• "gerçekliği tanımlamazsak bir gün tanımlanamaz bir gerçekliğe uyanabiliriz" diyen özlü sözlü insan. tabi bir noktada paranoyaklığa teşvik de edebiliyor.
  • israil'e barış çağrısı yaptıktan sonra, oğlunu savaşta kaybeden yazardır.

    radikal gazetesinden alıntıdır.

    israil'de aydın çağrısı

    israil'in lübnan'a saldırıları avustralya, endonezya, mısır gibi ülkelerde protesto edildi. cakarta'da göstericiler roket maketleriyle israil aleyhine slogan attı.

    israil'in lübnan'a yönelik saldırıları dün tel aviv'de 1000 kişi tarafından protesto edilirken, ülkenin önde gelen üç yazarı david grossman, a.b. yehoshua ve amos oz, hükümeti derhal ateşkes ilan etmeye çağırdı. yazarlar haaretz gazetesinde yayımlanan açık mektuplarında,
    "harekâtın ilkelerine destek vermekle birlikte acil ateşkes ilan edilmesini istiyoruz. bizce askeri operasyon meşrudur ve hedeflerine ulaşmıştır. bu nedenle iki tarafa da daha fazla acı çektirmek ve kan dökmek ahlaki açıdan doğru değildir" ifadelerini kullandı. hizbullah'ı 'devlet içinde devlet' diye niteleyen yazarlar, "lübnanlıların kontrol edemediği bir bölgedeki egemenliğinden bahsetme hakkı yoktur. sanıyoruz lübnanlılar, israil'in sınırlarını ve vatandaşlarını koruma kararlılığını anlamıştır" yorumunu yaptı
  • 1954 doğumlu israilli yazar.

    2011'de 'eseri fransızca'ya çevrilen edebiyatçı' dalındaki prix medicis'yi kazandı.
  • kendisi amerikalı ünlü yazar paul auster'ın kuzenidir. (sayılır) büyükanneleri kardeş.
  • a horse walks ınto a bar isimli romanıyla man booker roman ödülü'nün sahibi olmuştur. aylin ülçer çeviriyor, siren*basıyor. pek yakında.
  • a horse walks into a bar isimli kitabı 2017 yılında ingilizceye çevirilen romanlara verilen man booker international prize isimli ödülü almıştır.

    http://themanbookerprize.com/international/2017
  • kitabın adı çok ilgimi çektiği için almıştım. farklı bir tarzı var kitabın. hakkında çok bilgi sahini olmasam da man booker uluslararası ödülü de dikkatimi çekmişti alırken. çok sürükleyici olmasa da yaklaşımını beğendiğim bir yazar. stand-up temasını seviyorum sanırım dizi, film veya kitaplarda.
  • israilli yazar ve pasifist.

    oğlunu istail-filistin savaşında kaybeder. 1 hafta yas tutar, hayat devam etmektedir o ve tüm insanlık için. gider, bir roman kaleme alır, içinden gelenleri hikayeleştirir.
hesabın var mı? giriş yap