• informer.

    edit: bu adam sayesinde en azından artık bireyler değil, devletler izlenmenin ne kadar haddini aştığını görmüştür. büyük adamdır. informer işte.
  • putin sayesinde hayati simdilik kurtulmus eleman. es kaza turkiyede olsaydi bu adam direk ilk ucakla abdye gonderilir sonu manning gibi omur boyu hapis veya idam dahi olabilirdi. putin siktir cekti elemana siginma verdi. tabii snowden rusyaya bunun karsiliginda ne verdi bilemiyoruz. simdi rus kizlari vermek icin telefon numarasini istiyormus avukatindan. eleman kodesin ucundan donup cenneti yasamaya basladi yavas yavas.
  • obama'nın rusya 'ya sövdüğü ilgili guardian haberinde okurlardan gelen en baştaki yorum güldürmüştür.

    president obama said "he was extremely disappointed that there was still a country in the world who would not lick the us's arse.
  • pesine kopek dusmus olan adam. dog the bounty hunter illegal yollardan rusya'ya girip adami "tanri'nin tarafina" geri getirmek icin ugrasacakmis.
  • ortaya çıkardığı müthiş skandal bizdeki gezi parkı olaylarına rasgeldiği için yeterince gündem olmadı ancak çok uzun zamandır abd'nin tek bir kişinin peşine bu kadar düşmemesinden anlayabileceğiniz üzere çağımızın en büyük kahramanıdır bu adam.
  • bildiğimiz gerçeği herkese açıkca ileten sevgili genç. bunu yaparken kendini yaktı haberi yok..
  • hedef 2023 diye çalışan hükümetimiz, eğer aklı başında ise, snowden'a haber uçurmuştur diye tahmin ediyorum. hadi, snowden'a imkan sağlamayazsınız ama, en azından eğer gerçekten neo-ottomanism dedikleri şeyi planlıyorsanız, adama gizliden de olsa kucak açarsınız.z.z.z.

    bu olmaz, biliyoruz.

    ama rica ediyoruz, "halk" olarak seçtiğimiz hükümete: interneti kilitlemeden güvenli hale getirin. yani buna, herşeyden önce adam gibi bilgi güvenliği sağlayarak başlayın.

    eğer 2023 konusunda gerçekten samimi iseniz, bilgi güvenliğinin (kişisel gizliliğe riayet vurgusu ile) ayrıştırılamaz, önde gelen bir şart olduğunu biliyor olmalısınız.

    ha, samimi değilseniz buyrun gezicilerle top oynamaya devam edin..
  • birleşik devletler'in derin devletinin almanya şansölyesi frau angela merkel'i tâ ne zamandan beri sinsi sinsi dinlediği ortaya çıkınca çarşı karıştı. merkel obama'ya bozuk çaldı. obama, yok dedi, vallahi dedi, haberim yoktu falan dedi...

    şimdi bütün bunlar basından tâkip ettiklerimiz, yâni onların demesi. yoksa biz 1945'ten itibâren almanya ile birleşik devletler'in ilişkisinin hangi sularda yüzdüğünü de, birleşik devletler'in "federal almanya" topraklarında nasıl at koşturduğunu da biliyoruz. yoksa bundan bir iki sene evvel, c.i.a. almanya'da güpegündüz sokak ortasında bir alman vatandaşını kaçırmış, guantanamo'ya götürmüş, haftalarca sorgulamış, bi şey çıkmayınca da geri getirmiş, yine kaçırdığı gibi güpegündüz sokak ortasına bırakıp gitmişti. bütün bu yaptıklarını da inkâr etmeye tenezzül dahi etmemişti. peki o zaman bundesrepublik deutschland ve sayın frau merkel neden böyle civânlık taslamamışlardı dersiniz? ben söyleyeyim; o kaçırılan almanya vatandaşı, "ârî" bir alman vatandaşı değil, afrika göçmeni, "çakma" alman vatandaşıydı da ondan!

    sizin anlayacağınız merkel'in bu diklenmeleri, efelenmeleri büyük ağabeyden habersiz olmamalı. ya da bizim 2023 gibi savaş sonrası imzalanan antlaşmaların da miâdı doluyor da almanya zincirinden mi boşanıyor ki acaba...

    işte bütün bu al gülüm ver gülüm işlerini aydınlatmak üzere bundestag edward snowden'i dinlemek istiyor. bu vesîle ile moskova'da snowden ile görüşüldü. snowden de hâlimi, ahvâlimi biliyorsunuz; nasıl olur, nasıl yaparız kısmını hallederseniz, yâni beni birleşik devletler'e teslîm etmeyeceğinizi taahhüt ederseniz seve seve gelir, bundesrepublik meclisinde yenilen bokları, çevrilen haltları bildiğim kadarıyla anlatırım demiş.

    şimdi uluslararası hukukun imkanlarından faydalanarak edward snowden bir şekilde moskova'dan berlin'e getirilecek. sonra da berlin'den moskova'ya geri götürülecek. durun bakalım daha neler olacak...
  • snowden: "kişisel tatmin açısından baktığımda görev, zaten başarıya ulaştı. ben kazandım. gazeteciler çalışabildiği, görevlerini yapabildiği sürece, yapmaya çalıştığım her şey meşru demektir. ben, toplumu değiştirmek istemedim. benim istediğim, sadece topluma kendisini değiştirmesi için bir şans vermekti. tek arzum, toplumun nasıl yönetildiği ile ilgili söz hakkına sahip olmasıydı. bunu da başardım."

    nsa'da çalıştığı günler ile ilgili bir soruya yanıt veren snowden, "bir süre sonra kör olmaya başladığımı fark ettim. örnek alabileceğim kimse yoktu. düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşıp paylaşmamam gerektiğini bilmiyordum. ben de eyleme geçmenin, hiçbir şey yapmamaktan daha iyi olduğunu düşündüm" dedi.

    snowden bir cesur adam.

    http://www.trthaber.com/…n-ben-kazandim-113180.html
hesabın var mı? giriş yap