• gazetelerin tirajlarını merak edip bakmamla dikkatimi çeken olay.
    doğan medya'nın, demirören gurubuna devrinin özellikle gazeteler üzerinde bir etki bırakacağı malumdu. gazetede alternatif bulmak televizyona göre daha kolay olduğu için okur kaymaları şimdiden göze çarpıyor ve muhtemelen satış tamamen gerçekleştikten sonra asıl kaymayı göreceğiz. şuan için sadece 4 gazete üzerinden tirajları gözlemledim.

    12 mart haftası tirajları(bin);
    hürriyet (317)
    sözcü (258)
    posta (240)
    cumhuriyet (33)
    26 mart haftası tirajları(bin);
    hürriyet (307)-10
    sözcü (267)+9
    posta (230)-10
    cumhuriyet (35) +2

    yukarıda görüldüğü üzere doğan medya'dan kaçan okurlar onlara alternatif olarak gördükleri diğer muhalif medya organlarına kayma eğiliminde gözüküyorlar. özellikle sözcü gazetesine kitlesel kaymalar yaşanmış. cumhuriyet gazetesi bu kaymalardan pek faydalanamamış gözüküyor. buradan kaymaların daha çok ulusalcı, milliyetçi kanattan olduğu kanısına varabiliriz.

    bunun haricinde birgün gazetesi de yaklaşık olarak okur sayısını 1000 kadar artırmış gözüküyor ama dediğim gibi önümüzdeki günlerde daha net şekilde görebiliriz bu kaymaları.

    ek bir bilgi olarak da tirajda birinciliğini koruyan hürriyet'in, sabah gazetesi'nin gerisine düşmesi için çok az bir okur kaybı daha yaşaması yeterli.
  • aileleri haberdar edelim arkadaşlar. hürriyet satıldı annelere geç ulaşıyor bu tip haberler.
  • 7 nisan itibari ile daha da çok hissedilmeye başlamıştır.

    bir güncelleme yaparsak.

    12 mart haftası tirajları(bin);
    hürriyet (317)
    sözcü (258)

    07 nisan tirajları(bin);
    hürriyet (298) (birincilik artık sabah gazetesi'nde)
    sözcü (280)
  • biz bıraktık direkt hürriyet'i. eskiden eve 4-5 gazete giriyordu, son kale hürriyet, onu da kaybettik. eve gazete girmiyor ne acı verici bir durum.
  • hala gazete satıldığını fark etmeme vesile oldu, teşekkürler sözlük.
  • 12 mart'ta 317 bin olan hürriyet rakamı, bugün itibari ile 274 bin'e kadar gerilemiş durumda. posta 240 bin'den 197 bin'e gerilemiş durumda.
  • yıllar oldu gazete almayalı.. her türlü gelişmeyi internetten saniyeler içerisinde ücretsiz olarak öğrenmek varken dün gecenin bayat haberlerini para vererek ve ağaç tüketerek neden okuyayım? gazetelerin internet sayfaları var, onu da geçtim uluslararası medyanın internet sayfaları var.. sırf twitter bile haber alma ihtiyacımı fazlasıyla karşılar...
  • (bkz: svihs)
  • bu devirde hâlâ basılı gazete okunmasına şaşıyorum ben asıl.
  • üstteki entry'de şöyle bir ifade var ''hürriyet (298) (birincilik artık sabah gazetesi'nde) ''
    ilk entry'e göre 12 mart'da ilk 4 e bile giremeyen sabah nasıl olmuşta en çok satan gazete haline gelmiş ?

    biz duymadan yine hanımlara 50 kupona alcopal mi satmaya başlamışlar , yoksa zaman gazetesinin 1 milyon traj yaptığı günlerde ki gibi bedava gazete mi dağıtıyorlar sağa sola ,

    eskiden işletmelerin fetöcüyüm deme yolu zaman gazetesi veya sızıntı dergisi bulundurmasıydı şimdi de reisçiyim deme yolu sabah bulundurması herhalde.
    bu arada sabah varken takvim , güneş , star bir dolu paçavrayı ayrıca çıkarmanın mantığı nedir anlamış değilim.

    gazeteler herhalde %100 reisçi , %90 reisçi , %80 reisçi gibi farklı seyreltik oranlarda çıkıyor
hesabın var mı? giriş yap