• özellikle son onbeş senede türkiye gibi mayası hurafelerle değil tamamen bilim,ilim ve irfan ile yoğrulmuş ülkede bu nasıl daha önce kimsenin aklına gelmez şaşılacak şey. einstein 'a bak senelerce yemiş milleti.

    neyse ben papaz eriğini imam eriğine çevirme makinesi projeme devam edeyim. eğer zamanında bitirebilirsem de tillo evliyalarının kerametleri üzerine çalışırım.
  • "kütleler birbirini çekmiyor, itiyor, newton da yanılıyor" demiş.

    başka söze gerek yok sanırım. pek dikkate almamak lazım bu yüzden.

    ha bu arada, bu kişi sanırım e=mc2 formünülü de yanlış anlamış. ışık hızı (c)'na çıkan m kütleli cisimin, elma da olsa armut da olsa, ortaya çıkaracağı enerji (e) evet aynıdır.
  • formülü bilmeyenler için

    e = mc2, fizikte kütle-enerji eşitliğinin temel formülüdür.

    bu formül, enerji ile kütle arasında ilişki kurar. bu formülde boşluktaki (vakumlanmış ortam) ışık hızının karesi, kilogram başına ne kadar nükleer enerji düştüğünü belirtir. formülü bir cümlede anlatmak gerekirse: bir maddede kilogram başına, boşluktaki ışığın metre saniye-1 cinsinden hızının karesinin sayısal değeri kadar enerji (joule) düşer
  • elmayla armutu birbirinden ayırmak gerekiyor öyleyse bu arkadaş armuttur.

    ilkokuldayken kömür sobasında elması kızarmadığı için bilime tepki olarak yaşayan insandır.

    evren aslında hiç var olmadı biz aslında yoğuz. çevremizdeki her şey birer haliüsülos halisiliyo halililosyon halüsülasyon haloluyosyo haleluya...
  • eğer formülün harflerle simgelenmiş elemanları incelenirse:

    e= cismin enerjisi (joule)
    m= cismin kütlesi (kilogram)
    c2= ışık hızının karesinin sayısal değeri (kilogram ile çarpıldığında metre/saniye değeri kullanılmalıdır).
    okunuşu: bir madde, 1 kg ise enerjisi 89 875 517 873 681 764 j'dür.

    bir eşitlikle eşitliğin iki tarafındaki birimler birbirini sağlamalıdır. c2, kütlenin sahip olduğu nükleer enerjidir. uluslararası birim sistemine göre; enerjinin birimi joule (j), kütlenin birimi kilogram (kg), hızın birimi de metre bölü saniye (ms-1)dir. eğer birimler eşitliğe yazılırsa:

    joule = kilogram [89 875 517 873 681 764 (metre saniye-1)]

    bulunuşu[değiştir | kaynağı değiştir]
    albert einstein, kendisine kadar süregelen bir yargıyı yıkarak bilim dünyasında yeni bir çığır açmıştır. ondan öncesinde kütle ile enerji arasında bir bağlantı kurulmamıştır ve ayrı olgular oldukları varsayılmıştır. 19. yüzyılda kimyagerlerin hassas aygıtları olmadığı için kimsenin dönüşüm sonrası kütle kaybından haberleri yoktu. basit tepkimeler sonrası oluşan kütle kaybı fark edilememişti. einstein ise bütün bilinenleri yıkarak çağdaş bilimin temel taşlarını atmıştır. ona göre her şey enerjidir, yani maddeler de çok yoğun enerjilerdir. kimyasal reaksiyonlar sonrası küçük de olsa kütlenin bir kısmı enerjiye dönüşmektedir. bu durumu açıklamak için eşitliğin az farklı formülasyonu ilk defa albert einstein tarafından 1905'de ünlü makalelerinde yayımlanmıştır. aynı yıl önermiş olduğu özel görelilik teorisinin bir sonucu olarak türetmiştir. birim kütleden inanılmaz enerji elde edilebileceğini gösteren bu formül sayesinde diğer insanlar tarafından atom bombası da icat edilir.
    kaynak:(bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/e=mc²)
  • fizikte çığır açan türk mühendistir.
    beyanatına göre o zaman yer çekimi değil de yer itiminden bahsetmeliyiz.
  • (bkz: faraday), (bkz: gauss) ve (bkz: ampere)'den hiç mi hiç haberi olmayan mal bir şahsın beyanı. vakit ayırıp açıklama yapmak bile gurur kırıcı olur sevgili sözlük. lütfen saymış bulunduğum beyefendiler ne yapmış açıp bir bakın zaten olayı kavrarsınız.
  • 21.10.2011 tarihli haberde geçen sallamasyon elektrik-eloktronik mühendisidir. allah bilir böyle biri hiç olmamıştır.
hesabın var mı? giriş yap