• aşk romanı sonrası artan popülaritesi beni dahi irrite etmiş olsa da kullandığı naif dil, kelimeleri iğne oyası gibi dizerek yazdığı onca güzel romana haksızlık edilmektedir. ben tüm kitaplarını bunca reklam olmadan çok önce okuduğumdan bende yeri çok başka ancak bu yer herkesin elif şafak denince oluşan algısı ile yıprandı, bu da üzülmeme neden oldu. üzüldüğüm bir diğer konu da daha önce elif şafak'ın herhangi bir romanını okumamış birinin bu algı ile o güzelim kitapları eline almayacağıdır.

    elif şafak denince akla gelenler *

    bu romanlara bir göz atın; araf, bit palas, baba ve piç, mahrem
  • iskender adlı romanında kendini bi tık daha ileriye taşımıştır doğuyu batıyı birbirine karıstırmadan
  • ingilizce kitaplar yazan türk yazar.

    kendisinin yazar olduğunu öğrendiğimde kitap yazmaya başladım. böyle aşk romanı yazıyorum. bide twitter hesabı açtım ünlü sözler falan tweetliyorum. bide saçımı biraz dağınık kestirdim , hafif salaşımsı takılıyorum. allahım tam yazar oldum.
    bekle beni türk romancılığı..
  • ilk başlarda kendisiyle ilgili olumsuz neredeyse bir tane bile entry yokken popülerleşmesiyle doğru orantılı kendisiyle ilgili olumsuz entry sayısı hızla artmış ve hatta kendisine düşmanlaşan bir grup olmuştur.

    hayır yani bu kadının "vasat altı" edebiyatı neden elif şafak bu kadar "popüler olmadan önce" keşfedilmemiştir, neden bir allah'ın kulu ya bu kadın da çok sığ, hayal gücü zayıf, kelime haznesi dar, romanlarının kurgusu kötü, sıkıcı, vakit öldürücü dememiştir?

    aynı kişi altını çiziyorum aynı eserler üzerinden nasıl bir dönem çok kötü bir dönem çok iyi diye tasvir edilir? bu ikiyüzlülük değilse nedir?
  • idefix yazar ormanı anketinde, yeni oluşturulacak yazar ormanı için adı seçenekler arasında olan kişi. bu sayede öğrendik ki kendisi de yazar sayılıyormuş bu ülkede. ilginç.
  • ingilizceyi ingiliz aksaani ile konusmamakta ya da oyle bir cabasi da olmamakta olan yazar. ted talk da ki konusmasinda herhangi bir ingilizce dialect yoktur. sadece turkce aksani vardir, ingilizce de cumlelerde, konusurken farkedilen intonation diye adlandirilan melodik, inis cikis, belli bir tone vardir. hernekadar ingilizceyi cok cok iyi bilmis olsaniz bile, native speaker kadar bu intonation' a hakim olmaniz en zorudur. dolayisiyla elif safagin turkce aksaani vardir konusmasinda farkedilen cunku konusmasi duz intonation i yoktur ingilizcesi anadili olmadigi icin.
  • tedtalks daki konuşmasını dinledikten sonra her şeyden daha çok pazarlamacı olduğuna kanaat getirdim. bir yerlerden tam bir amerikan bu kadın, nasıl bir anlatım, sunum o maşallah ne diyim.
  • başıma birşey gelmeyecekse kendisini sevmiyorum. ayrıca http://www.youtube.com/watch?v=azm20l97v_a
  • odtü'den anladığının ne olduğunu anlamadığım kadın. allahaşkına şimdi kendisi ne demiş sonuç olarak?

    feysbuk'ta biri bunun odtü hakkındaki yazısını paylaşmış, merak ettim okudum. buyrun merak ederseniz siz de okuyun: http://www.haberturk.com/…safak/806740-odtulu-olmak

    odtü neden özelmiş çünkü dolmuş şoförü size hocam dediği için. tamam şiddete karşıymış ama "bazı" öğrencilerin molotof kokteyli atmasına da karşıymış. şu şöyleymiş ama bu da böyleymiş. elif hanım, odtü'lü değilim ama okulun ifade ettiği duyguyu inanın ben bile sizden daha iyi anlatabilirim, nasıl yapalım ben de mi kitap yazayım?

    birbirini götüren ama her birinin içi zaten bomboş olan cümlelerden sonra, elimizde kalan herhangi bir şey varsa, gelin paylaşın biz de aydınlanalım.

    elif şafak'ın gün geçtikçe daha çok "battığını" düşünüyorum. bir insan kendi içini boşaltmak konusunda bu kadar ısrarlı olmamalı.
    (bkz: elif şafak/@dagny taggart)
  • yazarken sert müzikler dinlediğini söylemiştir. bunlar rock, punk ve psycodelic tarzlarıymış. anlaşılan yazarken, elif şafak'ın fonunda müzikal anlamda fırtınalar kopuyor. tahminimce bu çalışma şekli, kitaplarına olumlu yansımaktadır.
hesabın var mı? giriş yap