• https://www.sozcu.com.tr/…-kofte-ayrintisi-3081257/

    siyasi tarihimizin en acıklı olaylarından birisi. cumhuriyeti kuran parti olma iddiasındaki chp'nin köfteci-muhafazakar istanbul adayı, cumhuriyeti yıkan partinin sabah akşam chp'ye küfreden liderinin ayağına gidiyor. bunun için şehirlerarası yol yapıyor. sohbetinde ona köfte ikram ettiğini falan anlatıyor, şirinlik yapıyor, en ufak eleştiride bulunmuyor. sorulmasına rağmen akp'nin istanbul adayının hukuk dışı konumundan bile bahsedemiyor.

    bu manzara, chp seçmenine hakaretten başka bir şey değil.
  • iletişimle başlar herşey...
    kabullenmek istemesem de
    rte cumhurbaşkanı ve hatta şuan ülke başkanı, yerel seçimlerin adayları da onunla iletişim kurmalı.

    tabi siyasi ayrılıklarını net çizerek, çok mülayim olmadan karşısına geçip yapacaklarını bildirmek gerek biz buradayız, güçlüyüz karşınızdayız demek.

    bürokrasi ve politika küserek-iletişm kurmayarak bi bizim ülkemizde yapılmaya çalışılıyor herhalde.

    tanım: muhalif belediye başkan adayının mevcut ülke başkanını ziyaret etmesidir. ılıman politika için güzel bir örnek teşkil eder.

    edit: imla
  • belediye başkanı adayının neticede seçilirse ödeneğini onaylayacak makamla görüşmesidir. fakat görülüyor ki devlet içinde düşük makama aday olanın en üst makamı protesto etmesi, muhalefet yapması, eleştirmesi bekleniyor. çünkü chp içerisinde bunu yapacak kimse kalmadı, partinin bir genel başkanı falan yok. (bkz: cehalet)
  • kutuplaşarak, ayrışarak, düşman olarak bir arpa boyu yol alınamayacağını hala anlamamış gerizekalının yorum yaptığı olaydır.

    net olarak bu adamın karşısına geçtiğinizde allah da olsanız şansınız yok sandıkta, anlayın artık a.q.
  • tayyip erdoğan gerçekten büyük adam bir makama aday olan gidip elini öpüyor. burda sabah akşam tayyip e küfür edenler bile evet gitsin elini öpsün diyor. senin liderin adama diktatör diyor , meşru değilsin diyor sen partinin en önemli adayı olarak adamın ayağına gidiyorsun . gerçi adam chp den o kadar utanıyor ki seçilir seçilmez chp rozetini çıkaracağım diyor. sonra siz tayyip gitsin diyorsunuz ülkede muhalefet bile majestelerinin muhalefeti olmuş siz neyin hayalini kuruyorsunuz
  • gerilim kime yarar. geçmiş seçimlerde kime yaradı. halkı kutuplastirmak demek sağ iktidar 100 sene daha sursun demektir.
  • kendi seçmeni bile sövüyor adama şu baskı altında ki gerçekten konuşma özgürlüğü olsa daha neler neler duyarız. şu atmosferde sanki karşısındaki anayasayı hiçe saymamış, devletin tüm kurumlarına sızıp hepsinin güvenilirliğini yok etmemiş, parsel parsel ova, orman, kıyı, zeytinlik demeyip memleketi yandaşlarına peşkeş çekmemiş gibi siyaset yapmak, seçim siyasi bir faaliyet değildirin pek de üstünde bir tutum değil.
  • doğru hamledir. başlığı açan yazarın ekrem imamoğlu'na karşı zaten bir uyuz olma durumu var o yüzden çok da dikkate almamak lazım.
  • (bkz: e. imamoğlu'nun akp seçmeninin kalbini kazanması/@goldencrab)

    karşınızdaki adamın centilmenlikle alakası yok. ağırlığı orta sınıf, kentli, laik ve modern seçmenleri bu kadar ezdirdiğiniz, hor gördürdüğünüz yeter. artık tiyatronuzda oynamayacağız. bu ülkenin katma değerini üretelim, her türlü hakareti yiyelim, sonra da akp seçmenini ve reislerini pışpışlayalım. bizim alnımızda enayi mi yazıyor?
  • bir adam kendi genel başkanından fazla rakip partinin başkanıyla görünüyorsa kıllanmak lazım. bence bu arkadaş seçim kazanmaya değil, bir sondaki seçimlerde akp adayı olmaya uğraşıyor.
hesabın var mı? giriş yap