• günün en acı kaybı olsa gerek. 5 yaşında el kadar çocuk, dişini çektirdikten sonra hayatını kaybediyor. bu ülkede dişçilere de güvenemeyecek miyiz biz? dişçi değil diş hekimi diyeceksin diye duyar kasmaktan başka birşey bilmez misiniz siz?

    haber linki
  • ben ölüyorum, çok kötüyüm' dedi. ateşi var, titriyor, eşim bağırdı doktora 'hocam böyle bir şey var' diye. 'her şey normal, sıkıntı yok bunda. anesteziden dolayı böyle, geçecek' dedi. çocuk daha fazla titremeye başladı, ateşi daha da yükseldi. eşim bir kez daha söylüyor ama doktor dışarıdan kalkıp, çocuğun yanına gelip, çocuğun kanaması da var ağzında, gelip şöyle gözüne baksa, ağzına baksa zaten ben eminim, diş doktoru olmasına rağmen onun eğitimini almıştır. bir anormallik olduğunu hissedecek ama yerinden kalkıp çocuğun yanına asla gelmedi. orada iş yeri kameraları da var zaten, gelmediğini görebilirler.

    gelip bakmamış bile yazıklar olsun.
  • 5 yaşındaki çocuğa neyin dolgusu yapılıyor. hem de 4 dolgu 1 çekim. yani 40 yaşındaki insana bunları aynı yapmaya korkarsın. çok büyük ihmal var gibi. dişçi arkadaşlar varsa lütfen iki yorum yazsın. 5 yaşındaki çocuğun dişini çekmek için "genel narkoz"a neden ihtiyaç duyuldu. hatta, neden dolgu ve çekme işlemi gerekti bu çocuğa. 5 yaşında zaten süt dişi olmuyor mu çocukların. zaten düşecek dişlere dolgu neden yapılıyor. çürükse çürük kalsın, hatta ana dişi bile olsa çürük kalmasının ne mahsuru var o yaş için. inanılmaz

    edit: düz mantıkla baktığım bu entry için çok fazla bilgilendirici mesaj aldım. ekşiyi meğer bi yazılımcılar, bir de diş hekimleri yoğun kullanıyormuş, bunu da anladım. neyse bu fikirlerimden daha uzman olan görüşler için (bkz: #158782556)
  • allah kimseye evlat acısı vermesin.
    genel anestezi için önceden test yapılmış mı acaba ?
    diş çekimi öncesi antibiyotik tedavisi uygulanmış mı önlem olarak ?
    herhangi bir ameliyattan farkı yok çünkü genel anestezi ile diş çekiminin.
  • genel anestezi altında diş çekimi yapıldığı yazıyor. muhtemelen anesteziye bağlı bir komplikasyondan vefat etmiş çocuk.
    bu tarz haberler tıp bilgisinden yoksun insanlar tarafından, üstünkörü yapıldığı ve en dikkat çekici başlıkla sunulduğu için her sene, 3-5 kişi diş çekiminden ölüyor. yersen..
  • genel narkoza sundan ihtiyac duyulmustur ki benim de basima geldi. 6 yasinda ki oglum unda bazi disleri curudu ve kanal tedavisi yapilmasi lazim 12 yasina kadar idare etmesi icin. cunku 12 yasinda yenileri cikacak. kuzenim dis hekimi ona goturdum. normalde 15 dk lik isi var ama cocuk bir turlu agzini acmadi korktu. boyle bir durumda cocugu zorlayamiyorsunuz. farkli 2 dis hekimi daha denedik. bir tanesi uzun ugraslardan sonra bir tanesini yapabilmis ama ikincisini yine yapamamis. sonra laughing gas diye bir sey duyduk. cocugu tam bayiltmiyor ama sersemletiyor. onu uygulatarak bir disine daha kaplama yapildi ama cocuk yine digerlerinin yapilmasina izin vermedi. bu anlattigim surec 2 yillik surec ve su anda oglum kesinlikle dislerini yaptirmiyor. son care olarak beni tamamen bayiltsinlar oyle yapsinlar dedi. onun icin de anestezi gerekiyor. yani burada durum biraz cocuga bagli
  • artık çoğu çalışan mesleklerini özensiz, isteksiz yapıyor. benim dişçim de böyleydi, hiç güler yüz yok, sıcaklık yok, zorla işlem yapıyordu ve acılı oluyordu normal olarak. bir kere gittim ve daha gitmedim, gidilen yerden bağımsız olarak işlemi yapacak kişiyi çok iyi seçmek gerekiyor. çok kötü olmuş, huzur içinde uyusun küçük melek…
  • masum bir çocuğun göz göre göre vefat etmesi olayıdır.

    lakin şu entry de (bkz: #158781576) doğal seleksiyon yazan yavşağın da, aynı seçilime uğramasını umuyorum.

    edit: bu bit yavrusu entrysini görsel silmiş, bi de bana tepkinin bana değil anasına babasına göster diye mesaj atıp görsel mesaj alımını kapatmış.

    sanırım kendisi, dişi ağrıdığında bu yavrunun anası babası gibi diş doktoruna gitmek yerine baytara gittiği için aileye tepki gösterilmesi gerektiğini düşünüyor. umarım hak ettiğini sen de bulursun, uyuz korkak.

    edit2: yazar leyla.
  • lan veletleriniz evinde normal şartlarda bile kıçına duracell takılmış gibi kıpır kıpır iki dk durmuyor. bu yaştayım ben bile dişçi koltuğu gördüğümde korkudan titriyorum. küçücük çocuk ne yapsın? bir çok çocuğa da genel anestezi uygulanıyor zaten. anesteziden komplikasyon gelişmiş olabilir. kanama ile ilgili çocuğun bir problemi vardır belki. ne olursa olsun tahlilsiz genel anestezi yapılmamalı. bildiğim kadarıyla da çocuk dişçiler de ayrı zaten. ben bunu da yaparım deyip girişmiş de olabilir. anestezi dozunu bilmiyorum. hafif sedasyon dediklerinden yapmışlardır belki ama. kendilerini sağlama almak için keşke tahlil, tetkik isteselerdi. kimin ihmali varsa umarım adil şekilde yargılanır.
  • daha cuma günü diş doktorunu sabim midir ne karın ağrısıdır. ona şikayet ettim. sonuç tabi ki fıs çıktı. beni hemen aradılar. işte hekim sizi istediği gibi muayene edebilir. hekim değiştirme hakkınız var vs.

    adam beni muayene etmedi diyorum ya. o koltuk varya dişçi koltuğu beni oraya bile oturtmadı. röntgen çektirmemi istedi. 20 lik dişin çekilecek deyip çene cerrahisine 1 ay sonraya randevu verdi. bakın gerçekten sağlık çalışanlarına şiddete karşı bir insanım. ama o doktorun dişlerini tek tek sökmek istiyorum ki benim çektiğim acıyı anlasın.

    bu gün 3 gün sonra yani. aynı hastanede farklı bir doktora gittim. sağ olsun bu beni koltuğa oturttu. dişlerime vurdu elineki aletle falan. dişime kanal tedavisi yaptı. başka bir çürük daha tespit etti. haftaya da randevu verdi. kadına içimden varya ne dualar ediyorum.
    çünkü 1 haftadır ekmek yerken sanki ağzıma iğneler batıyormuşçasına acı çekiyordum. cuma günü beni bu halde evime gönderdi doktor. tamam ben suçluysam bu günkü doktor neden kanal tedavisi yaptı dişime?

    gördüğünüz gibi şikayet vs hiçbir işe yaramıyor. paranız varsa özele gidin. paranız yoksa gideceğiniz doktoru iyi araştırın diyeceğim ama nasıl yapacaksınız? allah iyi insanlarla işinin ehli olan insanlarla karşılaştırsın demekten başka bir şey gelmiyor elimden. allah rahmet eylesin ölen çocuğa. hastanelerde durum bu.
hesabın var mı? giriş yap