• gezici hayallerinden bir yenisi daha :) hee ekonomik kriz özleminiz gerçeğe dönüşcek sonra da sevgili chp niz iktidara koşçak :) hee hee
  • nasreddin hoca durur mu yapıştırır cevabı;

    -0,54 ten 2,33'e geldiğine inanıyorsun da 4,28 olacağına mı inanmıyorsun yrrram

    seçim öncesi mayıs 2023 editi: tepe neresi bilmiyorum ama orta-uzun vadede tekrar bu rakamın geleceğini düşünüyorum.
  • "ulan acaba" diye okuyacakken, yazarın "her şey" kelimesini bitişik yazmasıyla amaan siktiret dedim ve durumum da olmasına rağmen okumadım. takıntılıyım.

    ama ilk kelimede de hata yapılmaz ki be mübarek...
  • başlığa yazan %52'nin, linkleri bile hiç okumadan, tıklamadan " olmaz öyle şey, he canım vs" dediği teori...

    kardeşim bir oku önce, araştır, sorgula...

    yok..

    sizin maaşlar'da dolara bağlı kuşa dönecek haberiniz yok...
  • ekstrem bir durumu ifade eden soru değildir.

    cehape döneminde dolar 1.6 tl idi. inşallah ak partimiz doların değerini verecek ve 4.5 tl'ye getirecektir. bu cehapeliler dolara senelerce üçüncü sınıf para muamelesi yaptılar, ak partimiz inşallah dolara hak ettiği değeri verecektir.
  • dolar 0.6dan 1.2`ye bir gecede gelmistir. ancak gerisi izlenilebilir bir trendle gelmistir. simdi eger iddia suysa , dolar ileride 4,28 olucak simdiden alinsa bu iddia dogru olabilir ama ne kadar sonra olucak? parayi dolarda bekletmektense baska turlu isletsen daha cok kazanir misin? soru bu. haa eger iddia dolar 2001krizindeki gibi bir gecede ziplayacak 4,28 olucak falansa bu komik.

    yani ozetle , dolar ,euro,pound uzun vadede hepsi kar ettirir ama belki de o etcegin kari vadeli hesaba koysan daha cok kazanirsin. yani aslinda kar etmemis olursun enflasyondan dolayi.
  • madde madde ulkede kotu giden konularin siralandigi yazinin sonundaki soru.
    dolar kac olur muneccim olmadigimdan, ve tahminlerin, gerceklesmelerle neden farkli oldugunu aciklamak konusunda uzman bir ekonomist de olmadigimdan, bilemiyorum. ama ulkede kotu giden seyler diye siraladiklarinin cogu zaten yillardir kotu gitmekteydi. ulkenin bilmem kacta kaci yoksulluk sinirinin altinda yasiyor demis, bu yeni bir sey degil. borc demis, yeni bir sey degil. kara para aklama iddiasi demis, bu iddialar yeni degil, kaldi ki hic bir belge, en azindan referans, link, hic bir sey de vermemis. istatistikler celiskili demis, bu iddia da yeni degil.
    bunlarin dolar kuru ile alakasi var mi, varsa nasil var? bu sorularin cevaplari da yok. yani en ufak sekilde dolar kuru ve bu konular arasinda iliski gosteren bir cumle yok.
    hepsinin aciklamasi ise, sitenin adresinden belli. bir anda butun bunlari kesfeden, samanyolu yayin grubu...
  • doların 2 yıl içinde %100 değer kazanacağı veya hepimizin yarı yarıya yoksullaşacağı öngörüsü.
    yorumların da "dolar alın, kazanın" seviyesinde olması komik, dolar alanlar için de çok kazançlı olur hakikaten.
    ekonomi alanında ancak her vatandaş kadar bilgi sahibiyim, ama öngörünün de yüksek olduğunu söylemek gerek. burada da belirtildiği gibi, ekonomimiz kötüye gidiyor ve bunun maliyetlerini de görüyoruz, ama bunun da bir trendi var zaten. 4 yılda %60 civarı yükselen doların 2 yılda da %30 civarı yükseleceğini düşünebiliriz, bu durumda 3 liranın biraz üzerinde olur. bunun üzerindeki yükselişlerin anlık veya bir dönem için olması gerekir, gerekirse ekonomiyi bu duruma getiren hükümeti süpürür, normal akışına döner.
    ha olur da, o kadar yükselişe rağmen hükümeti süpüremezse bu rakamlar kalıcı olabilir, ama zaten cehennemde yaşıyoruz akp sayesinde, bizim için daha fazla cehennem yok.
  • bir dolar ile bir litre benzin alinabilecegine isarettir. tabii benzin yerinde sayarsa ki namumkun.
  • bir de bakıyor musun bizim para alıp başını gidiyor?valla olmaz diye bir şey yok, türkiye istediği kadar sağlam olsun dünya piyasasının zaten kırılgan olduğunu gözönünde bulundurursak..neden olmasın?%50 şansımız var, ya paramız değer kazanır ya da kaybeder.bakarsın dolar değil de euro kazanır?ya da ucuz diye japon yeni ile kredi alanlar gibi yen yükselince patlarız.
hesabın var mı? giriş yap