• ogrencilerini 5 seneden evvel salmamayi dustur edinmi$, gida tipi cezaevi. ingilizce egitimi ve guzel kizlari var, odev geregi bira iciyolar ve patates kizartmanin incelikleri ogretiliyor.
  • türkiyenin ilk gıda mühendisliği bölümü. 1976da kurulduğu söylenebilir. söylenebilir diyorum netekim kuran hocaların neredeyse hepsi ege ziraat kökenlidir. bu işin sırf ziraat ile gitmeyeceğini, gıdaya daha farklı önem verilmesi gerektiğini düşünmüşler ve kurmuşlardır. ingiltereden bir kaç cihaz yardımı da gelmiştir hatta en başlarda ama daha sonra bir yardımları söz konusu değildir. bir çok bölüm gibi kaynak sorunu çekmektedir. izmirden ayrılmak ve emekli olmak istemeyen çok fazla hocası olduğundan bir derse 3 prof, 2 yard. doç ve 5 asistan düşer. derslerin ismi doğal olarak komiktir çünkü ege gıda teknoloji ağırlıklı ders verir. odtü ve itünün böyle bir ders ayrımı yoktur ki bu büyük olasılıkla bu üniversitelerin teknik üniversite olmasından kaynaklanmaktadır.
    eğitim dili* ingilizce olduğundan bölümü kazanan öğrenci ilk önce ingilizce sınavına alınır, geçerse direkt birinci sınıfa başlar (gerçi ben mezun olurken sırf türkçe eğitim verilen sınıflar da vardı ve tabi onlar için böyle "ingilizceden illa geçecen!!" durumu söz konusu değildi) ilk sınıf dersleri genel mühendislik bölümleri ile paralellik gösterir, yani fizik, matematiktir. ayrıca bölümde her dönem illa ki bir şekli görülecek olan kimyanın da analitik olanından işe başlanır. ikinci dönem dersleri termodinamik, statik, dinamik, akışkanlar mekaniği gibi klasik mühendislik dersleridir ama tabi verilen örnekler gıda fabrikaları içindir (özellikle akışkanlar mekaniğinde) üçüncü sınafta yavaştan teknoloji dersleri başlar (bkz: hububat teknolojisi) (bkz: yağ teknolojisi) ayrıca burada bonus ısı transferi dersi de vardır ki burada bolca süt pastörize eden ısı değiştirgeci hesabı yapılır. bu mühendislik dersleri için hep geankoplis denilen kitap okutulur arada mc gabeden de feyz alınır. son sene teknoloji derslerine ve bizzat proses derslerine önem verilir. (bkz: süt teknolojisi) (bkz: et teknolojisi) (bkz: meyve sebze teknolojisi) bu derslerin hepsinin laboratuarları vardır ve lab.dan kalırsanız direkt çakarsınız. ayrıca üçüncü sınıftan itibaren ağır bir gıda kimyası ile mikrobiyoloji eğitimine tabi tutulursunuz. ayrıca tabi farz olaraktan birazcık ekonomi azcık pazarlama ve mevzuat dersleri de vardır.
    bitirmesi çokkk zor olmasa bile yine de zor bir bölümdür. zaten bu bir çok mühendislik bölümü için geçerlidir. insan üniversite hayatında çok fazla sosyal olamaz. hele dördüncü sınıfta lab.dan pilot tesise oradan derse oradan bitirme için kütüphaneye ya da hocanın odasına koştururken kendinizi bile unutursunuz. 1 3e takılmak söz konusudur. bitirince iyi bir iş bulmak için iyi derecede bir hatta iki yabancı dil, biraz pazarlama ve dış ticaret bilgisi gerekir.
  • 1992 yılında mezun olduğum okul.* * kız oranı %75 civarıdır. bir de burasının izmir* olduğunu da göz öne alırsanız kendinizi cennette zannedebilirsiniz. makina mühendisliği gibi kız oranının düşük oduğu okullardan gelen kankalar bu durumu gorunce kısa süreli şoklar yaşarlar.
    ege üniversitesi gida mühendisliği bölümü mühendislik fakültesine bağlıdır. bir gida mühendisini en sinir eden sorulardan biri "siz yani şimdi ziraat muhendisisiniz dimi aslında" sorusudur. gıda mühendisliği core bir mühendisliktir. eskiden* tüm dersler ingilizce idi ve ingilizceden taviz verilmez idi. ancak simdi turkçe eğitim ağırlıktadır.
    mezun olunduğunda eğer yabancı diliniz iyi ise iş olanakları çok geniştir.
  • kazanmayı istediğim bölüm. öss sonuçları açıklanmadan bir gün önce adını görünce beni duygulandıran kelime topluluğudur. ayrıca 2003 senesine göre puanı 330'dur.

    edit:kocaeli universitesi jeofizik muhendisligi kazandim,alakaya bak.
  • (bkz: #8710954)
  • okuya okuya bitiremediğim bir roman gibi..
  • bir hafta arayla iki öğrencisinin intihar ettiği bölümdür.
  • çok ilginç bir şekilde hocalarının adına ekşi sözlükde başlık yoktur.
  • 1975 yılında kurulmuştur.
  • artik hocalarindan birinin adina eksisozluk basligi olan ogrenim kurumudur.

    (bkz: fahri yemiscioglu)
hesabın var mı? giriş yap