• (bkz: eee)
  • yani "sizin kafaya" erişmek için daha çok para silkeleniyor demek istenmiş de olabilir.
  • falcon heavy gökten zembille indi zaten!

    insan kendine yapılmasından hoşlanmadığı şeyi başkasına yapmamalı. siz saçma sapan argümanlar ile muhalif olmaya çalışmayın gerçek muhalefete zarar veriyorsunuz.

    falcon heavy firlatilana kadar geçen suredeki tüm arge, test, üretim maliyetlerini hesapladiniz mi? bak daha personel giderlerini işletme maliyetlerini falan söylemedim? cebine her 300 milyon koyan roket yapıp firlatabilir mi?

    bu çıkıp audi a8 in maliyeti 100 bin demektekten farklı mı?
  • millet bu kadar salakken bu devlet ne yapsın. bakın şimdi size bir hikaye üzerinden durumu anlatalım;

    "ünlü bir ressam bir “lokanta”ya gitmiş... “garson”lardan biri, kendisinin bir “portre”sini çizmesini istemiş ressamdan.. ünlü ressam da, çizip vermiş ve “100 dolar” istemiş garsondan... garson demiş ki; “5 dakikada çizdiğin resim için mi istiyorsun 100 dolar’ı?”
    ünlü ressam demiş ki; 5 dakika değil, 30 yıl artı 5 dakika. "

    (bkz: #46270581)

    yani ne demek istiyorum? falcon heavy'nin 350 milyon tl'lik bütçesi asla yalnızca 350 milyon tl değildir. sırf elon musk'un yaptığı yatırımları kenara koyun, abd'nin 1950'li yıllardan beri yaptığı trilyon dolarlık yatırımlar sayesinde o falcon heavy 350 milyon tl'ye üretilebiliyor anlatabildim mi?

    bak yine başka örnek vereyim, sen bir tane iphone 10 üreteyim dersen, o aletin maliyeti sana 10 binlerce dolara patlar, sen apple'ın alet başı harcadığı para harcayarak o aleti üretemezsin anlatabildim mi?

    ha diyanete harcanan paraya ses etmeyelim mi? bence diyanete harcanan parayı iddada garantili maçlara bassak çok daha hayırlı bir iş yapmış oluruz, kaybetsek dahi diyorum bak.
  • rakam dogru yanlis bilmiyorum. ama sanirim en kotu kafa kafaya cikar :)

    diyanet research&development amk
  • bu tarz olaylar turnosol kağıdı gibi.
    türkiyede yıllık israf 214 milyar tl iken gidip diyanet bütçesi ile kıyaslamanın cehalet veya din düşmanlığından başka 3. bir sebebini bilen var mı?
  • ne yani kardeşim onlar uzaya roket yolluyor biz de dualar yolluyoruz hem de hiç roket fırlatmadan.
    vallahi garanti iş.
  • o kadar imam tas'mi yiyecek yapmayiniz allasen. elon musk dediginiz adam bu dunyayi dusunen birisi halbuse bunun birde obur tarafi var dedigim durum.
  • inanmıyor diye bir insan evladının yağlı kazığa oturtulmasını izleme fantezisi kuran birinin cennete gireceğine inandığını öğrenmemize sebep olmuş kıyaslama.

    lan olm “esirgeyen ve bağışlayan” allah adıyla başladığın günü yağlı kazık fantezisiyle nasıl bitirebiliyorsun? ayrıca kim seni cennete aldı? allah adına hem kendin için hem başka biri için nasıl karar verebiliyorsun? nereden öğreniyorsunuz olm siz dini?
  • (bkz: uzaya gitme fetişizmi)

    olum yeminle malsınız la. bir de düzgün muhalefet yaptığını sanıyor adam te allahım. neymiş 350 milyon tl ile falcon geliştiriliyormuş o bizi mars'a götürebilirmiş o yüzden diyanete 6 milyar tl bütçe ayrılması abesmiş. kargalar bile güler yemin ediyorum şu argümana.

    bu arada, abd neden uzay araştırmalarına bu kadar bütçe ayırıyor bir araştır istersen. uzaydaki potansiyel değerlere herkesten önce sahip olma arzusundalar ve bunun için kendi devasa bütçelerinden ufak bir kırpıntıyı ayırmayı çok görmüyorlar. tabi özgür demirtaş ve neil tyson tivitleri sana bunlardan bahsetmez. yarı oh ne güzel dünya gelişiyor mars'a koloni de kurmak üzereyiz yarı da sayısalcıysan lisede öğrenmiş olman gereken bilgilerle avutuyorlar seni aq.

    yemin ediyorum bu naif bilim pıtırcıklarından gına geldi yav. kendi aptallıklarının farkında olmamalarından.
hesabın var mı? giriş yap