• icat çıkarmayın.
    ki çıkarmışsınız.
    bu arkadaş sayesinde "hesabı hacklemişler" paranoyası yaşadım bugün bir 30 saniye kadar.

    tanım: bir yazar arkadaş. belli ki aramıza yeni katılmış. hayırlara, mutluluklara vesile olsun. zaman sana daha yavaş geçsin şu sözlükte.
  • (bkz: ak troll)
  • aslinda orijinalinden pek farki yok, k li olani kaziyinca altindan pek farkli seyler cikmaz gibi geliyor bana
  • delikan76‘nın çakmasını da gördüm ya, ölsem de gam yemem.

    edip: trolmüş zaten, bas engeli geç.
  • "video eğitim" kanalı ve sahibi "haluk tatar" hocaya laf atayım derken (bkz: #83314168) hiç tanımadığı biri hakkında (ben) tamamen ön yargılardan ibaret imadan dolayı kendisine "yapma canım yapma arkadaşım" demek istediğim kişi..

    öncelikle gecikme için özür... nicedir yazacağım, bazı kişisel sebeplerden dolayı buralara uğrayamadığım için yazamadım..

    zamanı bugünmüş demek ki.. ve bugün benim doğum günüm, güzel şeyler yazasım var ;)

    öncelikle 2002'den beri sözlükteyim.. ve bugüne kadar kendi istemediğim bir şey hakkında veya bir sipariş üzerine bir şey yazmadım... yazdığımı gören, duyan, bilen veya yazdırdığını söyleyecek biri varsa ya şimdi konuşsun ya da sonsuza dek sussun!.. (ama hakkında güzel düşünce ve yorum yazacağım kişileri veya kurumlarla ilgili kaş yapayım derken göz çıkarmamak için sağdan soldan araştırır veya zaman zaman gerekirse kurumu arayıp bilgi alırım, kuruluş yılı, doğum yılı, gidilen okullar, alınan ödüller vs vs.... )

    keşke "video eğitim" başlığına yazdığım (bkz: #83312904) entry'yi reklam yapmak için haluk tatar hocanın bana yazdırdığını ima etmeden önce, bu kişi kimdir nedir diye biraz yazdıklarıma baksaymış, hiç olmadı bana mesajla sorarak emin olsaymış.. haluk tatar hocanın bana reklam yaptırdığı genellemesine ulaşmak için elinde kaç tane örnek varmış mesela? (bkz: kıps)

    o mantıkla gidersek; o zaman "video eğitim" için yazdığım entry'den önce "oğuzhan uğur" sonrasında "irfanı hür" ve "nasuh mahruki" veya şimdi hatırlamadığım onlarca kişi ve kurumla ile ilgili yazdıklarımı onlar mı bana yazdırmış oldu kuzum?

    (bkz: üzücük)

    ***
    neyse.. sitemimi (kırıcı niyette olmadığımı göstermeye dikkat ederek) yaptıktan sonra geleyim, asıl ziyaret-i sebebime..

    16 aralık pazar günkü haluk tatar & beyhan budak semineri için, haluk hoca geçen hafta (veya bir öncesi, hatırlayamadım şimdi) instagram story'sinde şık bir soru sorarak "bilen ilk beş kişi seminerde misafirimiz olacak" dedi...

    ben seminer için ücretimi udemy'den kurs alarak vermiş olduğum halde; içimdeki "acaba ben çözebilir miyim" merakıma karşı koyamayarak, tam uyumak üzere yatmışken gecenin 1'inde kalktım bilgisayarı açtım ve soruyu çözmeye çalıştım.. cevabı gönderdim..

    ertesi gün haluk hocadan mesaj geldi "tebrikler, doğru cevap!"... kendi kendime mutlu oldum... (not: haluk hoca başta 5 dediği halde, soruyu bilen 8 kişinin tamamının davetli olduğunu duyurdu instagram history'sinden...)

    bu arada haluk hocayla tanışmıyorum, kendisine yayınlarını beğendiğim için teşekkür etmek için 1-2 kez mesaj atmışlığım olmuştu.. biri de bu sorunun cevabı içindi..

    cevabı bildiğim ve zaten seminer ücretini ödemiş olduğum için aklıma güzel bir fikir geldi ve haluk hocaya mesaj atarak; benim zaten katılacağımı, ama bu yarışmada kazanmış olma hakkımla birini davet edip edemeyeceğimi, eğer davet etme hakkım olursa bunu "delican76" rumuzlu sözlük yazarını davet etmek için kullanmayı arzu ettiğimi belirttim..

    haluk hoca "hay hay tabi ki" dedi, gayet beklediğim bir davranışla.. (bkz: kıps).. ki öyle bir şey olmasaydı da "ben misafir getirmek istiyorum ama ücret ödeyemeyeceğim" deseydim de haluk hoca kabul ederdi eminim...

    ****

    şimdi;

    tüm sözlüğün huzurunda (tüh alyansı yanıma almayı unutmuşum!!) * * ,

    delican 76'yı 16 aralık pazar günkü seminere misafirim olarak davet ediyorum...

    hem beni yakından tanısın (ben de kendisiyle tanışayım), tanımadığı biriyle ilgili yorum yapmadan önce ön yargılarla ilgili düşüncelerini belki bir kez daha gözden geçirir diye;

    hem de gidelim şu haluk tatar hoca kimmiş neymiş, yakından tanıyalım edelim diye..

    seminer öncesi erken buluşup kahve çay ile ön yargı buzlarını eritme çalışmalarına yapabiliriz hatta?

    eh artık top sende delican76...

    bence çok güzel bir pas ortaladım... artık taca mı atarsın, faul mü yaparsın, şık bir gole mi çevirirsin, sana kalmış... içindeki delican76'yı çıkar *

    seminerle ve öncesinde buluşma ile ilgili detay bilgileri paylaşmak / ayarlamak için mesaj bekliyorum...

    selamlar,

    ****

    not1:
    bu arada ilk gördüğümde bizim, yılların delikan76'sı zannedip alla allaa diyerek bayağı şaşırmıştım... sonra fark ettim ki biri 'kan' biri 'can' imiş..

    not2:
    yuh! hiç tanımadığım biri hakkında bu yazmak yerine utanmayıp iki cilt kitap olarak çıkarsaymışım!..
  • kendisine bir sorum olan troll. mesaj sekmesi kapali o yuzden buraya yaziyorum.

    #89940282 bu entrysinde insanlara kafir demis. oncelikle dunya uzerinde yasayan her hangi bir kimsenin ulema veya baska bir din aliminin yada normal bir insanin bir muslumani kafir olarak nitelendirmesinin ilmi durumu nedir ?

    yani daha acik sorayim bir muslamana kafir demek bunu diyen kisiyi dinden cikarir mi ?

    x kisi gunah isliyor olabilir bunu bilincli olarakta yapiyor olabilir o konu allah ve kisi arasindadir. adam gunah oldugunu bile bile icki iciyor olabilir ve bu o kisiyi kafir yapmaz. adam allah a sirk kosmuyor ise ortada bir sorun yoktur. yarin bir gun tovbe eder vazgecer ya da gecmez. sonuc olarak " hesabini " bir gun kendi oder.

    fakat tekrar ediyorum bir allahin birligini ve peygamberin onun elcisi oldugunu kabul etmis bir muslumana gunah isliyor olsun veya olmasin sen kafirsin gavursun dersen , bunu diyen kisi dinden cikar mi cikmaz mi ?

    bu ınsanlari musluman olarak tanimlayan ve bu kisilere gavur diyende bizzat kendisidir.

    .--- spoiler ---

    islamiyet dinine mensup olup bunun üzerinden prim yapıp taşşak geçen gavurumsu piçlere gelsin
    --- spoiler ---
  • (bkz: bokçuvalı)
    (bkz: aktroll)
    (bkz: döl israfı)
  • (bkz: tayyipist)
  • hangi tavuğuna kış dediğimi bilmediğim yazar. durduk yere nick altımda bana saydırmış.
  • aktroll imiş öyle diyorlar. leyla olmuş.
hesabın var mı? giriş yap