• söyleyerek yazdırma fiili
    (bkz: dikte ettirmek)
  • girit'te bir dag. zeus bu dagda buyutulmus.
  • fransız dili ve edebiyatı bölümünde okutulan bir dersin adı..*
  • muzik okuyan kimi insanlarin kabusu.
    sirf dikte yuzunden solfejden nefret edenler var ki, aslinda finale gibi programlar kullanarak cok daha dikte'ye hakim hale gelinebilir.

    konsantrasyon - notayi kagida gecirme(isaret koyma ya da) hizi - daha once cok fazla nota yazmis olmak veya dikte yapmis olmak - armoni kurallarina ve tonlara hakim olmak

    gibi seyler dikteyi kolaylastirir.
  • hava güzelse kişi cam kenarında oturuyor ise, piyanodan gelen her bir nota bambaşka bir hal alır, kendi kendne beste yapar kişi ve solfej dersi hayatının kabusu haline gelebilir.
  • türkçe konuşmaları yazıya dökebilen ve bilgisayarı sesle kontrol etmeye yarayan bir programmış.

    "çetintürk, geliştirdikleri sistemin bir kelime kökünden 16 milyon kelime
    türetebildiğini, 25 bin kökü tanıyabildiğini, teorik kelime kapasitesinin de 300 milyar dolayında olduğunu kaydetti."

    http://www.milliyet.com.tr/…lim sirketinden bir ilk
  • ellerindeki sorun nedeniyle bir kaç aydır çalışamayan bir çevirmen olan bendenizin, aylardır dört gözle beklediği yazılımdı. aralık başında piyasaya çıktı. işe yarayacak mı bilmem, aldım ama henüz denemedim ama anlattıkları gibi bir programsa yazarlar, çevirmenler vs. sürekli klavye kullanması gereken pek çok kişinin işini kolaylaştıracaktır. tıp ve hukuk için hazırlanan versiyonları bir süredir kullanımda zaten sanırım. bir süre sonra detaylı yorumları burada bulabilirsiniz unutmazsam.
  • şu an bu yazıyı klavye kullanmadan yazmamı sağlayan programdır
    işe yarayacak galiba
  • (bkz: #14578030)
    (bkz: #15006393)

    hiç fena bir program değildir. ama baştaki eğitimde dikkatli olmak ve zaman harcamaktan kaçmamak gerek. sayı, noktalama işareti ve tek başına söylenen kısa kelimeler (tek başına"ve" demek gibi) bazen sorun olabiliyor, ya da ben beceremiyorum, bilemem. ama ellerimi minimumda kullanmamı sağlıyor, bu da benim için en önemli nokta. kelime ekleyebiliyor, özel yazım biçimi belirleyebiliyorsunuz. (özel kısaltmalar, ya da bir iki kelime söylediğinizde kalıp bir cümle yazdırabiliyorsunuz). detaylı bilgiler için en sağlıklısı www.dikte.com.tr'de "dikte genel" kısmına tıklayıp, "indir" menüsünden kullanma kılavuzunu pdf formatında indirip okumak.

    bence en büyük dezavantajı, kişinin sesine göre eğitilmeden çalışmadığı için demo versiyonu ya da bir şekilde deneyip sonra satın alma şansının olmaması.
hesabın var mı? giriş yap