• stüdyo dışında, belirli bir teknik platformun (ses, ışık vb.) bulunmadığı açık alanlarda gerçekleştirilen çekimleri ifade etmek için kullanılan tanımlamadır. haber görüntüleri en iyi dış çekim örneklerini oluştururlar.
  • (bkz: harici)
  • genellikle flaş kullanılmaması ya da ölçülü kullanılması gereken çekimler. ışık allah ne verdiyse yani...
  • afyon'da fotoğraf çekmek için yer olmaması çıldırtıyor insanı. onca para veriyosun. bok gibi fotolar. denizde yok amk.
  • genellikle düğün gecesinin öncesinde, fotoğraf stüdyosu dışındaki bilimum mekanlarda yapılan, evlilik öncesi kadına neşe, erkeğe işkence gibi gelen, parası da ayrıca dertlendiren popüler bir fotoğrafçılık uygulaması.

    her ne kadar gereksiz, yorucu, maddi olarak yıpratıcı bir iş olsa da, gelin kısmı için evlilik sürecindeki en önemli basamaktır bu ve damat adaylarının kaçması mümkün değildir.

    dış çekimde çiftler, sanki doğal hayatlarının bir parçasıymış gibi çok entereran mekanlarda boy gösterir, hiç girmedikleri şekillere bürünür, yapmadıkları hareketleri yaparlar fotoğrafta "cool" görünmek için. işin en enterasan kısmı ise, evlendikten sonra o fotoğraflara bir kere bile bakılmaz, tozlu raflarda (ya da çizik hard-disc'lerde) çürümeye mahkum olur.
  • yurtdışında özellikle italyada tecrübe ettiğimiz, yurtiçindeki muadillerinin yarı fiyatına yaptırttığımız fotoğraf çekimidir. evlenecek arkadaşlara tavsim, yurtiçinde fotoğrafçılara para bayılmaktansa yurtdışında güzel tarihi dokuda fotoğraflarınız olsun. bizim fotoğrafçılarımızda kaçırdıkları müşterileri görünce fiyatlarını bir nebze indirirler belki.

    konuyla ilgili olarak #71058437 nolu entry emrinize amadedir
  • bi süre sonra kimsenin umrunda olmayacak fotoğraflar için bir nevi paranla rezil olma durumudur.

    sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle fotoğraf gibi artık parmak ucunda ulaşılabilen şeylerin değeri düşmüştür. basit bir örnekle, 30 yıl önce mozart olan fotoğraf, şimdi aleyna tilki'dir. yani ertesi gün unutursun. bu akımın da zamanla yok olacağını düşünüyorum.
  • (bkz: para tuzağı)
  • dün birine tanıklık ettiğim rezillik. fotoğrafçı puşt, geline poz verdirecem diye dokunuyor, duvara yaslıyor. yok bunları dudak dudağa getiriyor. yaradan, milletimize akıl fikir ihsan eylesin...
hesabın var mı? giriş yap