• uzun suren hayallerin gercek olmasina inanama sendromunun butun $iddetiyle ya$andigi vakittir bu. her gun okuldan eve geldiginizde babanizin sizi mukemmel bir surprizle* evde bekleyecegini uzun sure boyunca hayal etmi$siniz ve tabii ki boyle bir olay vuku bulmami$tir. daha sonra binbir guclukle kopardiginiz parayi goturup elin $erefsizine kaziklandiginizi(valla benim ilk gitarim boyleydi, ilk elektroda kaziklanmayan bizden degildir) bilerek veya bilmeyerek verir, size belli bir sure icin liv tyler'dan cok daha guzel gorunen siyahi yeni sevgilinizle eve donersiniz.
    ne buyuk bir heyecandir; daha once butun kankalarin gitarlariyla ce$itli fanteziler denemi$siniz "ulan benimki hepsininkinden daha guzel olmali" gudusuyle yaradana siginip cocugu koymu$sunuzdur ve artik vakit amfiye jaki doldurup countdown to extinction'dan "ya bismillah" diyerek ba$lamaya gelmi$tir. belki evdekiler "oglum gel bize de cal da ne$emizi bulak" lafini akustikten sonra bir defa da burda zikretmek ihtiyacini duymu$salar da ziklemezsiniz. co$arsiniz sabaha kadar anirtirsiniz aleti, hele bi de daha amfiyi almadan pedali alan benim gibi bir turdenseniz goklerde suzulmektesinizdir.
    sonra ziktiminin oys icin kasma vakti gelir, kaldirilir gitar dolabin ustune hard caseinde. burda hikaye ikiye ayrilir i$te; bir kisim oys tarafina gidip; unuturlar en vefasiz sevgililerini, anca sahilde timbirdatirlar gitar ile alakasi pek olmayan, i$levsel molozlar icin. ikinci kisim yoluna tek gercek tutkusu ile devam eder sonra da asla ve kata klabir"ci" dombili olmaz.
  • kişi taze gitarist ise mute yapmayı bilmediğinden pek melodik olmayan gündür bu..elektro gitar sahibi olundugunun önce apartmana sonra mahalleye ""notalarla" duyuruldugu gündür..
  • ilk gece gitar yastığın altına konur ve bu şekilde uyunur.
  • distortion lı, reverb li bi amfi de aynı gün alındıysa çok şahane bi olaydır..türlü türlü ses denemeleri yapılır..tiz açılır, bas kısılır..bilinen tüm 5 li akorlar üst üste basılır ccınj cınj hesabı..sonra bu böyle akşama kadar sürer gider..gitar elektro ise parmaklar kanama tehlikesi ile karşı karşıya kalana dek devam edilir olaya..anne baba eeeh eytere bea dediinde kulaklık girişi var ise ordan takılınır..bu böyle en fazla 1 hafta sürebilir..herşeyde olduğu gibi bunda da heves ve heyecan gün geçtikçe bir nebze de olsa azalmaktadır..hatta bazen tamamen bitmektedir..fakat dinleyicilik..o hiç bi zaman bitmez be kardeşim*
  • gitara isminin kondugu gun.. (bkz: ash)
  • video kliplerden görülebilen kadarı ile metallica oneın üç tele basılan girişi, müzik dersinden kalan sığ nota bilgisi ile anthrax be all end allun introsu tıngırdatılmaya çalışılır, postmodern bak postacı geliyor denemesi ile aile fertlerinin ve komşuların tepkilerine göğüs gerilir, maça çağıran arkadaşların çağrısı ile bırakılır bir köşeye orada kalır yıllarca. ilk günler, ilk heyecanlar güzeldir ama devamı için inatçı bir bünye ister.

    ayrıca (ara: ile ilk gün) kalıbı ile (ara: yeni baslayanlar icin) e kısa zamanda rakip olabilecek başlık.
  • guzel tinlayan pozisyonlar bulunur ve de beste yapilir.
  • eğer söz konusu elektro gitar ikinci, üçüncü, bin dokuz yüz seksen ikinci gitar filan ise; sap ayarı *, entonasyon ayarı * gibi bir sürü ince ayarın yanı sıra; eski pedalda, yeni gitara uygun ufak ton modifikasyonları ile geçecek bir gündür.. bu heves insanın ilk gitarına sahip olduğu zamanki kadar da uzun sürmeyecektir, kişisel deneyimlerim ile iki gün kadar süreceği öngörülebilir..daha sonra gitar tekrar eskimiş telleri ve tozlu kılıfı ile stüdyo öncesi çalışmaları bekleyen, zavallı hale geçiş yapacaktır..
  • yeni bir gitar yeni bir sevgili gibidir.
    o muhteşem günde, gitarı sahibi ile başbaşa bırakıp hiç dokunmamak gerekir.
    ilk günden "hoca şu gitarı ver bi iki kuple bişi çaliim " demek yapılabilinecek en hıyarca iştir...
  • sicagi sicagina,

    hayatiniza girmis ve girecek butun hatunlari unutur, paranoid android falan calinir, eski gunlerin anisina.

    sonra gelsin jimi hendrixten daha cikarilamayan, sans ile birbirine denk gelen iki dogru notayla mutlu olunan sarkilar, gecsin annenin bu ne boyle bu kadar uzun ayagima dolaniyor diye sarkinin ortasinda yerinden cikardigi jackler..
hesabın var mı? giriş yap