• merhaba değerli sözlük ahalisi,

    ekşi sözlük'te neredeyse tüm başlıklarda girilen entrylere, bu entryler kapsamında yazarların birbirlerine gönderdikleri mesajlara istinaden ciddi bir öfke probleminin uzun süredir ne yazık ki mevcut olduğunu hepimiz biliyoruz. sözlüğün “ekşi sözlük” olmayı yitirmesinin, kutsal bilgi kaynağı olmaktan uzaklaşıp “linç edilme kaynağına” dönüşmesinin etkenlerden biri de bu sorun sanırım.

    şunun şurasında üç günlük yazarım. iki başlığa girdiğim entryler yüzünden mesaj kutum "ufak tefek" hakaretlerle ve lanet okumalarla doldu (çok eğlendim ve çoğunu sildim). öyle çok ciddi, politika, adalet, inanç, ekonomi gibi çok "hassas" ve “nesnel” meseleler de değil ha! alt tarafı müzik ve mizah gibi hassasiyetten uzak, gayet öznel meseleler. malumunuz, son yıllarda halk olarak öyle hassas olduk ki aldığımız her nefeste bile birilerinin hassasiyetine dokunur muyuz ve hayatımız mahvolur mu, diye düşünmeden edemez, düşündüklerimizi dile getiremez olduk. hatta düşünmeyi de bir kenara bıraktık, dersem yeridir.

    sözü çok fazla uzatmayıp samimi bir şekilde sormak istiyorum: neden bu kadar öfkelisiniz (yahut öfkeliyiz)? fındık kabuğunu doldurmayacak (hadi belki de kabuktan birazcık taşacak) meseleleri ve fikirleri benliğinize mal etmenizin ve kökleri çok daha derinlere uzandığını düşündüğüm öfkenizi bu meseleler aracılığıyla başkalarına yansıtmanın amacı tam olarak nedir? sorunları tartışarak çözmek yerine neden saldırmayı tercih ediyorsunuz? size karşı epey müstehzi davranan hayatı neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz?

    size öfkenizi yatıştıracak harika bir haberim var: günün sonunda hepimiz ölüyoruz! kesin bilgi, yayabilirsiniz.
  • öfkeyle karşındakini dindirip onu yenme politikası. velhasıl alfred adler güzel açıklıyor hocam bu soruyu.

    (bkz: üstünlük kompleksi)
  • kendini gerçekleştirememek
  • (bkz: rockn roll) tarzını benimsemiş, hayat tarzı yapmış gibi görünmek "bu ne abi böyle yeaa" şekli yapıyor olmak için diye düşünüyorum.
  • inci sözlük zehirlenmesi. inci, türk sosyal medyasını olumsuz anlamda etkisi altına aldı son on yıldır. tüm derdi birbirine laf sokmak olan gerzek bir kitle türedi bu dönemde.
  • (bkz: cinsel açlık)
    (bkz: ilgi açlığı)
    (bkz: ekonomik açlık)

    genel olarak açlık. buraları vahşi doğaya döndüren motivasyon açlıktır.
  • "turkiye'deki ofkenin sebebi" diye basligi duzeltmek daha uygun olur.
  • neden biliyor musun? ben yazayım sana.

    sıcacık evindesin, karşında kimsecikler yok. mesaj gönder butonuna basıp diğer yazara ana avrat küfür edebiliyorsun ve suratının ortasına yumruk inmiyor. lükse bak!

    bilgin olsun olmasın istediğin başlığa girip, iyi kötü birşeyler karalayıp istediğine çamur atabiliyorsun ve sonra başka bir başlığa gidiyorsun, karşıt fikirleri anlatacak kimsecikler yok. lükse bak!

    istediğin tarafa duyar kasabiliyorsun diğer yazarın fikirleri hoşuna gitmedi mi? engeli bas. lükse bak!

    hayatın boyunca iki kelimeyi bir araya getirememişsin ama burada sayfalarca entry girebiliyorsun. lükse bak!
  • cahilliktendir efendim.insanlar futbol gibi bir eğlence konusunda bile birbirlerine giriyorlar,dışarda belirtemeyecekleri ifadeleri burada argo kullanarak belirtince boşalmış hissediyolar,bardağın hep boş kısmına bakıyorlar.insanların değerlerine sataşınca bir şey olduklarını sanıyorlar
  • anonim olmanın verdiği rahatlıktandır. gerçek hayatta esamesi okunmayan adamlar burda birbirlerine ahkam keserler. başkalarının her türlü özelliği hakkında birbirleriyle dalga geçerler. öfke kusar hakaret ederler. ne de olsa anonimsin kim olduğunu bilen yok değil mi ziyaa atış serbest
hesabın var mı? giriş yap