• uskudarda bulunan parktir. cocuklugumda surekli dedem ve annem gotururlerdi. kaydiraklarinin bulundugu yerdeki kum havuzunda oynardim. salincaga ve tahtirevalliye de binerdim. hatta kirmizi baliki ufak bir havuzu vardi. dedem bana keci boynuzu alirdi. ortaokul, lise ve universite yillarim boyunca o parka ne oldugunu merak eder dururdum ki, son bir senedir yanindan defalarca gecerek cocukluk gunlerimi yad eder oldum. cocukken daha buyuk gelirdi bu park. herhalde ben kucuk oldugumdan buyuk gozukuyordu...
  • burhan felek lisesi'nin yaninda olmasi vesilesiyle okul hayatim boyunca en ugrak mekanlarimdandi. en guzel gunlerdi, en guzel saatlerdi. arkadaslarla orda oturmak, sevgileye sarilmak, yunuslu havuzun basinda aksama kadar sohbet etmek.
  • çocukluğumun en mistik mekanlarından biriydi. orko'dan alışveriş yapmak için giderken sanki devasa bir ormanın içinden geçmiş gibi olurdum. şimdi de olduğu gibi yerinde duruyor ama bu haliyle geçmişine yabancı gibi geliyor.
  • keşke çocukluğumdaki gibi kalsaydı diyerek iç geçirmeme sebep olan park... zira geceleri keşlerin mekanı haline geldiğini görmek beni derinden üzmüştür.
  • inişliyokuşluküçücükufacıktefecikşirincik huzur diyarlarından.
    ağaçlar olsa korunak, şehir daha yalıtılmış olsasolusa bizleri. . .
  • park senelerdir, yenilenerek işlevini sürdürmeye devam etmektedir. herşey yenilenir, çimleri yenilenir, salıncakları yenilenir, bankları yenilenir, nesil yenilenir. tepeden bakıldığında betonlar arasında kalmışlığı göze çarpar. http://bit.ly/b3ubug
  • tarihte hezarfen ahmet celebinin galatadan havalandigi ucus denemesinin son buldugu yerdir.
  • parkları beğenme kıstasları yüksek olan benim için " güzel" sınıfına girer. benim gibi avrupa yakasında gelenlerin ortak görüşü ise istanbul hır gürünün içinde kardelen gibi olduğudur.
  • içerisinde yürürken, her an tepenize kuş sıçacakmış gibi hissettiğiniz parktır. oturduğum yer itibariyle sık sık kullanırım bu parkı ve içerisinde boş beleş geçinen onlarca siyah güvercin var. yeyip yeyip bütün gün ağaçların tepesinden insanların üzerine sıçıyorlar. çok gördüm bu parkta kafasına, ceketine kuş sıçmış olan insan ya da bana çok denk geliyor emin değilim, ama emin olduğum bir şey var, o da bir gün üzerime kaka yapacaklar diye çok korkmam.
  • belleğimde, sallanırken erişebileceğimi sandığım koca koca ağaçlarıyla yer etmiş park.

    üsküdar gibi arazinin kıymetli olduğu bir ilçede, hala park olarak kalması hem güzel hem şaşırtıcı.

    musahipzade celal sahnesi'ndeki bir oyuna bilet aldınızsa, perdenin açılış saatini beklemek için mükemmel bir seçim olur burası. hemen karşısında yer alıyor çünkü.

    12 numaralı kadıköy-üsküdar ring hattı, doğancılar parkı'ndan geçmekte.
    üsküdar sahile gelip yukarı yürümeye üşeniyorsanız da iskele karşısından yine 12'ye binip gidebilirsiniz. (yaya olarak aynı yerden on dakika anca sürer.)

    özellikle bahar aylarında gidip banklarını aşındırın derim efenim, pişman olmazsınız.
hesabın var mı? giriş yap