• bireysel bir şaka için tek ihtiyaç duyulan bir adet yumurta ve bir kurbandır. bu şakada en önemli husus yumurta kafaya geçirildiğinde avuç içinin kurbanın kafasını tamamen kavrayabilmesi ve "lökh" sesinin duyulmasıdır. olay mahalinin mümkün olduğunca yataklardan uzak tutulmalısına özen gösterilmelidir. aksi takdirde iş iyice boka sarabilir; çığrından çıkabilir.
  • herhangi bir cıvık şaka sonunda kurbanın içindeki intikam duyugusunu bastıramaması durumunda ise gözlemlenecek olaylar 3. şahıslar için oldukça eğlencelidir. fakat bir o kadar da tehlikelidir. muhtemel sonuç*, başlangıçta büyük bir keyifle, ortada debelenen 2 maymunu seyreden bu şahısların da olaya dahil olmasıyla birlikte bulaşık deteterjanı, traş köpüğü, şampuan, sıvı sabun, ve hatta sıvı yağ kullanımının gündeme gelmesi olacaktır. saydığımız bu malzemeler için zincir kuralı geçerlidir: biri bittiğinde otomatik olarak diğerine geçilir ve kullanılabilecek tüm malzemeler tükenene kadar bu zincir ilerler. 2 tehlike mevcuttur:

    1- ağırlıklı olarak temizlik malzemeleri kullanıldığında temizlemek çok zor olacaktır. tahmin edileceği üzre su kullanma girişiminde bulunulursa etraf bol bol köpürecektir. sudan uzak durulmalıdır. tek çare büyük ebatlı bir bez bulmaktır. en kestirme çözüm ise bir kahramanın yatak çarşafını feda etmesi olacaktır.
    2- sıvı yağ işin içine girdiği takdirde etrafta haftalarca vıcık vıcık yağ kalıntıları olması oldukça rahatsız edici bir durumdur. yağ şişesi ele alınmadan önce iyice düşünülmelidir.

    olay son bulduğunda, bir gazla kullanılılmış olan malzemelerin boş şişeleri gözlere çarpar ağızlardan çıkacak replik şudur: hassiktir!
  • universitelerin yurtlarinda yeni gelen ogrencilere* orada yillardir kalanlar tarafindan yapilan uyuz olunasi sakalardir .sonrada saka oldugunu anlattiklarinda da olsun hatira oldu sana derler iki kat deli ederler adami .
    (bkz: odtudeki rivayetler)e ornek olabilecek sakalar tabiki her yurtta mevcuttur .

    ornegin iki uc yil once odtu 8 .yurtta yapilan bir saka gunumuz yurtlarinda herkesin dilindedir .soyle ki ...

    okula yeni basliyan (genelde hazirlik siniflarina gidenler oluyor bunlar ) bir ogrencinin yattigi yatagin tekine gecenin bi yarisi uc , bes adam gelmi$ .
    -¨eskiden senin yattigin bu yataga cok sevdigimiz bir arkada$imiz yatardi .onu o kadar cok severdik ki onun yoklugu bizi cok uzuyor .geceleri ruhu burda dola$iyor mu diye kendi kendimize sorariz hep , cunku cok iyi bir cocuktu bizi ter ettigine bir turlu inanamiyoruz , ve resmini buraya yapi$tirmak istiyoruz¨ demi$ler .
    genc uyku sersemi oldugu icin tam olaylari kavrayamami$ ve saygi duyarim bende bu yataga iyi bakarim demi$ .resmi yapi$tirmalarina izin vermi$ .
    bu olay iki , uc ay kadar daha surmu$ .oldugu gun icin gelip cicek birakmi$lar , dogum gununde yatagin ba$ina hediyeler falan birakmi$lar hep o yatagin oraya geliyormu$ bu tipler .sonra gecenin bir yarisi bu olu olan adam gelmi$ dort civari , uyuyan cocugu durtuklemi$ ,
    -¨kalk ulan burasi benim yatagim napiyon sen¨ demi$
    tabi uyuyan cocuk o anda kafayi yemi$ deli gibi yurt icinde ko$u$turmaya baslami$ bi daha gozukmemi$ ...
  • bir kaç kişi birleşip, yeni gelen çömezlerden gözlerine kestirdiklerini zorla tutup, donuna diş macunu sıkmak. "nolmuş ki olm diş macunundan" deyip denenmesi tavsiye edilmez. yakıcıdır, kavurucudur, inleticidir. özellikel apı$ arasında.
  • yan odadakiler legato uyeleri onlari seni cok sevdi seni de iclerine cekmek istiyolar ben duydum derler .ko$e bucak kacar sonra cocuk .smileyler dagitir yurt ahalisi bu gence kar$i .
  • - cocugun dolabı ters cevrilir
    - cocugun üzerine battaniye gecirilir ve dövülür*
    - banyoda üstüne soguk su dökülür
    - eşortmanı indirilir neden?*
    - yemegine tuz dökülür
    - suyuna tuz dökülür
    - telefonun var diye 5 kat asagı indirilir
    - eger yattıgı yatak tahta ise ve ders calısırken falan uyumussa alttan tahtalar cıkartılır ve yatakhaneye gönderilir
    (bkz: gider bu)
  • yumurta akı ile yapılanı da bulunur fakat psikilojik sorunlara neden oldugu vurgulandıgı için hiç tavsiye edilmez şöyle ki;

    gene kurban yeni gelen çömezlerden seçilir. öncelikle kurbanı uyur halde seçmek, top atsan uyanmayacak derecede olmasına özen göstermek gerekir.

    bir adet yumurta alınır. sarısı ayrılır, atılır yada başka bir $akada kullanılmak üzere saklanır -işin mi yok kardeşim-. akı güzelce toplanır. özenle seçilmiş kurbanın yattıgı ranzaya yaklaşılık. yumulşak ve yavaş hareketlerle yumurta akı kurbanın donunun arka tarafından boca edilir. $aka sadece bununla sınırlı kalmaz. bir de sabahın olması beklenir. $akayı yapan grupdaki bireylerden biraz da iri yarı olanı, kurbanın yanında uyuyor numarası yapar.

    kurbanımız sabah uyandıgında yanında tanımadıgı birinin yattıgını görerek ilk şokunu yaşar fakat iyice kendine geldiginde arkasında bir ıslaklık hisseder ve bunu yanında fosur fosur uyuyan iri yarı birey ile ilişkilendirmeye çalışır.

    sonuç vahimdir...kurbanımız kendisine tecavüz edildigini sanarak, feryat ve figanlar arasında yurt müdürlügünün yolunu tutar. yürüdükçe iyice hissettigi ıslaklıkda onu bir hayli rahatsız etmektedir fakat utancından bu konu ile pek ilgilenemez o sıra.

    olay bi şekilde kurbana anlatılarak $aka oldugu vurgulanır. kurban daha çok sinirlenir, "ulan $aka diye adam mı mikilir be" diye çıkışır. neyse zor bela bireye arkasında meni sandıgı şeyin yumurta akı oldugu açıklanır. kurbanımız derin bir nefes alır fakat aklından çıkamayacak bir anı olarak hafızasına kazınır, nokta.
  • tuvalet nahiyesinde yapılanları da bahse konu portföye ayrı bir hayvanlık katar. şöyle ki:

    ön koşullar:
    1 - tuvalet tek kapılı olmalıdır.
    2 - tuvaletin kapısı dışarı doğru açılmalıdır.
    3 - tuvaletin havalandırma deliği olmalıdır.
    4 - tuvalet kapısının altında en az 2 cm boşluk bulunmalıdır.
    5 - kurbanın astım yahut kalp rahatsızlığı olmamalıdır*
    işlem:
    1 - bu stilin bilindiği yerlerde kurbanı ürkütmeyiniz.
    2 - kurban içeri girer girmez odanın en ağır adamını kapıya raptediniz.
    3 - mebzul miktarda gazete kağıdını müstakbel olay yerine getiriniz.
    4 - sayfalar teker teker yakılarak kurbanın sözlerine aldırmadan (4) de bahsedilen aralıktan içeri itekleyiniz.
    5 - kurban suyla söndürme denemesi yapmaya kalkışır ise, 8x4 yahut yanıcı emsali bir sprey tedarikiyle yangına körükle gidiniz.
    6 - işlemi en fazla 4 dk uygulandıktan sonra, kapıyı serbest bırakarak güvenlik mesafesine çekiliniz.*.
    7 - tercihan fotograf makinesi kullanınız; dumanlar içinden terminatör misali çıkışını ölümsüzleştiriniz veyahut torunlarınıza anlatmak için dikkatlice gözlemleyiniz.
hesabın var mı? giriş yap