• oldukça basit bir sistem. devlet büyük ilaç otomatları oluşturacak, reçete barkodunu okutunca ilaçlar alttaki hazneye düşecek, bir de kullanım fişi çıkacak, oldu bitti işte. nöbet işi de olmaz 24 saat hizmet verir.

    böylelikle ilacın son kullanıcıya maliyeti de minimize edilmiş olur.

    troll diyip geçmeyin, ciddi ciddi düşündüm, bunun olmaması için eczacılar odasının göstereceği direncin dışında ne engel var? ne gibi bir eksiklik veya sorun olabilir inanın bulamadım. en fazla yaşlılara biraz zor gelir.
  • ahahhaha eczacilar cildirdi.

    hee aynen farmemasotik biseyler yaparlar...

    daha ciddi olayim, eczanesi olan eczacilar esnaftir. kalfaya bırakırlar eczaneyi giderler. varliklarini da yokluklarini da kimse bilmez.

    ilacı doktor yazar, dozaji da doktor belirler. muadili de devlet regule eder.

    eczaci uretim asamasi disinda nerede kaliyor bu surecte bi aciklayin bana?

    nefret asla kusmuyorum, bence esnaf olmalarinda sorun yok. sorun, kendilerine anlam yuklemeleri, bunu da bana ittirmeye calismalari.

    daha bana eczane sahibi eczacinin yaptigi işi mantikli bir sekilde aciklayabilen olmadi. tek bir kisi "sadece dukkan sahibiyiz" dedi, elini sıktım.
  • otomatin kalfa tutarak işe gelmemesi ile sonuçlanacak olay.
  • hangi ilaç nasıl kullanılır,
    hangi ilaç ile hangi ilacın beraber kullanılması sakıncalı olur gibi soruların cevabını "yapay zekayı" bile geçtim, "if else" kullanabilen herhangi bir yazılım ile veri girişi hariç toplam 3 saatte yapabilirsiniz güzel kardeşim.

    eğer buysa sizi eczanelere bağlayan şey, bunu gidermekten kolay bir şey yok.
  • otomat eczacıyı değil kalfasını otomatize edecektir. zira ne zaman ilaç almaya gitsem eczacı yok, kalfası var. kalfa da ne yazıyorsa onu veriyor zaten.
  • bakın amerika'dakiler şu şekilde !

    görsel

    görsel

    ed. mesajlara cevap olarak evet otomatların bir eczanenin yerini alması düşünülemez, bu imkansız zira gerektiğinde eczane size kişisel ilacınızı hazırladığı gibi, az kullanılan veya bitmiş ilaçları ertesi gün de temin zinciri içerisinde temin edebiliyor.
    bu sadece anlık ve acil durumlarda, reçeteli de olsa harcıalem (otc) ürünler için avm, metro vb gibi yoğun kullanılan alanlarda çözüm sunabilecek minik ve pragmatik bir düşünce.
  • bu sistem zaten var ve bir çok ülke kullanıyor ama eczane içinde ve eczacı denetiminde. amerikan filmlerinde gördüğünüz tek tip turuncu ilaç kutuları bu sistemin son ürünü olup, kullanman gereken ilaç kadar doludur. öyle iki adet içip bıraktığın ilaç için otuz adet hap ziyan edilmemektedir. veya iki kez içip sorununu gideren bir ilaç için otuz hap ziyan olmamaktadır.
  • eczacilar kendilerini savunmus... son zamanlarda kac tane eczanede eczacinin kendisini gordugumu hatirlamiyorum. ne zaman eczaneye gitsem, kalfa, eczaneci bir yere kadar gitti yarim saate gelecek diyor. heralde butun eczacilar tam musteri geldigi zaman bir markete kadar gidiyor.
  • kanadalı bir ilaç firması ingiltere'de eczacının onayıyla otomattan ilaç satıyor.

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap