• 1932 yılında avustralya ordusunun nüfusu artan emu kuşlarına karşı başlattığı savaş. kaynak için go
  • varlığından yeni haberdar olduğum tuhaf savaş.daha da tuhaf olanı avustralya ordusu başarısız olmuş
  • instagramda dalga amaçlı yapılan fotoda gördügüm, okuyunca da savaştan ziyade hayvanları katletmek için gidildiği anlaşılan olay.
  • emu savaşı, avustralya savunma bakanı sir george pearce tarafından yürürlüğe konulan haşere kontrolü olarak başladı.
    avusturalyanın deve kuşu olan emular, avustralyalı çiftçilerin tavşanların buğday yemelerini engellemek için yerleştirdiği çitleri yok ediyordu. bunun üzerine çiftçiler avusturalya askeriyesinden yardım talep etti. sir george pearce, emuları durdurabilmek için makineli tüfek kullanılmasının en iyi yol olduğunu düşündü. fakat emular makineli tüfeklere karşı çok dirençliydi. bir hafta süren savaş sonrasında operasyon başarısız ilan edildi ve tarihe avusturalyanın kaybettiği en acı savaş olarak yazıldı.

    kaynak ve daha fazla bilgi için
  • 6 gün savaslarini arastirirken denk geldigim, tarihteki ilginc savaslardan birisi. detaylarini okudugumda yasananlar aci olmasina ragmen gozumden yas gelene kadar guldurdu. operasyon bir de basarisiz olmasi cok ilginc bir detay olarak tarihteki yerini almis. :)
  • 1932 yılında avustralyalıların devekuşlarına karşı başlattığı bu savaşta ağır makinalı tüfekler ve sahra topları kullanılır.
    ayrıca 20.000 devekuşundan sadece 50'si öldürülebilir.
    anlaşılan o ki çanakkale'den hiç ders almamışlar. çanakkale'de türk askeri ile çarpışma şerefine erişmişsin, sonra gel devekuşlarına karşı savaş ilan et. üstüne üstlük bir de savaşı kaybet. hahahaha!
  • avustralya ordusunu gorduyseniz eger normal bir durum oldugunu anlarsiniz. geneli bizim avcilar misali afganistanda yada suriyede geri hizmette bulundugundan iftihar edebilir zira sicak catisma tecrubeleri yoktur.
  • 1930 larda avusturalya ordusunun emu kuşlarına kaybettiği savaştır tarihte pek bahsedilmez zatende gerek yok ama altta biyerde not düşseler fena olmaz gülüp geçilir
    internette ise meme dir avustralyalılar hiç bir şekilde yenemezler bunu görünce
  • yürüyen, uçan, kaçan, kaçamayan ne kadar canlı varsa ölümcül tehlike saçtığı kıtada verilmiş savaş. kanatlı emu'lar uçamamalarına karşın delikanlı gibi kazanan taraf olmuştur. avustralya'nın neden yakın zamanda çin kolonisi olabileceğine dair en önemli bulgu olarak sunulabilir. hay ben sizin.
hesabın var mı? giriş yap