• bu zaten bilinen bir şey değil midir ? devlet memurları gibi özel sektörde ki yalaka şirketlerin çalışanları da, kovulmak tehdidiyle mitinge götürülüyorlar. arkadaşlarınızın başına gelenlerden dolayı, arkadaşlarınızın ve sizin adınıza üzüldüm. fakat sandığa giderken kimse sizi takip edemiyor. dolayısıyla, umarım tepkinizi sandıkta da gösterirsiniz.
  • ben katılmıyorum ancak denilen şey doğru olabilir zira baya bildiğin imza veren memur arkadaşlarım var, ya imzayı atacak ya da orda olduğunu fotoğrafla falan belgeleyecek, enteresan.
  • bir devlet memuru olarak bende katılmıyorum. malum sendikada olmayan bir kadrolu memuru, kolay kolay zorlayamazlar. ya stajer veya sözleşmeli memur, ya yetkili sendikaya üye olan, yada amirine karşı çıkmayacak kadar silik veya çıkar peşinde bir memur olman gerekir.
  • yıllar yıllar önce bir türk telekom santral binasında antetli kağıtta gördüm; "her birimde bir kişi bırakmak şartıyla mazeretsiz ak partisinin mitingine katılmamak idari suç kabul edilecektir ve ihtar sebebidir. katılımda yoklama alınacaktır. araçlar şurdan kalkacaktır vs.. vs."

    o zaman da çok küfür etmiştim ama bir şey değişmemekle birlikte kötü yönde ilerliyor da.
  • hangi sendikada olursanız olun, böyle bir zorlama söz konusu değildir.

    entrylerimi inceleyenler tarafımı az çok anlayabilir. aktrollükle uzaktan yakından alakası olmayan bir memurum.
  • her kurumda olmayabilir, kardeşim devlet memuru, şu ana kadar böyle bir katılım zorunluluğu ile karşılaştigindan hiç bahsetmedi. bilemiyorum yani kurumdaki yetkililerin işguzarligi mi acaba? kraldan çok kralcı ve yalaka olmak kariyer basamaklarını hizla tırmanmak için kullanılan bir yöntem ne de olsa.
  • hiç duymadım böyle bir şey, kimse bana katıl da demedi bugüne kadar. bence bu, sırf ortalığı karıştırmak için söylenmiş bir iddia. ancak, şunu biliyorum. melih gökçek belediye başkanı iken belediye işçileri zorla götürüyordu.
  • acaba arkadaş polis mi ? mitinge görev yazıyor olabilirler.
  • merkezi idare kurumlarında olması mümkün olmayan hatta mevzu bahis bile olamayacak iddiadır. belediyede ise işler biraz değişir. belediyeler siyasetin birinci elden ve ensenizde hissedildiği yerlerdir. bu bakımdan -zannetmiyorum ama- bir zorlama olsa bile yine de kimse seni zorla bir mitinge götüremez. en fazla alır birimini değiştirir. aman yerim saklı kalsın koltuğum sıcak dursun diyenler gidebilir. gerçi akp'li belediyelerde ne kadar muhalif adam var onu da sizin takdirinize bırakıyorum. zira belediyeler yıllardır merkezi atamadan değil diğer kurumlardan naklen atama ile alım yapmakta ve aldığı adamı ince eleyip sık dokumaktadır. eh akp torpili ile belediyeye girdiysen adam da senden bunu bekler bir zahmet. (yasal veya meşru demiyorum. adamın beklentisi normaldir onu diyorum)
  • mitinge zorla gidiyor olabilirsiniz de seçimde de zorla mı oy veriyorsunuz bu adamlar %49.6 alıyor ?
hesabın var mı? giriş yap