• dahi anlamındaki da'yı ısrarla ayrı yazmayan, - hatta daha kötüsü bazen ayrı bazen bitişik yazan - özne yüklem uyumsuz cümlelere sahip çevirisi olan kitap üçlemesi. kitabın jönü sparhawk yüzüklerdeki aragorn'a tekabül eder. sephrenia ise belki galadriele, ghwerig gollum'a... talen ismindeki piç profesyonel hırsızdır. aslında pek piç sayılmaz babası kurik'tir, ancak karısı ve diğer 3 çocuğu bu durumu bilmemektedir. yüzüklerdeki kadar çok betimleme yoktur, daha çok diyalog ağırlıklıdır bu da sürükleyiciliği artırmaktadır. filmi yapılsa sparhawk'ı kim oynamalıdır, mickey rourke oynamalıdır. ve bunun derhal filmi yapılmalıdır ve ben de bu filmi yerden yere vurmalı, kitapta şöyleydi böyleydi diye artistik yapmalıyımdır.
  • david eddings'in eleştirilmeyen bir şey bırakmadığı fantastik roman üçlemesi. üst komşulardan birinin belirttiği gibi sadece dini inançları değil, ideolojileri de eleştirmiştir.
    bu üçlemeyi ve devamı niteliğindeki tamuli üçlemesi okumadan önce özellikle lotr başta olmak üzere silmarillion ve dragonlance okunmuşsa insanda dejavu hissi uyandırabilir. ayrıca bölge ve dini inançlar hakkında verilen tasvirler bahsedilen bölgenin dini hakkında çıkarımlar yaptırabilir.

    sora sora bağdat bulunur deyişini değiştirip sora sora bhelliom bulunur şeklinde tasvir edebilirsiniz bu üçlemeyi okuduktan sonra. arkadaş sormadık insan bırakmadılar koca eosia kıtasında.

    göz yuvarlayıp eleneler demek de tikiniz olabilir. dikkat.
  • belgariad ne kadar "çocuk işi" kalıyorsa, bir o kadar "yetişkin işi" olan fantastik üçleme. gelmiş geçmiş en özgün fantastik serilerden biri, insanın aklına ne zaman gelse "keşke eddings bir üçleme daha yazsa" diye dua etme sebebi.
    benim için serinin ayrı bir önemide ilk defa hiç bir karakterine kıl olmadığım bir gruba rastlamamdır. serideki bütün ana karakterler muhteşem diyaloglara sahip, kendi kişilikleri olan tiplemeler. örnek olarak ulath karakterinin serinin başında sessiz bir tip olması, daha sonra ekiple kaynaştıkça yavaş yavaş gruptaki en matrak adam haline gelmesi müthiş bir ayrıntıdır.
    ayrıca şunuda söylemeliyim ki, tamuli üçlemesi malloryon'un belgariad'ı aştığı gibi elenium'u aşamamıştır.
  • pandion $ovalyelerinin en krali sparhawk'in, ulkenin yonetici prensesi ehlana'yi kurtarma yolunda annias, otha ve azash ve a$agi yukari kendisi kadar iyi eski-donek pandion martel'e kar$i ehlana'yi hayata dondurme mucadelesini anlatir. gollum benzeri bir adam olan ghwerig'in sahip olup kendinin de kaybettigi yuzuk benzeri bi atraksion olan bhelliom'u aramak etrafinda doner kitap. ekip kurulur, yollara du$ulur. lord of the rings'in 90'larda tekrardan yazilmi$i gibi gorulse de cok farkli ve bittiginde hayatta sahip oldugum dostlari kaybetmi$im etkisi yaratan yegane kitaptir. ozgunlugunu karakterlerin genel ev'i bile ziyaret etmesine kadar dayanan geni$letilmi$ hayal gucune, baymayan tasvirlere, surekli geli$en action'a ve dini inanclari sorgulamasina borcludur. ayrica aphrael oykudeki favori yapilasi kadar iyi du$unulmu$ ayrintidir.
  • son derece makara ve bir o kadar da karizmatik şövalyelerden oluşan bir grubun prenses ehlana'nın hayatını kurtarabilmek için safir gül adı verilen büyülü mücevheri aradıkları eğlenceli macerayı anlatan fantastik üçleme.
  • üçünçü kitabı olan safir gül'ün bulunamadığı üçleme

    ebookuna bile razıyım. o da yok. 2 yıldır kitapçılara bakıyorum yok. basılmıyor.
    asdece yarın öbür gün başka bir yayınevi tekrar basarsa alabilirim sanırım.

    edit: ebookunu alıp telefona çaktım
  • elenium esasında bir kitap üçlemesi olan bir roman adı
    ilk kitap elmas taht ikinci kitap yakut şövalye üçüncü kitap ise safir güldür
    içerik olarak sir sparhawk (en sevdiğim roman karakterlerinden biridir)(bkz: en sevilen roman karakterleri) adı verilen bir şövalyenin macerasıdır.eğer frp ile ilgili iseniz vede fantezi roman türünden hoşlanıyorsanız okunması gereken bir kitap
  • olay örgüsünün çok başarılı olduğu ancak iş karakterlerin özellikle şovalyelerin konuşmalarına gelince basit amerikan dizisi havasıyla insanı sıkan,ama enfes ama eğlenceli fantastik seri
  • karakterleri yavaştan tanımaya başladığımız seri. ben elennium'da karakterleri tam olarak tanıdığıma sanırdım ama tamuli'de her karakteri daha derinden tanıyoruz. özellikle kalten'e olan sevgim, saygım tamuli'de katlanarak arttı.

    bu seride en güzel olan şeyler muhabbetler. tynian ve ulath'ın hikayeleri. yemek sırası muhabbeti. talen'in kurnazlıkla verdiği cevaplar.. sepherenia'nın merhameti, "ah şu eleneler" demeleri güzeldi. bevier'in sürekli fazla dindarlığı yüzünden nefesi kesilmesi. kurik'in pratik zekası.. karakterler adeta gerçek gibi. elenium'da bunu pek anlamasam da tamuli'de ciddi derecede saygı duydum david eddings'e bu açıdan.

    ayrıca elenium'da bir çok sır tamuli'de ortaya çıkıyor, bu yüzden tamuli'yi okumanızı da şiddetle tavsiye ederim.
  • daha saf, tertemiz, yeniyetme bir cocukken 3 kitabini birden arka arkaya okudugum efsane david eddings uclemesi. fantastik kurgu'ya daha nice neferler kazandirmis olabilir. nitekim sonralari ejderha mizragi serisini okumamin temel sebebi olmustur.
hesabın var mı? giriş yap