• başlık harf sınırına takıldı. uzun hali 'düz dünya derneği'nin antarktika'nın fotoğrafını çekene 100 bin tl vaadetmesi' olacaktı.

    amerika, mars'a roket fırlatmaya hazırlanırken bizim uğraştığımız tiplere bak.

    --- spoiler ---

    düz dünya derneği başkanı doğukan özkan, küre dünya modelindeki antarktika kıtası görüntülerinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

    özkan, antarktika kıtasının dünya'nın etrafını çevreleyen buzullar olduğunu iddia etti. nasa dahil pek çok kurumun dünyaya sahte görüntüler servis ettiğini öne süren özkan, antarktika kıtasının gerçek fotoğrafını çekene ve teorilerinin aksini ispat edenlere, 100 bin tl ödül vereceğini söyledi.

    düz dünya derneği daha önce de dünya'nın küre şeklinde olduğunu kanıtlayanlar için 50 bin tl ödül vaat etmişti.

    özkan'ın teorisini şu sözlerle savundu; "gerçek diye anlatılan antarktika kıtası güneyde bir parça olarak yer alıyor. fakat 'düz dünya modeli'nde dünya'nın etrafını çevreleyen buz dağlarıdır. yani aslında bir kıta değildir. elimizdeki teknolojiyle uçuş rotalarına baktığımızda hiçbir uçak antarktika kıtası üzerinden geçmez. çünkü burası anlatıldığı gibi bir kıta olmadığı için geçilmesi teknik olarak mümkün değil. gerçek antarktika, dünya'nın etrafındaki buzullardır. bunun aksini ispat edecekler için 100 bin tl ödül hazır. derneğimiz tarafından anında ödeme yapılacak."

    --- spoiler ---

    kaynak

    edit: özelden adamı savunan var ehehehe.
  • milletin derdi incir çekirdeğini doldurmuyor dedirten açıklama. ya he tamam dünya düz sus yeter ki. tamam sen haklısın, biz hepimiz yanıldık bize gerçeği gösterdin. artık kapat git derneği inandık biz sana.
  • neye ikna olursanız gerçekliğiniz ona dönüşür. sonunda büyük düş kırıklığı yaşamayın yeter. bu da hayati bir mevzu değil. dokunmayın insanların imajlarına. yürüyün düz dünyacılar, dünyanın bittiği yere kadar
  • (bkz: mal beyanı)
    diyelim ki düz dünyacı bu tipler haklı. dünya yuvarlak değil. peki nasa bunu bizden niçin gizliyor?
    sadece nasa da değil, şimdiye kadar uzaya uydu gönderen onlarca ülke var. bunların hepsi ağız birliği etmiş ve şu insanlara dünyanın düz olduğunu söylemeyelim mi diyorlar?
    (bkz: bu neyin kafası)
  • düz beyin derneğinin saçma sapan vaadi. ulan ben tuvalet yapmaya vakit bulamıyorum adamlar nelerle uğraşıyor. amerika mı lan burası? çok vaktin varsa otur evinin garajında facebook whatsup gibi uygulamalar yap. dünya düz olsa niye saklasınlar amq. nasa iss'de yörüngede yapılan tamiri canlı yayınlıyor adamlar dünya düz diyor.
  • boşa 100 bin lira vadedeceğine, tübitak'ın kutup çalışmaları için gerçekleştirdiği programa katılıp, projesini kabul ettirip 200 bin lira alabilir. tübitak'ın 2019 kutup çağrısını aşağıya ekliyorum:

    ------------------------

    t.c. sanayi ve teknoloji bakanlığı ile tübitak arasında 11.07.2019 tarihinde, “kutuplarla ilgili bilimsel çalışmalarda işbirliği yapılmasına dair protokol” imzalanmıştır. ulusal kutup bilim programı (2018-2022) kapsamında yapılan işbirliği protokolünün amacı; belirlenmiş öncelikli araştırma temalarına ilgi duyan, söz konusu alanlarda çalışmaları olan araştırmacılar için destek mekanizmalarını oluşturarak bilimsel araştırmaların desteklenmesini, aynı zamanda ülkemizin kutuplarla ilgili bilimsel çalışmalarda daha hızlı yol alabilmesini sağlamaktır.

    söz konusu protokol kapsamında “kutuplar” ile ilgili bilimsel çalışmaların destekleneceği kutup 1001 ve kutup ikili işbirliği çağrıları, t.c. sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde araştırma destek programları başkanlığı (ardeb) tarafından 31.07.2019 tarihi itibarıyla açılmıştır ve son başvuru tarihi 06.09.2019 olarak belirlenmiştir.

    kutup 1001 çağrısı kapsamında ulusal kutup bilim programı’nda belirlenen öncelikli araştırma temaları ile ilgili ar-ge faaliyetlerinin geliştirilmesini sağlamak maksadıyla, antarktika kıtasına ülkemizce gerçekleştirilmesi planlanan 4. ulusal antarktik bilim seferi’ne (tae-4) katılarak veya katılmayarak yapılabilecek kutup projeleri desteklenecektir.

    kutup 1001 çağrısına http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapılabilecektir.

    kutup ikili işbirliği çağrısı kapsamında işbirliğinin gerçekleştirileceği ülkelerin üslerinde yapılacak bilimsel çalışmalar desteklenecektir. bu çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinin ikili işbirliği projelerinin yürütüleceği ülkelere ait üslerin çalışma alanları ile uyumlu olması gerekmektedir.

    kutup ikili işbirliği çağrısına http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapılabilecektir.

    çağrılar kapsamında sunulacak projeler tübitak tarafından 1001 araştırma projeleri mevzuatı çerçevesinde değerlendirilecek ve t.c. sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından belirlenen koşullarla desteklenecektir. söz konusu çağrılar özelinde bütçe üst limiti 200.000-tl olup, pti ve kurum hissesi ödenmeyecektir.

    çağrılara ilişkin detaylı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/…rojelerini-destekleme-pr sayfasında yer alan “program çağrıları” sekmesinden ulaşılabilecektir.
  • bi sonraki recep ivedik filminin konusu sanırım... mahalledeki şişman teyzenin mide kelepçesi ameliyatı için para arayan recep teklifi kabul eder. antartika'ya giderken yanına bir yancı bulup başlarına türlü olaylar gelir. recep antartika'da kutup ayıları ve foklarla uğraşırken en sonunda fotoğrafı çeker. teyzeye mide ameliyatı yaptırıp küresel ısınmaya da dikkat çeker. filmin sonunda kutup ayısı ve foku recep'in evine misafirliğe gelmiş görürüz. recep onları mahalle kahvesine götürür...
  • "aptallar konuşunca akıllılar susar"
    bu kadar saçma ve mantıksız argümanla konuşana ne cevap vereceksin ki? bir öbek çarpıtılmış ve yanlış teoriyi-hesaplamayı öyle iştahla konuşuyorlar ki susup görmezden gelmekten başka çare kalmıyor. bu kafa "o kafa" işte, aynı olanları ve olayları çarpıtıp işine geldiği gibi manipüle ederen, garip yalanlarda yaşayan yeni türkiye gibi.
  • millete 100.000 tl vereceklerine o bütçe ile kendileri gitsin ve düz olduğunu ispat edecek deliller toplasın getirsin. sonra teleskop ile yuvarlak aya bakarken konuşalım.
  • doç. dr. c. sinan sağıroğlu bunu beğendi
hesabın var mı? giriş yap