• bugün internette bir haberine rastlayıp dehşete düştüğüm olay. ulan tiplerine baksan adam zannedersin ibneleri...
  • az önce facebook üzerinde dolaşan bir video sonrasında öğrendiğim olaydır. böyle vahşet duygusuzluk acımasızlık olamaz. sözde erkekliğe girmenin geleneksel töreniymiş. yerler öyle töreni be. sana hiç bir zararı olmayan bir canlıyı elindeki kancayla öldürmenin nesi erkeklik be. he madem erkekliğe girme töreni kafanıza ettiklerim harbiden yapın adam akıllı bir şey. o kadar adamsanız başkasına çektirdiğiniz acılara siz dayanın bakıyım. size saplasındalar kancayı sağ kalırsanız erkek adam olursunuz bu nasıl fikir
  • koyun kesmezse ailedeki erkek çocuğun tanrı adına kurban edilmesi gerektiğine inanan müslümanlar tarafından katliam olarak görülen olay.

    ha sen tanrı istiyor diye kurban kesmişsin ha danimarkalı erkekliğe giriyor diye yunus katletmiş, ben fark göremiyorum.
  • ne kurbandan, ne de kur'an'da geçen kurban edilme olayından bir gram bile anlamayan hanzoları meydana çıkaran olay. ha 2011, ha 2015, ha 3943. fark etmez. tarih değişir, zihniyet değişmez.

    olay kurban değil ya, müslüman ibadeti değil ya, ipleyen de olmamış haliyle. buralarda defalarca söyledik, kurban bayramı'nda, hayvanlara can çekiştire çekiştire bıçak vurmanın canilik olduğunu. kurban kesmek ehil işidir. hayvanın neresini keseceğini bilen, hayvana acı çektirmeden bu işlemi gerçekleştirebilen kimselerin kalkışması gerektiğini falan, hep söyledik.

    fakat olmuyor, istiyorlar ki, dini bir ritüel olmasın işin içinde. kurban yerine bunlara desen ki, "hayvan keseceğiz, sana da nefis bir bonfile düşecek payına " herkesten önce atlarlar. ama iş, dini bir emrin yerine getirilmesi olunca, hepsi horozlanıyor.

    yunusları, sebepsiz, amaçsız, güya erkekliğe girişi kutlamak için katlediyorlar, bizimkiler de diyor ki "ha kurban ha bu". ulan bu kadar mı kafasızsınız? senin katliam dediğin kurban olayıyla kaç ailenin kursağından et gidiyor. kaç insan, kendinden daha fakirlere yardım etmesi gerektiğini hatırlıyor. kaç insan, haline bakıp da şükrediyor. kaç çocuk seviniyor, kaç insan bu vesile ile dine yeniden ısınıyor. bu olayda ne yararlar var, biri bana saysa ya?

    ego tatmin edip, hayvan katletmekten başka hiç bir amacı yok. esas buna ses çıkarmaları gerek ama, dediğim gibi, dini bir ritüel değilse koy götüne mantığı olduğundan, ses falan yok. tek tük, cılız.

    sen düşünsene, bunun bir müslüman işi olduğunu. ooo, kavga kıyamet. ama hristiyan yapmış, olur öyle (!) aydındır onlar, bir bildikleri vardır (!)
  • bu yıl da sürdürülen gelenek. fotoğraflarda biraz kan gövdeyi götürüyor. açarken ona göre önleminizi alınız.

    --- spoiler ---

    1500’lü yıllara dayanan ve “grindadrap” adı verilen festivalde onlarca balıkçı balinaları öldürerek atalarını anıyor. balıkçılar, küçük motorlarla sığ bir koya sürdükleri balina ve yunusların boğazlarını kesip omuriliklerini kırıyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/…alina-katliami-40639451

    --- spoiler ---

    fotoğraflarda 2-3 yaşındaki çocukları da götürüp izlettikleri görülüyor. bu geleneği devam ettirecek nesiller yetiştirmek için galiba.
hesabın var mı? giriş yap