• kendi başıma gelmese hayatta varlığına inanmayacağım bir olay ama böyle bir şey mümkünmüş.

    bomba gibi patlayıp, milyonlarca parçaya ayrılıp her yana saçılabilen bir şeymiş duşakabin camı. internette aratınca daha önce benzer vakalar olmuş, hatta yaralananlar bile olmuş.

    en güzeli sanırım banyo ve mutfakta ısı ile temas halinde olan hiçbir şeyi camdan tercih etmemek.
  • genelde yaralanmalara yol açmaz. tabi malzeme kalitesi önemli bu konuda. tabi gerçek cam gibi tepki vermez, un ufak olur. basketboldaki potalara benzer bir malzemeden yapılır.
  • artık bir duşakabin travmam var.
  • az önce tuzla buz oldu cam duş kapısı elimde. sadece rayından çıkmıştı onu oturtmaya çalışıyordum ve ortadan bir basınç kesinlikle uygulamadım. şuan kafamın içinden, bornozumun içinden bile cam çıkıyor. lan çok saçma bu niye böyle oldu ki. sanki dev bir akvaryum camına var gücümle çekiçle vurmuşum gibi parçalandı.

    neyse ufak tefek kesikler hariç hayattayız. bu da bir şey tabii.

    edit: haydaa lan niye paylaşmıyım? başlık isveç keki başlığı da ben duşakabin camımın patlamasını yazmışım sanki swh
  • benim de başıma gelmiş hadise
    inanılmaz bir şeydi
    birden küvetin içine düştü ve paramparça oldu
    yaralanmıştım, bileğimdeki izi halen durur
  • cam sektöründe 10yılı devirmiş bir suser olarak madem denk geldim, minnacık teknik bilgi bırakayım dursun.

    aşağıdaki bilgiler sektör'ün duayeni namıyla meşhur cam doktoru tarafından kaleme alınmış ve yayımlanmıştır; şener bey'e sevgilerimle.

    "nikel sülfit parçacıkları;
    camın üretimi sırasında bu parçacıklar hammadde içinde bulunabilir 100-200mikron boyutunda çok küçüktürler.
    bu parçacıklar daha sonra camın ısınmasıyla genleşerek camın çatlamasına/kırılmasına neden olur.(temperli camda patlama)

    madem ısınınca genleşerek camı kırıyor, temperleme sırasında neden bir şey olmuyor?
    bu parçacıkların sıcak alfa fazı ve 380 derece altında soğuk beta fazı olarak 2 hali var. cam hammadde olarak üretilirken kontrollü soğuma nedeniyle beta fazına kolayca geçiyor.
    temperlemede ise ani soğuma nedeniyle beta fazına geçemeden camın içinde alfa fazında hapsoluyor ve zamanla beta fazına geçmeye çalışıyor bu işlemde genleşme %2-4 arasında olduğundan beta fazına geçişte cam içinde mikro çatlaklara neden oluyor, temperli camda çatlak barınamayacağından cam kırılıyor/patlıyor.

    bu nedenle; bu kırılma saatler/günler/haftalar/aylar hatta yıllar sürebiliyor ama mutlaka oluyor."

    duşakabin özelinde sık karşılaşılması sıcak su kullanımının ve ortamın ısısının açık alanlara göre daha çok/sık/ani olmasıdır.

    balkonlardaki küpeşte/katlanır vb. camlarda da güneş nedeniyle "durduğu yerde patladı" konusunun cevabı bu bilgide saklıdır.
  • bugün başıma gelmiş olay. önce bom diye bir ses duydum. uykulu olduğum için bir şey düşmüştür modundaydım ve çokta tınlamadım. sonra sesler devam etti. hani şekeri plastik ambalajından çıkarırsın da haşır huşur ses çıkar ya öyle. gideyim bakayım dedim bir de ne göreyim duşakabin patlamış. yerdeki parçalar ise patlayan şeker gibi patlamaya ve küçük parçalar halinde bölünmeye devam ediyor ses ondan geliyormuş.
    kendi başıma gelmese ben de inanmazdım. bir de duşakabin üç tane cam bölmeden oluşuyor sadece biri patladı şimdi korkuyorum. sanırım diğer ikisi patlamasa bile değiştirip kaliteli bir plastik taktırmak daha mantıklı olacak.
  • (bkz: #110910123)
  • dün benim de başıma gelen olay. duştan çıkıyordum ki sürgülü cam paneli sürmem ile panelin patlaması bir oldu. ayrıca zarar vermemesi gereken tamperli cam sebebi ile 8 dikiş yedim.
  • yıllar önce başıma geldi tam duştan çıkarken patladı her yerime minik camlar saplandı 2 3 gün kadar cımbızla temizledik.
hesabın var mı? giriş yap