• 1979 yılında ahmet arslan tarafından kurulan bölüm. şu an bölüm başkanı taylan altuğ'dur. bu bölümde öyle bir zihniyet vardır ki öğrencilerin anlamayacağı düşünülerek hegel'den ötesine geçilmez. bunun yanında öğrenci kalitesinin her geçen sene düştüğü gözlemlenen bölüm
  • öğrenci sevmeyen, bağıl not sisteminin* ne anlama geldiğini anlamayan, 15 kişi altına düşen sınıf mevcudu yüzünden en yüksek notu alan öğrencinin bile kalmasına neden olan bağıl not açığını engellemek için kılını kıpırdatmayan; ki bunu düzeltme imkanları da var; okulu uzayan öğrencinin ne şartlarda okuduğunu görmezden gelerek; sanki okumak bedavaymış gibi panoya geçer notu asıp okul tatile girdikten sonra; ki bunun amacı da öğrencinin itiraz hakkını engellemekten başka bir şey değil; önceden ilan ettiği notu aşağı çekmeyi hak gören(görebilen), karşı görüş bildiren öğrencinin mezun olamayacağını açıkça belirten ve bunu yaparak sorgulayan, her şeye şüphe ile yaklaşması gereken felsefeci yetiştirmeyi amaçlayan akademisyenlere sahip bölüm.

    not: burada alternatif kullanılamayacağından* "akademisyen" terimi kullanılmıştır.
  • ihsan oktay anar gibi bir hocaya sahip sansli ogrencilerin bolumu.
  • öğretim kalitesi pek çok felsefe bölümünden daha yüksek olan ancak sınav ve not zamanı gerçekten de son derece enteresan(?) tavırlara giren hocaları barındıran bölümdür. okulunu uzatmış bir öğrenciyi 5 puan için ikinci defa bırakmakta sakınca görmemektedirler. felsefe ve sınav kavramlarının ne derece bağdaştığı da sorgulanmamakta maalesef. ihsan oktay anarın hoca olarak çok da iyi olmadığı sadece biraz akıllı davranıp onun sohbetinden faydalanma olanağı yakalayanların şanslı olduğu bölüm ayrıca. hocalar açısından en büyük şans için
    (bkz: ahmet arslan)
  • (bkz: ahmet arslan)
    (bkz: taylan altuğ)
    (bkz: solmaz zelyut hünler)
    (bkz: aydın müftüoğlu)
    (bkz: nilgün toker kılınç)
    (bkz: zerrin kurtoğlu)
    (bkz: ihsan oktay anar)
    (bkz: dört adalı)

    özellikle siyaset felsefesi alanında nilgün toker ve batı avrupa aydınlanma feslefesi konusunda solmaz hoca derya denizdir. tavsiye olunur.
  • ihsan oktay anar'ı yapısında bulundurması nedeniyle her zaman ilgimi çekmiş ege üniversitesi bölümü.
  • akademik kadrosu gayet iyi olan derslerin keyifle geçtiği bir bölüm, bölümüm. fakat olay sınav sistemine gelince çok sınırlı kalıp 70 80 kişilik bir sınıfın sınavlarda 100 150 kişi olduğu görülebiliyor. bunun yerine daha çok ödev daha çok ara sınavla bütünlemeler de dahil toplamda 3 sınavda hükmümüzü vermeseler keşke dedirten sistem. aynı zamanda bölüme devamlılığın sağlanması açısından saçma imza kağıtları yerine (biliyorsunuz ki herkes birbirinin yerine imza atar) düşüncelerimizi geliştirecek lisede verilen kıstaslardan daha üste taşınması planlanan felsefe eğitimimiz bize daha bir faydalı olacaktır. tamamı ile merakı olmayan bi insana tavsiye edilmeyecek bölüm ve üniversitedir. öğrenmeye karşı istek ve sabırı hiç bir şekilde tüketmemek gerekir. tükenecek diyorsanız hiç başlamayın hiç.
    son olarak eklemeden geçemeyeceğim bir konu ise; fakültenin önünde günün her saatinde halay çeken müziği sonuna kadar açan bir grup öğrenci, duvarlara oraya buraya yazı yazmayı bir hak bilip 'hak ararken' bölümdeki/fakültedeki diğer öğrencilerin haklarına saygı duymayan öğrencileri şiddetle kınıyorum. 'hak' 'hukuk' 'halkların kardeşliği' gibi güzel kavramlardan insanları soğutmadan insani boyutlarda arasanız keşke 'hakkınızı' o zaman aynı görüşte olmasak bile medeniyetinizden ötürü alkışlasak bizde sizi
  • yok akademik kadro iyiymiş cartmış curtmuş.. çöplük burası. ego kokulu hocaların kendini beğenmişliğin bilgisizliğin beceriksizliğin bölümü. lise mi, ilk okul mu burası? felsefe gibi bir bölümde. profesöründen doktora öğrencisine kadar kendini bi bok sananların yuvası. biri derse geç kalanı almaz biri soru soranı tersler. senin söyleyeceklerin öğrencilerden önemli değil bunu bil çakma felsefe eğitmeni. bana disiplin vermedin, eğitim hakkımı baltaladın, öğrenmemi engelledin. maaş alan şişko bok çuvalından, gereksiz göstermelik sistem çarkından başka bişey değilsin..
  • çok değerli ve başarılı öğrenci bir arkadaşımın bölümle alakalı bilgi almak istediği güzide okul. varsa bu konuda yardımcı olacak olan, kıymetli görüşlerine talibiz.
hesabın var mı? giriş yap