• senelerdir bitmedi. döner sermayeden aldıkları paradan hiç bahsetmeden “maaşımız 6 bin tl” diyorlar. oysaki döner sermaye ve nöbet paraları ile rahatlıkla 8500 tl oluyor. 6000 tl alan hemşireler ne yapsın?

    hastanede yüzlerce sağlıkçı da çalışıyor, beraber bir ekip oluyorlar. çoğu zaman doktorlardan daha fazla emek harcıyorlar. ama doktorların attıkları aşağılayıcı şu tweet'lere bir bakın kanım dondu https://twitter.com/…tatus/1467108156975235074?s=21

    maaş artacaksa herkese artacak, döner sermayeyi senelerce doktorlar götürdü, sağlıkçılar da almaya başlayınca ağlamalar başladı.

    kanımca her sağlık çalışanına 3000 tl tek seferlik zam yapılmalı. ayrıca abd'deki gibi hemşirelere doktorluk yolu açılmalı. doktorlar, hemşireler, teknikerler hepsi tıbbın farklı alanlarında iyi eğitim almış uzmanlık sahibi sağlıkçılar
  • (bkz: bergamotlu tomurcuk cay)

    entry girmemek en iyisi. adam tartışmayı alevlendirebilmek için ikinci hesabıyla girip kendi başlığına cevap yazıyor.
  • bergamotlu tomurcuk cay aka ceydadiyebilirsiniz'in actigi basliga ceydadiyebilirsiniz aka bergamotlu tomurcuk cay'in ikinci entryi girmesine neden olacak kadar tat kaçıran bir hadise.
  • döner sermayeden aldıklarıyla aylık net 40-45 bin liraları buluyor gelirleri karı koca düşünün aylık eve neredeyse 100-110 bin liralar giriyor. tabi uzman doktor için dediklerim. ama buna rağmen ya ağlamıyorlar mı yok 5 bin maaşım yok 6 bin?? peki sormazlar mı adama sahibinden satılan milyonluk sıfır kilometre bmw mercedesleri hep doktorlar satıyor? nası sahip oluyolar?
  • şu ekip olma işini hastaya bir şey olduğunda sorumluluğunu da paylaşırken yaparlarsa, ben 6 yıl tıp, 3 yıl pratisyen hekim ve 4 yıl da uzman doktor eğitimi almış bir hekim olarak seve seve aynı parayı bile almaya razıyım. doktorların derdi ne derseniz deyin para değil. yaptığınız işin ne olduğunu düşünün. ve yapabileceğiniz en kötü şeyi yaptiginizi düşünün. sonunda ne olur. doktorsaniz o kişi ölür. işin daha korkutucu olanı yapılacak en doğru şeyi yapsanız bile hasta anaflaktik şoka girip ölebilir ve sağlam giren hastayı öldüren doktor olursunuz. döner dağıtmayan yüzlerce hastane varken doktor diyor ki ben bu riski solitaire oynayan memurdan 3 bin lira fazla kazanmak için yapmak istemiyorum. ha derseniz ki zorla mı yazdırdilar kardeşim bana ne. valla benim anam babam zorla yazdırdı. şu anki gücüm olsa yakınından bile gecmezdim.
  • halbuki bergamotlu tomurcuk çay lezzeti alınması lazımdı. matrix'te bir kayma veya işte öyle bir şey...
  • hemşireler doktor olsun, katipler hakim olsun, adalet meslek lisesi mezunları avukat olsun, açıköğretim ile de psikolog olunsun oh ne güzel ülke..
  • sahibinden satılan ultra lüks dr arabalarının doktorlara ait olduğunu sanan, aylık gelirin 45-50 bin olduğunu düşünen insanlar var. siz ne saf düşünceli, ne koca yürekli insanlarsınız. kıyamam ya:)
  • ülkenin en aydın kesimi olarak taleplerini kişisel değil genel bir biçimde dile getirseler bu kadar antipatik olmazlar. özellikle son mezunlar acayip şekilde üst perdeden bakmaya başladılar. otur asgari ücreti, emekçiyi, dar gelirliyi anlat ardından aldığın eğitim ve verdiğin emeğin karşılığının daha fazlası olduğunu ifade etsen kimse bu kadar taşlamaz. aynı zamanda kitlesel bir haykırışa dönüşür.

    maaştan ziyade yurtdışı kartı kabak tadı vermeye başladı. her başlığın altında adeta bak giderem ha diye triplere giren hekimler dolu. sizin o ülkelerde doktorum diye at koşturmanız için aldığınız eğitimi dörde beşe katlamanız lazım. bu her meslek için böyledir. tamam abi yürüyün gidin ya. kim tutuyor sizi?
  • adamlar 4 dk da hasta muayene ediyor. bu süper güç ödülsüz mü kalmalı..?

    ;))
hesabın var mı? giriş yap