• anadil ile dini eğitimi bir tutan cahil beyanı.

    biraz insan tanıyın gezin görün. kabuğunuz içine tıkılıp türkiye'nin %99u müslüman safsatalarına inanmaktan oluyor tüm bunlar. insanları ötekileştirmekte olduğunuzun farkına varın.

    bir birey eğer sağlıklıysa herhangi bir dili konuşmak zorundadır ve konuşur. dolayısıyla bunun eğitimini de almalıdır. ama bir birey herhangi bir dine mensup olmak zorunda değildir. çocuğunu istediğin kursa gönderip istediğin eğitimi verirsin veya aldırırsın ancak bütün oğlanlar kızlar da aynısını alsınlar ı savunamazsın.

    evladıma ortaçağ öğretilerini içeren bir eğitim vermek istemediğimden rahatsızım. doğal olan da bu zaten. sen evladına sadece bu ortaçağ eğitimini vereceksen devlet okuluna gönderme o zaman. kuran kursu var hırtı var zırtı var.
  • din eğitimini alıp, kafada başka işlere yer kalmamasından rahatsız olunuyor. yoksa kime ne, istersen çadırda yaşa ama çadırda yaşamadığı için kimseye 'köpekleştirilme var' deme. yapabilirseniz bunu; osmanoğlu kütüğüne geçmeye kadar yolunuz var. kendinize faydanız yok, ne beklesin millet sizden.
  • dini eğitimde herkes işine geldiği gibi davranmasından dolayıdır.her sözüne inşallah,maşallah,ben müslümanım dersin çok müslüman olursun.işine gelmeyen şeye onlar zaten yahudi,alevi,zaza dersin sıyrılırsın.imam nikahıyla iki kadınla yaşamaya sıkıntı yok dersin, sevgili olana günaha giriyorlar dersin.yani din bu ülkede çekiç gibidir.e malumunuz "elinde çekiç olan her sorunu çivi görür" müş.
  • burada dinden kasıt islam. islamdan rahatsız olan güruha bakın, hıristiyanlıkla alıp veremedikleri yok, hatta tam tersi sempatizanlık bile besliyorlar; onların adetlerini taklit edebiliyorlar.
  • olay dini eğitimden rahatsız olmak değil , geleceği görebilmektir.ilk başta din derslerini zorunlu hale getirip ders saatlerini yükseltiyorlar.karma eğitime karşı çıkıyorlar , din dersinin yanına başka dini dersler ekliyorlar.halihazırda olan derslerin içeriğini değiştiriyorlar;

    görsel sanatlar dersinin içeriği değişiyor bundan sonra görsel sanatlar dersinde hat, ebru, tezhib ve minyatür eğitimi verilecek.
  • kamu eğitiminde zorunlu din eğitiminden rahatsız olmaktır.

    bunun islamiyet ile ilgisi yoktur.
    hıristiyanlık
    ya da musevilik
    ya da
    budizm fark etmez
    zorunlu olsa yine rahatsız olurdum.

    ha şu olsa idi " inanç öğretileri eğitimi "
    bu olabilir.
    felsefe, psikoloji gibi alanların yanında bu eğitim de olabilir.
    ne zaman olur ?
    lise yıllarında olur.

    içeriği nasıl olur ? inanç tarihi, dinler tarihi, öğretiler sonra tek tanrılı dinleri incelemek, yüzde 99 nun inancı islamiyet olan bir ülkede olduğumuz için islamiyet ve tarihi gibi gibi ....
    ve zorunlu değil, bu eğitimin de seçmeli olması gerekir.

    aile kendi ister ise çocuğuna din eğitimi verir, din eğitimi verecek bir yer bulur.
    ve zaten genelde bu eğitim aileden verilir. bir gelenek ve kültür parçasıdır.
    genç insan ilerde bu alana ilgi duyar ise gider daha derinlemesine öğrenir, meslek olarak da seçebilir.

    ama tabii bizim ülkedeki amaç
    eğitim, öğretim, ilgi alanı, meslek seçimi olmadığı için
    boşuna konuşuyoruz işte böyle mantıklı mantıklı ....
    burada amaç
    tüm zorunlu temel eğitimi din ana tema çerçevesinde yapılandırmak.
    gelecek için çok yanlış bir karar.

    bu şuna benziyor
    tüm zorunlu temel eğitimi matematik ana temada yapmak
    ya da başka bir ana tema.

    her insanın ilgi, yetenek, yapabilirlik alanı farklıdır.
    ve insanlar bu farklar ile ilerde toplumda farklı görevleri üstlenirler.
    kimisi din görevlisi olur, kimisi din eğitmeni olur, kimisi yaşamında uygular, kimisi de uygulamaz.
    tıpkı bazı insanların mühendis olması ve bunu severek yapması
    bazı insanların da asla bunu sevmemesi gibi ...

    evet biliyorum yine boşa konuşuyorum.

    * insan hakları evrensel bildirgesine uygun her ne uygulama olur ise kabulümdür.
    gerisi insan haklarına aykırıdır. aslında bu kadar basit bir konu.
    ayrıca, çocuk hakları da vardır ki bunları madde madde okuyunca anda yapılan edilenin hangi hakka saygı olduğu tartışılır. hele anayasal haklardan hiç söz etmicem.
  • din ulan bu. eğer sen bütün dinlere eşit mesafede olduğunu söylüyorsan ( ki yaşadığımız ülkenin anayasayla korunan sistemi bunu söyler ) o zaman bana din dersi adı altında islam eğitimi vermeyeceksin. ya bütün dinlerle alakalı temel bilgiyi vereceksin ya da bu mevzudan uzak duracaksın. isteyen istediği şekilde gidip istediği yerden istediği dinin eğitimini çocuğuna versin.
  • ben çocuğumun bu başlığı açan ileri zeka sahibi arkadaş gibi mantık fukarası olmasını istemiyorum. o hastalıklı ve irin dolu kültürünüzü alın kurun kendinize yeni bir ülke orada ne halt yiyorsanız yiyin. bu yüzden alın o eğitiminizi... yani!
  • moron olmayı gerektirir.
hesabın var mı? giriş yap