• aileler bakamayıp dergahlara oraya buraya göndersin akp kollarına muhtaç kalsın diye aşılanmaya çalışılan olay.
  • bilimi, hakikati ve aritmetiği çarpıtmanın bir siyasi şova alet edilmiş hali. tehlikeli bir oyun tabii.

    suat kılıç'ın kişisel hobileri ve şu hayatta en başarılı olduğu üç konu, demagojiyle siyahı beyaz beyazı siyah gösterme becerilerini sergilemek, içeriği tıntın ama gramer açısından düzgün cümleler kurabildiğini cümle aleme gösterebilmek ve kalabalıklara hitaben trt sunucusu kıvamında ses egzersizleri yapmaktır. (bkz: #25626191)

    konuşmasının en az üç çocuk doğurma gerekliliğinden dem vurduğu bölümüne bir bakalım:

    ''türkiye'deki bilimsel verilere göre, nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu her ailede asgari 3 çocuğun olmasıyla mümkün. yani üç olduğunda çok genç bir nüfus olmayacağız sadece mevcut nüfus istatistikleri, mevcut yaş grafiklerini varlığını muhafaza etmiş olacak. bu sayı üçten fazlaya gittikçe de türkiye nüfusu bugünkü gençlik grafiklerinden daha genç bir noktaya taşınmış olacak.

    tabii çok çocuk kalabalık bir nüfus, genç ve dinamik bir yapı tek başına yetmez. eğer ki bu nüfusu iyi eğitebilirsek, iyi öğretebilirsek geleceğe iyi hazırlayabilirsek işte o zaman yeniden tarihin belirli sahnelerinin gelecekte tekerrür edeceğine tanıklık edebileceğimiz yeni bir zaman dilimine giriyor olacağız.''

    vaktiniz varsa şu ifadeleri birkaç kez okuyun. vakti olmayanlar için özet geçeyim. "üç çocuk ama iyi bakabilirsek."

    bu boş lafı sen ben etsek gülüp geçilir ama konuşan kişinin işgal ettiği makam nedeniyle komik değil.

    suat kılıç bu cümlesiyle esasen kendisini dinleyenlere seslenmiyordu. partisine ve kendisini o makama getiren şefine sinyaller gönderiyordu. teşkilatta* erken yaşta hızla tırmandığı basamakları tahkim/konsolide ediyordu. bir tür bağlılık yemini, bir nevi biat teyidi gibi bir şey yani. siz deyin başbakana yalakalık ben diyeyim amirine sempatik görünme çabası.
  • futbol sahalarında olduğu gibi yatak odalarında da üç puanlı sistemi savunan bir argüman.

    (bkz: bebek veya bebekler yapmak istiyoruz)
  • insanları hayvanlar gibi yapmaya calısıyorlar ne bu ya :s
hesabın var mı? giriş yap