• sözlükte de başlığının açılması ve farkındalık yaratılması gerektiğini düşündüğüm haber.
    bu haberde anlatılan bazı hikayeler beni derinden üzdü. dünyanın bu ucunda bizlerle yaşamak bu kadar üzücü olmamalı. lütfen beraber yaşadığımız insanlara biraz daha saygılı olalım. türkiye'yi saygın, sevecen insanların yaşadığı bir memleket yapmak bizlerin elinde.

    edit: tabii ki yazdıklarımın iyimser ve naif tınısından haberdarım. ama bu konular konuşulduğunda insanlar bu işler ailede biter diyor, inanır mısınız, kimisi de öğretmende biter diyor, kimisi polisler, savcılar, milletvekilleri, bakanlar bu çirkin konulara karşı duyarlı olmalı diyor liste uzayıp gidiyor herkes diyor allah diyor. peki sorarım sizlere aileyi, öğretmeni, polisi, savcıyı, vekili, bakanı... toplumdan çıkarınca geriye ne kalıyor. zor değil itiraf edelim tüm iş bizde bitiyor. kendimize olduğu kadar çevremizde yaşayan her insana, canlıya saygılı olmak bizim sorumluluğumuz. bence iyi bir yurttaş iyi bir insan olmak, bu demek.

    eğer yazdıklarım fazlaca iyimser ve hatta gülünç geliyorsa üzgünüm ama sorun yazdıklarımda değil bence siz kötü bir yerde yaşıyor, kötü bir yer düşlüyorsunuz.
  • kimi türkiyelilerin aslında amerikalı kimi beyazlar gibi ırkçı oldukları gerçeğini yüze vuran haberdir.

    öyle sevgi pıtırcığı bir milletmişiz pozları vermeyin sakın. kendinizi kandırabilirsiniz ama türkiye nin zencilerini asla ! kürtleri de keza !
  • burda anlatılanları görünce ne var bunda dedim çünkü buradaki hemen herşey sıradan bir türk vatandaşının da başına geliyor. siyahiler bu ülkede dışardan gelip en düzgün ve en sempati duyulan grup ancak türkiye'nin sadece onlara değil bize de zor olduğunun farkında değillermiş.
  • bizimkilerin siyahilare karşı ırkçılığı daha çok cahillikten, kadın da demiş metroda falan bize dokunuyorlar *. önemli olan eğitimli, okumuş kısmın ırkçılığı; bunun siyahilere karşı olanı bizde amerika'ya göre çok çok düşük kalır, cahil kesimin ırkçılığı da eğitimsizlikten.
  • örgü saçlı ablanın anlattıkları bu memlekette herhangi bir kadının maruz kaldığı standart şeyler. siyah olmakla alakası yok. uyandırsın biri ablayı.
  • karşılaştıkları durumların ırkçılıkla alakası bile yok. ben bu memlekette doğdum bunların hepsi benim başıma da geldi. hayırdır ben zenciyim de benim mi haberim yok. dümdüz propaganda videosu.
  • erkek ve müslüman yetişkin bir siyahinin karşı karşıya kaldığı ırkçılık nedeniyle ağladığını gören şahsım için hiç de şaşırtıcı olmayan haberdir.
  • gayet güzel haber. ellerine sağlık.
  • sadece post yukarıda dursun diye aşağıya bir youtube yorumu bırakıyorum.

    gazetecilik etiği ve ahlakı olmayan bir kuruluşun paylaşımı.

    --- spoiler ---
    yaptığınız gazeteciliğin etik ve ahlakına gram uymuyor. türk kültüründe hiçbir zaman siyah ayrımı olmadı. zenci ve siyahi kelimeleri iki farklı kökenden gelen aynı anlama sahip kelimeler. bu ülke için herşeyi söyleyebilirsiniz ancak siyah beyaz ayrımı yapılıyor diyemezsiniz. lakin bu topraklarda yaşayan bizlerin derileri de tamamen beyaz değildir. bu aşırı art niyetli tutumunuzdan dolayı sizleri kınıyorum. önce ahlaklı haber yapın.
    --- spoiler ---
  • ugandalı arkadaş'a cevaben; bursa'yı bilmem ama ben hiç bir siyahinin istanbul'da yadırgandığını görmedim. aksine yıllardır afrikalılar (nijeryalı saatçiler vb) o kadar iyi izlenim bıraktılar ki; seviliyorlar.

    insanlar hep aynı şeyleri söylerler; bu adamlar yıllardır işportacılık yapıyorlar, ne bir kadına yan baktıklarını, ne bir insana rahatsızlık verdiklerini görmedik, duymadık. efendi efendi işlerini yapmaya çalışıyorlar.

    bu düşünceye ben de katılıyorum. seviyoruz siyahileri.

    onun dışında saydıkları tüm türk vatandaşlarının yaşadığı rutin şeyler zaten.
    zorbalık, yan baktın kavgası, kriz fırsatçılığı, bekara/öğrenciye/yabancıya ev vermemek veya fahiş fiyata vermek (yabancı derken farklı ülkeden olması şart değil, farklı semtten, farklı şehirden gelmiş olman da yeterli)
hesabın var mı? giriş yap