• gelenekten nefret ederim. kollektif hareketlerden (topluca kabul goren hersey) iğrenirim. kollektif bir etkinlik oldugu sayılan , yani herkesin sanki uyandırılmak istendiği varsayılan ramazan davulu calma ritülinin zerre kadar parcası hissetmiyorum kendimi.

    bu durumda geçen gün kapıma israrla dayanan davulcuya kapıyı açtım. hasta yatagımdan zar zor kalkmışım. adam pis pis yalaka şekilde sırıtarak ısrarla para istiyor, ben de bak görmüyor musun halimden hastayım, ev ihtiyaçlarını almak için bile dısarı cıkmadım yanımda para yok diyorum..adam geçmiş olsun bile demiyor. madem para isteyeceksin bir insani bağ kur di mi? ısrarla abi gonlunden ne koparsa diyor baska bir sey demiyor. hastayız diyoruz sen para istiyorsun ayakta tutma beni diyip sertçe kapıyı kapatmak geçti içimden. ama insanlık işte, neyse başka sefere, kusura bakma diyerek kapattım kapıyı. yani , hem davuldan rahatsız oluyorum, hem hastayım ve cidden para cekmemisim yanımda nakit yok, hem de herif bu halime bakmadan ısrarla para kopartmaya calisiyor ve özür dileyen ben oluyorum. yok kardesim para falan.
  • iyice arsızlığa vurmuşlar işi. umursamıyorum ve para vermek istemiyorum demekki sana ve kapıyı açmıyorum , aralıksız zile basmak ne amk hayvanı. açtım kapıyı parasız gönderdim.

    2 saat önden sahura kaldıran saçma bir gelenek(!).
  • [(bkz: ramazan davulcusuna para vermiyoruz kampanyasi) 2018]
    amacına ulaşmasını çok istediğim kampanya.
    ben hep denedim bunları, olmuyor.
  • work and travel yaptıkları için desteklediğim kampanyadır.
  • sizin oraları bilmemde bizim davulcu mafya gibi parayı vermezsen adamı tokmakla kovalar
  • adamlar ordaki bahşişi almak için ihaleye giriyor yanlış mı biliyorum? yazıktır. vermeyin ama veren versin böyle kampanya mı olur? ben de sevmiyorum gürültüyü ama gelenek gelenektir.
    yani üstteki yazarın dediği gibi belediye davulcuya para ödemiyor, davulcu belediyeye para ödüyor.
  • adamların rızkına neden göz koydunuz ki şimdi.
  • bu hayvanlardan bir tanesi bugün uzun uzun kapıyı çaldı ve boş bulunup açmış bulundum. param yok dedim ve yüzünün aldığı hâli görmeniz lazımdı. sanki adama bir iş yaptırdım ve karşılığını vermedim gibi davrandı. her gün gecenin 2'sinde beni rahatsız edeceksin bir de üzerine para isteyeceksin.. yok öyle. ben zaten sahura 4 civarında kalkıyorum sana ne lan? niye 2 de uyanmak ve üzerine para ödemek zorundayım? asla para vermedim, vermeyeceğim.
  • eskiden güzel bir gelenek olduğunu düşünürdüm. 5 yıl kadar önceydi, sokaktan her davulcu geçtiğinde yan binadaki bebeğin ağlamasını duyardım. sonra annesi zorla uyutmaya çalışırdı. o gün anladım ne kadar gereksiz bir şey olduğunu. buna rağmen kapıya gelen emekçiyi geri çevirmiyoruz tabi.
  • geleneklere karşı gelmeyelim lütfen bu gelenekler sayesinde bütünlüğümüzü koruyabiliyoruz. para verilmesine karşıyım, çözüm onerim boş boş bolca maaş alan cami imamlarına davul çaldırmaktır.
hesabın var mı? giriş yap