3 entry daha
  • ne kurbandan, ne de kur'an'da geçen kurban edilme olayından bir gram bile anlamayan hanzoları meydana çıkaran olay. ha 2011, ha 2015, ha 3943. fark etmez. tarih değişir, zihniyet değişmez.

    olay kurban değil ya, müslüman ibadeti değil ya, ipleyen de olmamış haliyle. buralarda defalarca söyledik, kurban bayramı'nda, hayvanlara can çekiştire çekiştire bıçak vurmanın canilik olduğunu. kurban kesmek ehil işidir. hayvanın neresini keseceğini bilen, hayvana acı çektirmeden bu işlemi gerçekleştirebilen kimselerin kalkışması gerektiğini falan, hep söyledik.

    fakat olmuyor, istiyorlar ki, dini bir ritüel olmasın işin içinde. kurban yerine bunlara desen ki, "hayvan keseceğiz, sana da nefis bir bonfile düşecek payına " herkesten önce atlarlar. ama iş, dini bir emrin yerine getirilmesi olunca, hepsi horozlanıyor.

    yunusları, sebepsiz, amaçsız, güya erkekliğe girişi kutlamak için katlediyorlar, bizimkiler de diyor ki "ha kurban ha bu". ulan bu kadar mı kafasızsınız? senin katliam dediğin kurban olayıyla kaç ailenin kursağından et gidiyor. kaç insan, kendinden daha fakirlere yardım etmesi gerektiğini hatırlıyor. kaç insan, haline bakıp da şükrediyor. kaç çocuk seviniyor, kaç insan bu vesile ile dine yeniden ısınıyor. bu olayda ne yararlar var, biri bana saysa ya?

    ego tatmin edip, hayvan katletmekten başka hiç bir amacı yok. esas buna ses çıkarmaları gerek ama, dediğim gibi, dini bir ritüel değilse koy götüne mantığı olduğundan, ses falan yok. tek tük, cılız.

    sen düşünsene, bunun bir müslüman işi olduğunu. ooo, kavga kıyamet. ama hristiyan yapmış, olur öyle (!) aydındır onlar, bir bildikleri vardır (!)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap