• 1938 doğumlu amerikalı beyaz-üstünlükçü* ırkçı. 2007'de ölmüştür.
    (bkz: 14 88)
  • irkçılığın 88 prensibi” isimli bir kitap yazan ve hem bu kitabı hem de önderi olduğu the order grubuyla dünya çapında aryan uluslarının üstünlüğünü savunan eylem ve söylemlerde bulunan david lane, 1938 yılında göçmen bir işçi babanın oğlu olarak doğmuştu. lane’in babası alkolikti ve annesini fuhuşa zorlayarak ciddi bir gelir elde etmişti. baba lane; sürekli olarak annesini ve lane’in diğer üç kardeşini dövmüş ve bu dayaklar sonucunda lane’in abisi sağır olmuştu. 1944 yılında, lane 6 yaşındayken babası onu ve kardeşlerini terk etmişti.

    lane bu tarihten sonra gezgin bir lutherci papaz tarafından evlatlık edinilmişti. dolayısıyla da ağır bir dini eğitimden geçmişti. ancak bu dönemde, uzun dini eğitimlerden sıkıldığı için pagan inanışlara meyletmiş ve özellikle wotanizm diniyle ilgilenmişti. lane, liseye başladıktan sonra evlatlık edinildiği aileden ayrılmış ve profesyonal bir golf oyuncusu olmak istemesine rağmen emlakçı (aslında; real estate broker, emlakçıdan farklı bir kavram) olmuştu. ancak siyahilere beyazların bölgesinde ev satmadığı ortaya çıkınca lisansı iptal edilmiş ve işinden olmuştu.

    lane bu dönemde “aniti-komünist, sınırlı-devletçilik ve bireysel özgürlükleri” savunan aşırı sağ john birch society’ye üye olmuştu. ardından kendi bölgesinde ku-klux-klan’a üye olan lane kısa sürede örgüt içerisinde yükselmiş ve the order’ın dokuz en önemli üyesinden biri olmuştu. the orders; iki kişinin ölümünden, birçok bombalı saldırıdan, militarist askeri eğitim kampları kurmaktan, araba hırsızlığından, sahte para basmaktan sanıktır ve bu işlerden toplam 4,1 milyon dolarlık servet elde etmiştir.

    david lane, 1984 yılında şantaj, komplo ve yahudi radyo programcısı alan berg’ün üç the order üyesi tarafından öldürülmesindeki payı nedeniyle 190 yıl hapse mahkum edildi. 1985 yılında ise yakalandı. ancak hapisteyken boş durmadı. “14 words” isimli bir yayınevi kurdu ve ırkçılığın 88 prensibi isimli kitabını yayımladı. aynı zamanda ırkçı yayınlara ve web-sitelerine yazı yazmaya devam etti. bugün ırkçıların kullandığı 14/88 sloganı bu 14 kelime ve 88 prensibinden gelir. 14 kelime; “`we must secure the existence of our people and a future for white children`”dir; “halkımızın varlığını ve beyaz çocuklar için bir gelecek temin etmeliyiz.”

    david lane 2007 yılında hapishanadeyken sara krizi geçirerek öldü. çeşitli amerikan şehirlerinin yanısıra rusya ve ukrayna’da ırkçılar onun adına anma törenleri düzenledi. lane; ömrü boyunca hristiyanlığa “yahudi orjini” nedeniyle karşı çıktı ve avrupa ırkının kendi kökleri olan pagan wotan dinine inanması gerektiğini savundu.

    kaynak
  • (d.1938-ö.2007) aryan uluslarının üstünlüğünü savunan amerikalı ırkçı. ırkcılıgın 88 prensibi diye kitap yazmış ve hala bir çok ırkçı gruba ilham kaynağı olmaya devam eden sapkın kişilik.
    http://kisawinstonsoft.tumblr.com/…s-c-yasam-oykusu
  • gerçek ismi için (bkz: david eden lane)
hesabın var mı? giriş yap