• merkezi istanbul'da bulunan diyet ve sağlıklı beslenme hakkında merak ettiklerinizi bulabileceğiniz bir online platform. sanırım yaklaşık 56 adet diyetisyen ile çalışıyorlar. yani diyetisyenlere ulaşmak isteyenlerin diyetisyenlerle online irtibat kurabileceği bir uygulama.

    instagram hesabından güzel tarifler paylaşıyorlar. ananaslı cheesecake ve detox için vicdan çorbası çok meşhurmuş diye duydum.
  • bir arkadaşımın tavsiyesiyle instagram hesaplarını takip ettiğim faydalı sayfa. online diyet seçeneklerini denemedim, zaten böyle şeyleri kendi kendime araştırarak yapmak daha çok hoşuma gidiyor genelde ama paylaşımları çok çok güzel. yüzlerce diyetisyen vs. takip etmeme gerek kalmıyor. sağlıklı olan her şeyi tek sayfada bulabiliyorum. tabii her şey yine de sizde bitiyor. bunu unutmayalım.
  • twitterda kekstra mı yoksa kimya laboratuvarı mı diye paylaşımla viral olmuş biraz gıda dedektifi özentisi gördüğüm hesap. fitness yapan ve yeme içmesine dikkat eden biri olarak bu tarz keklerin yenilmesine zaten karşıyım ama hesap kıyaslamayı çok hatalı yapıyor.

    bir yanda kekstranın içindekileri kimyasallar şeklinde uzunca bir liste halinde yazmışken diğer yanda ev yapımı kekin içindekileri sadece un yumurta şeker süt sıvı yağ kabartma tozu gibi masum ifadelerle yazmış.

    un, yumurta, şeker, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunun içinde kimyasal yok mu? onlar da içindeki kimyasallarla birlikte yazılsa dersiniz bu ne böyle biz ne yiyoruz.

    ayrıca hesabın instagram sayfasına da baktım çok absürd kıyaslar var, örneğin; 1, 2, 3

    salepi biber dolmasıyla kıyaslıyor, mocha kuşbaşılı pideyle. yahu kardeşim salepin, mochanın, frappucinonun alternatifi biber dolması, tantuni, kuşbaşılı pide mi?

    arkadaşlarla starbuksa gittik diyelim. mocha çok kalorili ya ben bir biber dolması alayım mı diyeceğim.*

    diyet asistanıysan yüksek kalorili şeyler için düşük kalorili alternatifler öner.

    içinde çikolata şurubu olan mocha'yı, sadece espresso ve sütten oluşan cappucino ile
    flat white ile, ristretto bianco ile kıyasla veya sadece espresso ve sudan oluşan kalorisiz amerikano ile kıyasla.

    mocha içeceğinize flat white için de, amerikano için de. biber dolması nedir yahu?
  • dikkat ettim başarı hikayelerinin altına hep aynı kişiler yorum yazmış.
  • paylaşımlarına atatürk'ü alet eden basit oluşum.
    görsel
hesabın var mı? giriş yap