• isparta'da davraz dagi'nda bulunmakta olan kayak tesisleri. henuz yeni olmasina kar$in bircok yapilanmayi bunyesinde barindirmaktadir. *

    --- alinti ---
    hazir mekanik tesis olarak 2 adet 300 m uzunlugunda baby-lift var. 2 ki$ilik iskemleli sabit klemensli telesiyej tesisinin alt istasyon yukseltisi 1674 m, ust istasyon yukseltisi 1961 m. kapasitesi 268 ki$i. 1211 m uzunlugundaki telesiyej saatte 1000 ki$i ta$iyor. 624 m.lik t bar ile 1961 m.den 2100 m.ye cikilabiliyor. yalniz, bir eksik olarak gorulurse, bu ust istasyon ile t bar ba$langici arasinda bir ta$iyici sistem yok. davraz’da 2005 sezonu icin 200 yatakli bir ek tesis ve yeni liftler hazirlanacak. pistler kuzey disiplininden alp disiplinine; tur kayagindan snowboarda kadar tum kar etkinliklerine uygun. kar kalitesi olarak, sarikami$ ve palandoken’in ardindan geliyor. beyazlik pudra gibi.
    --- alinti ---

    alinti kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/
  • (bkz: davraz dagi)
  • ömrü hayatımda gittiğim 3. kayak merkezi. en çok ıkına sıkına gittiğim fakat hayran kaldığım bir doğa harikası. kayak için hazırlanmış tesisleri daha önce gittiğim antalya saklıkent e 5 basmaktadır ve yanılmıyorsam türkiyenin en az maliyet gerektiren kayak tesislerinden biridir. ayrıca araba ile dağa çıkışı fazla zahmet ve tecrübe gerektirmiyor, yollar diğer dağ yollarından çok daha kaliteli. ısparta da mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
  • ısparta şehir merkezine 26 km uzaklıkta olup çobanisa köyüne bağlı bir kayak merkezidir. ısparta'da zaman geçirilebilecek ender, hatta yegane yerlerden biridir. zirve yüksekliği 2635 mt ile türkiyedeki sayılı merkezlerden. 4 adet mekanik tesis, 3 adet oteli ile kış sporlarına hizmet veriyor. kayak merkezinde toplam 12 pist, bu 12 pistin toplam uzunluğu 23.500 m.dir. fiyatları diğer popüler kayak merkezlerine göre ideal. yaklaşık 5 ay kayak yapma imkanı var. 2 adet 2 kişilik telesiyej 1 adet t bar ve 1 adet 4 kişilik bubble telesiyej sistemi var.

    --- spoiler ---

    örneğin bu sene kayak sezonu 19 nisan'da kapandı.

    --- spoiler ---
  • uçup giden kayak merkezi, dağ yapısı, kar kalitesi ile harikadır.

    bünyesinde 4 ayrı taşıma sistemi bulunduran dağ, 1. lift yani 1. etap; ikili koltuk tele sisteminden, ikinci etap yine ikili koltuk tele sisteminden, ikinci etap ile zirve etabı(bouble) arasında güzel bir yamaca yerleşen t-bar lift bulunmaktadır. dağ herşeyi ile harikadır, geçen seneye kadar muallakta kalan konular yüzünden yatırımcılarına hareket ettirememekteydi ancak geçen kış biraz değişiklikler yapıldı, dağın en kötü yönü sisteminin artık eskimiş olması ve yavaş kalması aksi halde işletmecisinin önü tam olarak açılsın diye dua ediyoruz, tam olarak açılsında en ufak sıkıntıda basalım şikayeti diyoruz, adamı şikayet edecek merciiler açıklamaları bir yapıyor, adam haklı adam ticari amaç ile gelmiş ama önü kapalı, sistem eskimiş falan filan yeni haberlere göre dağı baştan aşağı gezecek kocaman hızlı ve çok koltuklu sistemle donatacaklar eski sistem ise etaplar arası taşıma yerine o etaplarda kayacaklara hizmet edecek denilyor.
  • ihale yapılması, ihaleyi daha önce üst sözleşmesini feshettiği gerekçesi ile yerine getirmeyen bir firma aldığı için iptal yenilenme gibi muhabbetlerin olduğu, acayip bir sürecin arkasından, 5. mekanik tesisine 2018 haziranında başlandı.

    işin en garibi mekanik tesis resmen kar sporu severler için değil, tesise para kazandıran sivillerin hizmetine uygun biçimde inşa ediliyor olması.

    minimum 4 aylık sezonun en fazla 2 ayında kayakçıların işine yarayabilecek olan yeni mekanik sivillere verilecek ve eski mekanik yavaşlığı ve yorgunluğu ile sporculara kalacak.

    ne kadar yazık.
  • 2018 yılında yani bu entarinin tarihinin ertesi günü; 22 aralıkta sezonu açacak olan kayak merkezi.

    açılışını;

    4. etap(bouble) mavi pist ve yer yer bolkar,
    2. etap mavi pist,
    3. tbar mavi pist olarak

    başlangıcını yapacak.
  • çok kaba, iş bilmeyen çalışanları vardır. bir daha da gitmem
  • yolu kolay, pistleri güzel, telesiyej sırası az, otelleri tırt kayak merkezi. ben full time kayıcam arkadaş başka bir şey gözüm görmüyor diyenler için önerilir.
  • bu sene sezonun açılıp açılmadığını merak ettiğim kayak merkezi. uzun zamandır hasret kaldık kara, kayağa yeşillendiresiz sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap