliydi. ki zaten hayatın, çok fazla disiplin ve azimle çalışıldığı takdirde insana her şeyi getirebilen bir sistem üzerine hazırlanan, aslında basit bir yazılım olduğu mesajını veren her filmi bayılarak izlerim ve bu da onlardan biri oldu.

    eleştirilebilecek noktaları elbette vardır ama sosyolojik anlamda, kızların toplumsal tabuları ailelerinin desteğiyle delebilme olanaklarını vurgulamaları çok başarılıydı. son olarak, uluslararası olimpiyatlarda kızın istanbul’da yarışırken ki anons edilen istanbul sesine heyecanlanmayan yoktur sanırım. tipik türk saçmalığı ama ne yaparsın, genlere aktarılmış bizler de yaşıyoruz. iyi işti aamir khan.
  • izlemeden önce biraz abartıldığını düşünmüştüm ancak izleyince anlatıldığı kadar varmış dedirtti. özellikle anlatım tarzı şahaneydi. güreş sporu da seyirciye ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.
  • sırf amir khan'ın geçirdiği fiziksel değişimler bile bu filmde ne kadar çok emek harcandığını gösteriyor. filmin süresinin 2 saat 45 dakika olduğunu görünce dedim : " sıkıcı olacak ." izlerken en çok etkilendiğim ilk 5 filme girdi ve inanır mısın , bir an bile sıkılmadım. 9/10 kısacası. yarım saat daha az olsa ( maç sürelerinden kıssa mesela ) 10/10 olurdu ve bunu daha önce hiçbir filme söylemedim.

    mükemmel !!
  • kızların erken yaşta evlenmemesi gerektiği, bu gibi başarı hikayeleri ile verilir sayın türk dizileri. öyle 70 yaşındaki adamla 14 yaşındaki gelinin gerdek sahnesini çekerek değil.
  • güreş filmi izlenmez dememek lazım. yönetmen iyi olunca konu 2.planda kalıyor.
  • --- spoiler ---

    kızları maça hazirlaya(maya)n koçun performansini acayip derecede aykut kocaman'a benzettigim film.

    --- spoiler ---
  • aileye moral vermek amaçlı açılır. filmin ilk saniyeleri akarken, bollywood'un aslında hollywood'tan daha güzel olduğu, hint sinemasının amerikan filmlerine benzemediği, samimi olduğu yönünde filmi özendirme amaçlı cümleler kurulur.

    ve daha film başlamadan güldüren diyalog babadan gelir;

    ben: bu amerikan sinemasına bin basar bak izleyince görürsünüz siz de.
    baba: e amerikan yazıyo?

    (bkz: an aamir khan film)
hesabın var mı? giriş yap